avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate yulii

Activitate yulii

Locuiesc in sectorul 3 si am avut pana de curand loc de parcare nominal , acelasi din 2014. Dupa ce am vazut ca locul meu figureaza in sistemul informatic ca loc liber, mi s-a comunicat ca am pierdut locul de parcare din cauza ca am avut o amenda neplatita pentru taxa pod Fetesti, neplatita pana la data de 31.12.2023.Toate taxele , inclusiv locul de parcare pe intreg anul de aprox.700 lei, si inclusiv aceasta amenda, le-a achitat in luna ianuarie. Practic a fost o perioada scurta de timp in care primaria m-a deposedat de locul de prcare.
1. Ce sanse ar fi sa imi pot recupera locul de parcare, ca loc nominal (nu nenominal), intr-un proces cu primaria S3? In regulamentul primariei privind gestionarea locurilor de parcare, in baza caruia ei au intreprins actiunea de a ma scoate de pe loc, nu este precizata o data pana la care utilizatorul locului nu trebuie sa figureze cu taxe neplatite, amenzi, etc. . 2. Cat de legitim este acest regulament al locurilor de parcare, are la baza vreo lege, poate fi contestat? Multumesc anticipat.
buna ziua,

feed back-ul de la dezvoltator a fost urmatorul: garanti apentru locuinta este de 2 ani (desi in contractul meu de vanzare cumparare nu este mentionat nimic de garantie,nu stiu de unde au considerat sa imitransmita acest lucru),iar garantia de 10 ani ar fi doar pentru structura constructiei.
faptul ca in contractul de vanzare-cumparare nu este mentionat acest aspect, garantia, nu stiu daca este un plus sau un minus. as putea sa invoc ca daca nu exista mentionat, in cazul meu nu se aplica?
iar structura constructiei nu inseamna si acoperisul?
am cumparat de la un dezvoltator imobiliar care a construit mai mute imobile de acest gen. deci constructia a fost noua. in ce conditii se aplica legea care prevede garantie 10 ani?
nu impotriva meseriasilor, eu ma gandesc strict la constructor, cel de la care am cumparat, si in special pentru acoperis.
intr-adevar, la ultima reparatie am consimitit sa faca modifcari la ferestre si mai mult le-au stricat, nefiind profesionisti. dar asta tot din cauza greselii de proiectare acoperis.
vreau sa merg la constructor sa discut acesta problema cu el sa vad daca ne putem intelege, dar as vrea sa fiu ceva mai in tema cu astfel de chestiuni.
multumesc anticipat.
am cumparat o lucuinta in 2008, apartament la mansarda intr-o vila. am trei ferestre in mansarda velux prin care dupa 4 ani a inceput sa se infiltreze apa.
dupa nenumarate interventii cu diversi meseriasi (singura solutie pentru toti era sa puna silicon pe afara pe marginea ferestrelor) am chemat un reprezentant Velux care mi-a spus ca panta acoperisului nu este suficient de abrupta, adica minim 15% (la mine este de 12%), minimul pentru a se putea monta orice tip de fereastra de mansarda, nu numai Velux.
intrebarea mea este daca am temei legal sa il pot trage la raspundere pe constructor pentru acest defect de constructie, in sensul de a interveni din nou la acoperis si ferestre. si in conditiile in care la ferestre am mai facut eu diverse reparatii, cum spuneam mai sus, de-a lungul timpului.
in contractul de vanzare-cumparare a locuintei nu este mentionat nimic de vreo garantie.
Răspuns la discuția Transfer proprietate masina
multumesc.
daca transferul se face intre rude de gradul 1 (frate-sora) am auzit ca nu ar mai fi necesara autentificarea la RAR, asa este?
iar in cazul in care masina ar ramane inregistrata pe el, proprietatul actual si eu doar as folosi-o, ar exista probleme la despagubire rca in caz de dauna, in sensul sa se refuze pe motiv ca rca-ul este pe alta persoana decat cea care conduce auto?
la fel si in cazul iesirii din tara, poate trebuie procura notariala, imputernicire, de la proprietar (ca in cazul masinilor de firma sau in leasing)?
buna ziua,
care este cea mai simpla si mai putin costisitoare modalitate de a transfera un autovehicul intre rude?
masina este momentan inregistrata pe fratele meu cu nr de Constanta, are taxa de poluare platita de la prima inmatriculare.
in afara de contract de vanzare-cumparare ar mai fi alta modalitate de a face transferul?
ulterior transferului de proprietate ce formalitati si acte trebuie intocmite?
este necesar ca masina sa mai treaca si pe la RAR? mentonez ca nu vreau in mod deosebit sa ii schimb numarul (de Constanta, eu fiind din Bucuretil, decat daca ar putea genera vreo problema pentru mine.
multumesc.
Răspuns la discuția Evitare dubla impozitare
pe toata perioada pot sa platesc in tara impozitul?
stiu ca legea prevedea ca activitatea prestata in afara/Germania cazul acesta, sa se desfasoare intr-un termen de pana in 183 zile.
dupa aceasta perioada cred ca va trebui ca taxele sa fie platite acolo?
Buna ziua,
as dori consiliere referitor la demersurile pe care trebuie le fac pentru a evita dubla impozitare. sunt asociat la o societare comerciala in Romania si lucrez in Germania cu un contract pe 1 an. cum procedez sa platesc cat mai putin taxe?nu m-am interesat dinainte si acum in Germania am semnat deja pentru perceperea unui impozit pe venit de 30%.
va multumesc.
Buna ziua,
as dori consiliere referitor la demersurile pe care trebuie le fac pentru a evita dubla impozitare. sunt asociat la o societare comerciala in Romania si lucrez in Germania cu un contract pe 1 an. cum procedez sa platesc cat mai putin taxe?nu m-am interesat dinainte si acum in Germania am semnat deja pentru perceperea unui impozit pe venit de 30%.
va multumesc.