avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Transfer proprietate masina
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Transfer proprietate masina

buna ziua,
care este cea mai simpla si mai putin costisitoare modalitate de a transfera un autovehicul intre rude?
masina este momentan inregistrata pe fratele meu cu nr de Constanta, are taxa de poluare platita de la prima inmatriculare.
in afara de contract de vanzare-cumparare ar mai fi alta modalitate de a face transferul?
ulterior transferului de proprietate ce formalitati si acte trebuie intocmite?
este necesar ca masina sa mai treaca si pe la RAR? mentonez ca nu vreau in mod deosebit sa ii schimb numarul (de Constanta, eu fiind din Bucuretil, decat daca ar putea genera vreo problema pentru mine.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: yulii , utilizator 22:57, 9 Iunie 2015
Normele in vigoare obliga ca la transferul dreptului de proprietate asupra unui bun mobil sa se obtina certificat de autenticitate de la RAR
O varianta ar fi sa incheiati contract de donatie
Cu ocazia instrainarii bunului mobil,dispozitiile in vigoare obliga proprietarul in termen de 30 de zile sa finalizeze procedura de inmatriculare auto
Cum in speta este vorba despre alt judet,automat daca bunul mobil urmeaza sa fie inregistrat in evidenta fiscala aferenta municipiului Bucuresti,numarul de circulatie de Constanta va fi predat,alocandu-se alt numar de circulatie
multumesc.
daca transferul se face intre rude de gradul 1 (frate-sora) am auzit ca nu ar mai fi necesara autentificarea la RAR, asa este?
iar in cazul in care masina ar ramane inregistrata pe el, proprietatul actual si eu doar as folosi-o, ar exista probleme la despagubire rca in caz de dauna, in sensul sa se refuze pe motiv ca rca-ul este pe alta persoana decat cea care conduce auto?
la fel si in cazul iesirii din tara, poate trebuie procura notariala, imputernicire, de la proprietar (ca in cazul masinilor de firma sau in leasing)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb de proprietar cindcristian cindcristian Din cauza taxelor RCA care au crescut enorm in aceasta perioada m-am decis sa trec autoturismul pe numele mamei. Care este cea mai simpla metoda de a face ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez ca sa inmatriculez masina fara sa platesc taxa de poluare? glo glo am o masina inmatriculata in uniunea europeana. am achizitionat-o si asi vrea sa o inmatriculez fara a achita taxa de poluare. Cum trebuie sa procedez? pot ... (vezi toată discuția)
Identificare rar shakuri shakuri \\\\"\\\\"RAR a eliminat, marţi, obligativitatea eliberării certificatului de autenticitate, necesar la înmatricularea vehiculelor, în cazul schimbării de ... (vezi toată discuția)