""RAR a eliminat, marţi, obligativitatea eliberării certificatului de autenticitate, necesar la înmatricularea vehiculelor, în cazul schimbării de proprietar în cadrul aceleiaşi familii sau la trecerea vehiculului pe numele posesorului la sfârşitul contractului de leasing." asta e titlul unui articol mediafax in 2008 . Vreau sa vand masina tatalui meu ( RCA mai ieftin) , intrucat fiind vanzare intre rude ma gandesc ca as putea scapa de identificarea rar care m-ar costa 90-120 lei. Am intrebat la RAR in legatura cu identificare unui auto vandut in familie insa nu au putut sa imi dea un raspuns ci doar m-au indreptat catre politia rutiera. Am intrebat un cunoscut care lucreaza la inmatriculari auto dar fara un raspuns clar , trebuie sa se documenteze. Ma puteti lamuri care este baza legala ? multumesc
Am verificat informatia dv la RAR central ,care a precizat ca nu opereaza astfel de facilitate si la transferului dreptului de proprietate se realizeaza o singura procedura - indiferent de relatiile/raporturile dintre vanzator-cumparator