avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Activitate georgeboboi

Activitate georgeboboi

Buna,
Copilul meu a fost incadrat cu grad de handicap de la 2-3 ani, timp in care sotia mea a stat acasa. Ea urmeaza sa revina la serviciu, iar certificatul de handicap nu se mai prelungeste, problema fiind remediata. In acest caz are dreptul sa beneficieze de stiumulentul de insertie de la 3-4 ani, tinand cont ca certificatul de handicap va fi expirat?
Conform cu ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 26/2021 din 7 aprilie 2021 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, ar trebui sa beneficieze. Sau aceasta ordonanta a fost valabila doar pe perioada starii de urgenta?
Multumesc
Am descoperit recent că ultima cifră din CNP-ul din buletin nu e aceiasi ca in CNP-ul de pe certificatul de nastere. Investingand am aflat ca ultima cifră se calculează după un algoritm rezultând ca cifra corecta e cea din buletin. Intrebarea mea este cum pot sa corectez/ schimb certificatul de nastere, sau ce trebuie sa fac? Mentionez ca nu mai am domiciliul în județul in care m-am nascut. Multumesc
Cum se poate proceda pentru asigurarea celor 48 de ore libere prevăzute de Codul muncii pentru un angajat care lucreaza ore suplimentare sâmbăta? Programul normal de lucru e de luni până vineri de la 7 la 15.
E obligatoriu ca luni să înceapă lucrul după trecerea celor 48h?
Răspuns la discuția Pensie incasata necuvenit
Multumesc frumos pt rasp, eu am fost angajat de fapt pe acte dar nu am avut nicio activitate si nu am incasat nici un salariu deoarece cel care ne-a angajat a plecat din tara si nu a mai fost de gasit sper sa se poata depune declaratia rectificativa.
Răspuns la discuția Pensie incasata necuvenit
Multumesc pt rasp, cineva mi-a zis ca se poate depune o declaratie rectificatoare la finante care sa ateste ca nu am incasat niciun venit dar nu stiu cum se procedeaza.... ?
Buna ziua,

Am primit de la Casa De Pensii o somatie pt a platii inapoi o suma reprezentand pensie de urmas incasat necuvenit pe perioada august-decembrie 2010 (cand inca era valida legea care nu permitea cumularea), problema e ca eu desi am avut contract in perioada resp nu am incasat nici o suma de bani deoarece imediat dupa angajare patronul a plecat din tara si nu am reusit sa mai dam de el, abia am reusit sa ne inchidem contractele. Eu acuma as dori sa le demonstrez celor de la casa de pensii ca nu am incasat salar in aceasta perioada ca sa nu fiu nevoit sa achit suma resp.Puteti sa-mi spuneti cum as putea sa fac?
Multumesc foarte mult.