avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CNP Certificat nastere gresit
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CNP Certificat nastere gresit

Am descoperit recent că ultima cifră din CNP-ul din buletin nu e aceiasi ca in CNP-ul de pe certificatul de nastere. Investingand am aflat ca ultima cifră se calculează după un algoritm rezultând ca cifra corecta e cea din buletin. Intrebarea mea este cum pot sa corectez/ schimb certificatul de nastere, sau ce trebuie sa fac? Mentionez ca nu mai am domiciliul în județul in care m-am nascut. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 17:03, 4 Octombrie 2018
Adresati o cerere scrisa oficiului de stare civila unde nasterea dvs a fost inregistrata alaturand o copie dupa CNI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare cnp Ella16 Ella16 Am descoperit, ca am cnp gresit. Datele de nastere sunt corecte numai codul judetului este altul. Intamplarea a facut ca eu, coincidenta sau nu , sa ma mut ... (vezi toată discuția)
Data gresita in certificatul de nastere vieruana29 vieruana29 M-am nascut pe 29 februarie, dar in certificatul meu de nastere data e 29 martie. CNP-ul, buletinul, absolut tot e cu data de 29 martie. Tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
cnp gresit Martud Martud Am citit informatii despre cum anume trebuie sa procedam pentru a dobandi CNP-ul original dar nu am inteles unde anume trebuie sa merg , la primaria de sector ... (vezi toată discuția)