Am citit informatii despre cum anume trebuie sa procedam pentru a dobandi CNP-ul original dar nu am inteles unde anume trebuie sa merg , la primaria de sector unde m-am nascut ? dar daca si pe certificatul de nastere apare aceeasi greseala ? Sunt nascut in Raionul Grivita Rosie devenit sector 8 dupa care sector 1 la maternitatea Gheorghe Polizu iar in certificatul de nastere apare sectorul 4 .Ce anume am de facut ? Asa e ca sunt Canuta Om Sucit ? :))
Din ce scrieti pare ca nasterea v-a fost inregistrata la sectorul 1.
Nu prea pricep ce intelegeti dvs. prin CNP original si nici de ce credeti ca aveti CNP gresit...
Deoarece una din cifrele din CNP coincide cu sectorul unde m-am nascut ,daca eu m-am nascut in sectorul 1 trebuia sa fie cifra 1 da ? La mine este cifra 4 ,ori nu am fost bine inteles ?
am rugat sa mi se raspunda unde anume trebuie sa merg sa se repare greseala ca daca imi bag CNP-ul la control imi apare ca nu exista
De ce va infoiati? In primul mesaj ati scris ca in certificatul de nastere apare sectorul 4, ati insirat modificarile administrative ale sectorului in care v-ati nascut... nu ati spus clar decat in al doilea mesaj de ce banuiti ca CNP-ul dvs. este gresit. V-ati prezentat pe buna dreptate ca fiind Canuta Om Sucit.
Acum, revenind la CNP: daca nasterea a fost inregistrata in sectorul 1, CNP-ul dvs. arata asa:
XXXXXXX41XXXX, pentru ca la persoanele nascute in Bucuresti aceasta grupa de cifre este formata din 4 (codul Bucurestiului) + numarul sectorului in care s-au nascut. Daca a fost inregistrata in sectorul 4, acea grupa este 44.
Sau mai pe scurt, a noua cifra arata in ce sector ati fost inregistrat, cifra 4 despre care ati scris dvs. e a opta sau a noua?
Mergeti la starea civila unde ati fost inregistrat, ori la evidenta persoanelor de care apartineti cu domiciliul. Explicati-le calm situatia si sigur veti fii ajutat.
Cum sa fie inregistarat in sectorul 4 mai omule cand pe certificatul de nastere scrie negru pe alb nascut in Raionul Grivita Rosie ? Adica sectorul 1 de azi , iti multumesc ca ai rabdarea sa-mi raspunzi ( ai dreptate si cu acele cifre ,este 44 in loc de 41 ) dar eu vreu sa-mi explici pasii premergatori pentru a-mi schimba CNP-ul
Cu respect !