Am citit informatii despre cum anume trebuie sa procedam pentru a dobandi CNP-ul original dar nu am inteles unde anume trebuie sa merg , la primaria de sector unde m-am nascut ? dar daca si pe certificatul de nastere apare aceeasi greseala ? Sunt nascut in Raionul Grivita Rosie devenit sector 8 dupa care sector 1 la maternitatea Gheorghe Polizu iar in certificatul de nastere apare sectorul 4 .Ce anume am de facut ? Asa e ca sunt Canuta Om Sucit ? :))
:slap: :D
Pasii premergatori sunt cei pe care o sa ii faceti de-acasa pana la Starea Civila a sectorului 4 unde arata cifrele ca a fost inregistrata nasterea (asa ati zis, ca grupa e 44). Acolo rezolvati situatia daca e gresit CNP-ul, nu aici. Nu aveti altceva nimic de facut.
Totusi, de unde ati tras concluzia ca e gresit? Doar din ce ati citit despre semnificatia cifrelor sau ati avut probleme cu vreun act?
Am vrut sa fac un imprumut in banca si mi-au spus ca toate actele sunt in regula numai ca CNP-ul nu exista ,ca este fals , la nici 10 minute au sosit doi politisti care m-au dus la sectia de politie iar dupa verificare tutror actelor s-au convins ca nu eu sunt de vina , imi aduc aminte ca atunci cand am dorit sa-mi fac B.I. (la varsta de 14 ani ) nu imi gaseam certificatul de nastere ,am fost la primaria sectorului 1 de unde mi s-a eliberat certificatul de nastere pe care il am si in prezent , asa am descoperit . Nu am cum sa merg la sectorul 4 deoarece nu acolo am fost inregistrat si nici nascut in acel sector ,nu ?
Mergeti la Evidenta Persoanelor de la locul de domiciliu si cereti atribuirea unui alt CNP.
Luati cu dvs. toate actele care sunt necesare pentru eliberarea unei noi carti de identitate si explicati situatia, in cazul acesta nu Starea Civila este competenta sa rezolve situatia.