pentru produsele, serviciile achizitionate pana la 31.12.2023 cu o valoare sub 100 Euro si pentru care se emitea chitanta fiscala este obligatorie intocmirea facturii fiscale si transmiterea acesteia prin E-factura ?
Buna ziua,
Am o intrebare. Daca un angajat opteaza pentru plata contributiei datorata la fondul de pensii privat poate sa renunte ulterior la aceasta ?
Si daca nu opteaza acum poate reveni in perioada urmatoare in sensul retinerii procentului pentru pensia privata ?
Buna ziua,
Care este modalitatea de a infiinta o asociatie de locatari pentru o cladire cu 6 apartamente. Exista un program derulat de primarie prin care se face reabilitarea blocului dar se accepta cereri depuse doar de asociatiile de locatari.
buna ziua,
Impreuna cu vecinii mei am dat o suma de bani unui "mester""pentru a repara fatada imobilului in care locuim. pentru aceasta am intocmit un contract sub semnatura privata pe de-o parte locatarii imobilului in calitate de proprietari si beneficiari ai lucrarii si de cealalta parte prestatorul. I-am dat avansul solicitat cu o seara inainte de ziua in care a promis inceperea lucrarii dar domnia sa a intarziat deja cateva zile, invocand diverse pretexte. Avand in vedere ca m-am implicat mult in aceasta actiune , atat in procurarea documentelor si avizelor necesare cat si in gasirea mesterului ma simt responsabila fata de vecinii mei pentru situatia creata. Intrebarea mea este ce pot face pe cale legala sa recuperam banii daca mesterul ne poarta prea mult cu vorba ? Asta insemnand o saptamana avand in vedere ca deja vine iarna si nu mai este posibila efectuarea lucrarii. Va multumesc
O persoana in varsta (72 ani) doreste sa vanda apartamentul in care locuieste impreuna cu fiul sau schizofrenic la presiunile unor vecini care vor neaparat sa intre in posesia apartamentului. Momentan fiul este internat intr-un spital de psihiatrie. Cum poate fi impiedicata sa vanda apartamentul inainte de a vedea care este situatia fiului ei ?