avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate IulianaC

Activitate IulianaC

Este vb de Legea nr. 490/2004 privind stimularea financiara a personalului care gestionează fonduri comunitare și Hotărârea Guvernului nr. 595/2009 pentru aplicarea Legii nr. 490/2004 privind stimularea financiara a personalului care gestionează fonduri comunitare.
Pai nu este nevoie sa emiteți decizii de diminuare a salariului. Acest lucru a fost confirmat de Ministerul Muncii în adresele de răspuns la întrebările pe acest subiect, formulate de diferite instituții publice. La noi s-a făcut o simpla comunicare prin care s-a adus la cunostința funcționarilor publici diminuarea salariului.
Indemnizația pentru concediul medical nu se diminuează cu 25% .
Pentru a ocupa funcția de consilier juridic trebuie sa aveți studii juridice absolvite cu diploma de licența și sa promovați concursul pentru un asemenea post.
Răspuns la discuția contencios administrativ
Instanţa de contencios administrativ este o instanta și este singura unde puteți ajunge, fiind vorba de un act administrativ. Cred ca dvs va referiți la plângerea prealabilă (recurs grațios) care este o etapă obligatorie și prealabilă sesizării instanței de contencios administrativ. Plângerea prealabila se depune la instituția emitentă a actului administrativ, în termen de 30 de zile de la data la care s-a comunicat actul.
Citiți în legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ.
și eu am primit de la Min Muncii același răspuns. Noi nu am emis nicio decizie; am făcut doar niște comunicări către salariați.

Eu am o nelămurire legata de reducerea cu 25% a sumei forfetare pe care o primește demnitarul, conducătorul instituției, pentru plata chiriei în baza HG nr. 69/2005. Legea 118/2010 face referire doar la reducerea sumei forfetare pentru parlamentari, dar totodată specifica ca se reduce cu 25% compensația pentru plata chiriei. Suma acordata în baza HG 69/2005 reprezinta o compensație pentru plata chiriei? Sau au scăpat "săracii" demnitari de reducere?
Mulțumesc pentru ajutor. E asa cum ați spus. Același răspuns mi l-au dat și cei de la ANFP.:)
Eu am găsit şi o sentința a unei curți de apel care a declarat ca nelegala încadrarea cu jumătate de norma a unui funcționar public.
Chiar dacă avizul ANFP a fost dat pentru un post unic, cu norma întreaga?
Buna ziua!

Aveți idee dacă se pot angaja funcționari publici cu jumătate de norma?Este vb. de un funcționar public care în prezent are norma întreaga, este încadrat pe un post unic și dorește modificarea încadrării la jumatate de norma.
Eu, după câte știu, nu se poate, dar asa vrea sa ma consult cu dvs.

Multumesc!