avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Activitate bebelush1900

Activitate bebelush1900

Răspuns la discuția Agentul imobiliar mă amenință!
Da, am discutat cu agentul de mai multe ori pina mi-am dat seama ca imi da date neadevărate. Între altele mi-a trimis planul casei pe care urma să o cumpăr și care nu corespundea cu realitatea. Nu m- a avertizat de acest lucru. Atunci i-am zis ca nu mai vreau sa colaborez cu el.

Îmi trimite scrisori semnate de un avocat în care sunt somată să plătesc comisionul. În alta scrisoare avocatul se adresează unui executor judecătoresc !?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dacă va amenință cu acte de violenta atunci se putea considera ca este vorba despre infracțiunea de amenințare.Faptul ca menționează ca va face demersuri judiciareb mpotriva dvs nu este amenințare. Depinde dacă exista o corespondenta între dvs ,discuții mail,whatsapp etc.In lipsa unui contract șansele sunt mai mici ..

Bună ziua!

Am cumpărat un apartament unde am fost la vizionare cu un agent de la o agenție de imobiliare. Am purtat mai multe discuții pe e-mail și WhatsApp cu agentul, inclusiv ca dorește un comision de 2% din prețul de vânzare. Înainte de semnarea vânzării la notar, i-am spus agentului ca nu mai am nevoie să mă reprezinte pt ca mi- a dat mai multe date inexacte: ca in cartier este fibra optica, etc…lucruri care s-au dovedit neadevărate.
NU am semnat niciun contract de reprezentare cu agenția! Acum agentul îmi trimite somații semnate de un executor judecătoresc?! ca să plătesc comisionul?
Mă amenință ca mă da în judecată!
Seamănă a hărțuire ceea ce face! Este posibil să aibă câștig de cauză?
Mulțumesc mult!
Mai nou, agentul imobiliar a apelat la un avocat care m-a amenința cu executorul judecătoresc dacă nu-i plătesc comisionul.

După cum am explicat intr-un mesaj anterior, am cumparat o casa. Agentul imobiliar m-a dus la vizionarea acestei case dar, ulterior, in mesajele schimbate cu el pe telefon, e-mail și WhatsApp mi-a dat mai multe informații greșite despre casa: ca proprietarul va construi gard în jurul imobilului, etc…lucruri care s-au dovedit neadevărate.
Am cumpărat casa vizionată dar menționez ca nu am încheiat nici o convenție cu agentul imobiliar. Numai vânzătorul a încheiat convenție cu acest agent imobiliar.

Poate agentul imobiliar să mă dea în judecată fără a avea convenție încheiată cu mine folosindu-se doar de conversațiile avute cu el?
Mi se pare ca e un abuz sa ameninți cu executorul judecătoresc în acest caz.



bebelush1900 a scris:

Multe mulțumiri!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Fără contract nu I datorați nimic ...



Multe mulțumiri!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Fără contract nu I datorați nimic ...

Am fost cu un agent imobiliar să vizitez un duplex pe care ulterior, după negocieri cu vânzătorul, l am și cumpărat. Agentul imobiliar mi a dat o mulțime de date eronate (ori nu știa, ori voia să mă păcălească): ca în zonă este trasa fibra optica pt internet, ca vanzatorul va construi și gard care inconjoara proprietatea, etc…lucruri care s au dovedit neadevărate. Nu am încheiat niciun contract cu agentul imobiliar dar, acum, după ce am cumpărat imobilul mi a trimis factura fiscală pt plata comisionului sau.
I am spus ca nu i platesc nimic pt ca nu am incheiat contract, pt ca nu am semnat nimic cu el (doar am schimbat mesaje pe telefon) și pt ca sunt foarte nemulțumită de informațiile pe care mi le a dat.
Când am fost la vizionarea duplexului, agentul nu mi a cerut să semnez nimic: a spus ca nu vrea să preseze clienții.
Acum mă amenință cu darea în judecată!
Credeți ca poate avea câștig de cauză fără un contract semnat cu firma pe care o reprezintă?
Mulțumesc mult!
Am vindut de curind un teren agricol. Am primit o parte din bani si pentru restul sumei s-a instituit ipotreca legala asupra terenului in favoarea mea (a vinzatorului). Suma se va achita in rate trimestriale de cite 5 000 euro prin virament bancar.
Intrebarea mea este: daca cumparatorul nu achita o rata sau nu mai poate plati rate, cum procedez? In contractul de vinzare nu este nimic specificat in acest sens. Terenul imi revine mie in proprietate imediat ce nu se plateste o rata sau trebuie sa-l actionez in judecata pe cumparator? Multumesc mult!
Am domiciliul in Iasi si detin un teren agricol in judetul Suceava,com. Dumbraveni pe care as vrea sa-l vind unor persoane care locuisc in Dumbraveni. Actele de vinzare-cumparare se pot facela un notar din Cluj?

Multumesc!
Sintem 4 frati care ne judecam pe mai multe terenuri mostenite de la parinti. Iesirea din indiviziune nu s-a facut inca deoarece un frate nu este de acord cu felul in care majoritatea doreste sa se imparta loturile de pamint.
Anul acesta am hotarit sa ar si sa insamintez un lot care a fost ocupat ani de zile de acest frate care crede ca lui i se cuvine acest pamint. Pentru ca am arat si insamintat, fratele m-a dat in judecata. Politia locala spune ca in acest caz are dreptate fratele meu care a ocupat abuziv pamintul ani de zile?! E corect asa? Are el mai multe drepturi decit mine daca nu s-afacut iesirea din indiviziune?
Răspuns la discuția Formularul 600
Multumesc mult!
Discuție Formularul 600
Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa completez formularul 600 avind in vedere urmatoarele:
- sint rezident fiscal in Ungaria
-sint pensionar in Romania si Ungaria
-in anul 2017 am primit un premiu pentru o lucrare stiintifica in valoare de 3000 lei; din aceasta suma am primit 2500 lei (banuiesc ca diferenta pina la 3000 lei a fost impozit)

Trebuie sa completez formularul 600? Va multumesc!