Locuiesc intr-un complex de 30 de vile situate pe două străzi private (fiecare proprietar are cota parte din drum). Fiecare proprietar are încheiate contracte separate pt furnizarea apei, gazului, energiei electrice și salubritate. Mai mult de jumătate dintre proprietari s-au constituit intr-o asociație de locatari. Restul nu a vrut să intre în asociație. Este și cazul meu.
Președintele asociației mi-a spus ca sunt obligat sa intru in asociație și ca trebuie sa platesc toate cheltuielile hotărâte de membrii asociației.
Mie mi se pare normal sa plătesc ceea ce îmi revine pt diferite reparații la drum, conducte, stație de epurare, deszăpezire etc dar NU s-a plătesc pt salariul președintelui.
Adam Grecu a scris:
Raspunsul corect poate fi dat numai daca dvs. explicati clar ce inseamna:
....locuitorii care nu fac parte din asociație...
Adica sunt vile care sunt cuprinsi intr-o as. prop. si sunt vile care nu sunt cuprinse in acea as. prop. ?
Ce inseamna as. prop. "la vile", nu cumva fiecare vila are bransamente separate la utilitati si servicii?
Daca vi se pretind costuri pentru salarii, ce face asociatia pentru dvs.?
Mai ganditi-va si dezvoltati intrebarea, veniti cu amanunte, pentru ca daca faceti parte dintr-o asociatie de proprietari, atunci aveti drepturi si obligatii. Aveti cunostinta despre acordul de asociere, regulamente interne, etc. ?