avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Activitate bebelush1900

Activitate bebelush1900

Locuiesc intr-un complex de 30 de vile situate pe două străzi private (fiecare proprietar are cota parte din drum). Fiecare proprietar are încheiate contracte separate pt furnizarea apei, gazului, energiei electrice și salubritate. Mai mult de jumătate dintre proprietari s-au constituit intr-o asociație de locatari. Restul nu a vrut să intre în asociație. Este și cazul meu.
Președintele asociației mi-a spus ca sunt obligat sa intru in asociație și ca trebuie sa platesc toate cheltuielile hotărâte de membrii asociației.
Mie mi se pare normal sa plătesc ceea ce îmi revine pt diferite reparații la drum, conducte, stație de epurare, deszăpezire etc dar NU s-a plătesc pt salariul președintelui.

Adam Grecu a scris:

Raspunsul corect poate fi dat numai daca dvs. explicati clar ce inseamna:
....locuitorii care nu fac parte din asociație...

Adica sunt vile care sunt cuprinsi intr-o as. prop. si sunt vile care nu sunt cuprinse in acea as. prop. ?
Ce inseamna as. prop. "la vile", nu cumva fiecare vila are bransamente separate la utilitati si servicii?
Daca vi se pretind costuri pentru salarii, ce face asociatia pentru dvs.?
Mai ganditi-va si dezvoltati intrebarea, veniti cu amanunte, pentru ca daca faceti parte dintr-o asociatie de proprietari, atunci aveti drepturi si obligatii. Aveti cunostinta despre acordul de asociere, regulamente interne, etc. ?


Răspuns la discuția Asociatie de proprietari la case
Deci? Care e concluzia? Proprietarii unei case dintr o zonă rezidențială care nu s au înscris în asociația de locatari plătesc sau nu cheltuielile făcute de asociație cu reparații și salarii?

Urduban Dumitru a scris:

Notă: Hotărârile adunărilor generale ale asociației de proprietari, cât și deciziile comitetului executiv sunt obligatorii pentru toți proprietarii care locuiesc în acel condominiu/ bloc, fie ei PROPRIETARI MEMBRI ASOCIAȚI
( care au semnat acordul de asociere, statutul și regulamentul condominiului, care au noțiunea de proprietate forțată, de părți comune și cote indivize de proprietate, CARE SUNT INTERESAȚI SI PARTICIPĂ LA DECIZIILE LEGATE DE ÎNGRIJIREA LOCUINȚELOR....), fie că este vorba de SIMPLI PROPRIETARI care dețin un spațiu cu destinația de locuință ori altă destinație în imobilul respectiv! !!!

ynocentta a scris:

Conform disp L nr 196/2018 se poate infiinta asociatie de proprietari
Asociatia de proprietari nu detine competenta sa impuna obligatii persoanelor care nu fac parte din asociatia de proprietari



În cazul unei asociații de proprietari într-o zona rezidențială cu vile, locuitorii care nu fac parte din asociație, sunt obligați să contribuie la plata salariilor celor care conduc asociația: președinte, cenzor etc?

Mulțumesc mult pt răspuns!
Problema este: cei care nu adera la asociație contribuie sau nu și ei la plata salariului președintelui și a casierului sau sunt obligați să plătească numai cota parte din restul cheltuielilor (reparații, întreținerea părților comune etc)

Cabinet Avocat Teriș Pîrșoagă Gheorghe Mihai a scris:

Salut.
Potrivit definiției noțiunii de condominiu și celei de asociație, confor art. 2 din Legea nr. 196/2018, consider că nu există nici un impediment în sensul înființării unei asociații, cu condiția impusă de acelați act normativ privind votul a cel puțin 50 plus unu.

Răspuns la discuția Asociatie de proprietari la case
Nu mai înțeleg! Unii spun că proprietarul unei case dintr un ansamblu situat pe o stradă privată (unde fiecare are cota lui) care nu dorește să facă parte din asociație de proprietari TREBUIE să plătească toate cheltuielile hotărâte în adunarea generală a asociației plus salariile președintelui și casierului,… alții spun ca NU.

POPA GHEORGHE a scris:

Intr-o zona de case, daca un propietar (are utilitati private) nu doreste sa faca parte dintr-o asociatie de propietari, nu i se poate impune.
Numai prin intelegere, daca este in folosul tuturor, propietarii pot participa la actiuni comune, cum este asfaltarea de care amintiti sau montarea unei bariere la intrarea in zona, etc.

Sunt proprietarul unei case situate într-un cartier rezidențial . În acest cartier sunt mai multe case individuale și duplexuri. Fiecare proprietar deține o cota parte din strada…deci strada este in proprietate privată.
O parte dintre proprietari dorește să înființeze o asociație de proprietari, alții nu.
Asociația de proprietari se poate înființa dacă jumătate plus unu dintre proprietari sunt de acord? Se aplică aceeași lege ca la asociațiile de locatari care locuiesc la bloc?
Cei care nu vor să se înscrie în asociație vor trebui să accepte toate hotărârile luate în adunarea asociației? Vor trebui să plătească fondul de rulment, salariile președintelui de asociație, a casierului plus cheltuielile ce vor apărea? Dacă nu plătesc vor fi penalizați?
Menționez ca fiecare proprietar are contracte individuale pt salubritate, apă, energie electrică, gaze, internet, TV cu diferite firme.
Asociației i-ar rămâne să se ocupe cu deszăpezirea drumului, eventuale reparații la părțile comune…
Răspuns la discuția Procedura judecătorească
Agenția imobiliară cere să-i plătesc comisionul pt ca mi-a arătat un apartament pe care ulterior l-am cumpărat. Nu am încheiat niciun contract cu agenția. Am renunțat la serviciile agenției pt ca agentul imobiliar îmi dădea informații false despre apartament.
Acum agenția vrea să-i plătesc comisionul și penalizări pt întârzierea plății comisionului.

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Depinde care este obiectul cauzei. In functie de acesta se poate aprecia durata .

Mă judec cu o agenție imobiliară care nu se prezintă la nicio ședință la judecătorie. Nici avocatul lor.
Procesul s-a amânat pina acum de 5 ori. Eu nu sunt în țară dar mă reprezintă un avocat. Avocatul îmi spune ca amânările sunt din cauza ca judecătorul nu are timp să studieze dosarul?!
Nu știu care este procedura: dacă avocatul meu ar merge la ședințe ar putea grăbi pronunțarea? El spune ca nu pt ca discuțiile nu se poartă in sala de judecată?!
Ce mă sfătuiți? Să mai depun o cerere pt soluționarea cazului? În eventualitatea ca pierd procesul, va trebui să plătesc penalizări și, cu cât durează mai mult luarea unei hotărâri cu atât va trebui să plătesc mai mult.
Mulțumesc!
Avocatul mi a spus ca am toate șansele sa câștig de vreme ce nu s a incheiat niciun contract cu agenția, agenție care nu poate face dovada ca mi a comunicat condițiile ei, obligațiile ei și ale mele.
Întrebarea mea era dacă judecătorul amână procesul pt ca nu citeste dosarul având multe alte dosare de soluționat?


Dapix a scris:

Este bine intr-un fel ca avocatul dvs sa se prezinte la termene.
Dar trebuie sa intelegeti ca nu poate face minuni, daca ati refuzat intentionat sa platiti comisionul agentului.


Sunt în proces cu o agenție imobiliară căreia nu i-am plătit comisionul pt, ca nu a vrut sa încheie convenție scrisa și apoi am renunțat la serviciile agentului imobiliar de care nu am fost mulțumită.
Avocatul agenției a spus ca nu se va prezenta la proces.
Procesul a început în iunie și pina acum au fost 3 amânări….nu s-a discutat cauza, nu s-au cerut acte noi, dovezi etc… mereu se fixează un alt termen. Așa se întîmplă de obicei? Probabil ca judecătorul are multe dosare și nu reușește să-l “studieze” pe al meu?
Este bine ca avocatul meu să se prezinte la proces de fiecare data? Am impresia ca nu participa la ședințe pt ca imi spune ca s-a amânat cauza in momentul in care se publica acest lucru pe site-ul judecătoriei.