avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Activitate mariuscarabus

Activitate mariuscarabus

Răspuns la discuția Marturie Mincinoasa
ce inseamna:"dacă retractarea se face cu prilejul audierii făptuitorului la organul de cercetare penală, în procesul realizării de către acesta din urmă a unor acte premergătoare în vederea începerii urmăriri penale, această retractare poate atrage incidenţa art. 260 alin. 2şi 3 cod penal."
Buna ziua.vreau sa va expun o situatie si va rog mult sa ma ajutati:
am fost martor intr-un dosar penal al unei cunostinte privind alcoolemia la volan.
am fost citat la politie unde mi s-a luat o declaratie pe un tipizat.
persoana mai sus mentionat a fost citata la tribunal pt infractiunea cu alcoolemia,iar mie,procurorul a dispus disjungerea cauzei pt marturie mincionoasa si mi s-a intocmit dosar de cercetare penala.eu nu am putut ajunge la politie pt audieri in dosarul ce mi s-a intocmit,fiind plecat din tara.
Ce trebuie sa fac ca sa nu am urmari penele din acest dosar?Imi pot retrage declaratia data in dosarul prietenului meu?sau o pot schimba,sa spun adevarul fara sa existe consecinte asupra mea?
VA multumesc mult!
Răspuns la discuția Marturie mincinoasa
va multumesc.o singura intrebare mai am.martorul despre care vorbesc este plecat din tara,lucreaza si ii este imposibil sa vina in tara.exista vreo solutie prin consulat....?sau ceva?
buna seara.va rog mult sa ma ajutati:
sunt inculpat intr-un dosar penal pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice.
am un martor in apararea mea
procurorul a dispus:
1 trimiterea mea in judecata
2 disjungerea cauzei asupra martorului pt marturie mincinoasa
primul termen de judecata este saptamana viitoare
Intrebare:
martorul isi mai poate retrage declaratia,daca da,pana in ce moment o poate retrage fara consecinte penale asupara lui?,avand in vedere ca s-a facut disjungerea cauzei?
VA MULTUMESC FRUMOS
Buna seara.va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns:
care sunt mijloacele principale de a demonstra marturia mincinoasa.
va multumesc mult
buna ziua.va rog mult daca ma puteti lamuri:cheltuielile de judecata sunt proportionale cu numarul de termene de judecata?
adica cu cat am mai multe termene cu atat cheltuielile sunt mai mari?
va multumesc mult.
Răspuns la discuția cod penal
multumesc frumos
Discuție cod penal
buna ziua.am si eu o nelamurire,nu stiu care este diferenta intre codul penal si codul de procedura penala.va rog daca imi puteti explica,si daca ma puteti ajuta cu un eventual link pt a-l descarca.

va multumesc mult.
multumesc frumos
multumesc mult.exista cumva vreo procedura de urgentare a solutionarii?