Eu am un partener de viata si nu suntem casatoriti. As vrea sa ii dau o procura notariala pentru ca in cazul in care eu nu pot lua decizii medicale, el sa aiba aceleasi drepturi pe care le-ar avea daca ar fi sot legal (strict pe probleme medicale). Altfel parintii mei ar lua deciziile, ei sunt departe, iar el nu ar avea nici dreptul de a sti cum sunt in cazul unei operatii de exemplu. Am fost la 2 notari si mi-au spus ca nu e posibil asa ceva. Aveti vreo solutie, va rog? Multumesc
In condițiile in care sunt angajata cu norma întreaga, am avut tot anul 2016 si venit din chirie înregistrat legal, am in continuare acest venit, am 2 întrebări:
1. Am voie după ce intru in concediu creștere copil sa mai am o sursa de venit lunară chiria unui apartament? (Voi intra in concediu medical de naștere in Aprilie si in cel de creștere a copilului August)
2. Venitul din chirie se ia in considerare la calcularea venitului pentru concediul de creștere a copilului pana la 2 ani?
Va Multumesc foarte mult pentru raspuns, dar mai am 2 întrebări:
1. Ce se întâmpla daca soacra își dorește partea de moștenire din casa si credit si nu plătește rata, in timp ce soția plătește riguros? Înțeleg ca are dreptul la 50% din casa. Mașina este cumpărată din bani exclusivi ai tatălui soției.
2. Are vreo importanta faptul ca la 6 luni dupa dobândirea casei sotul a fost bolnav si numai soția a lucrat si a plătit ratele?
Se da următoarea situație: un domn căsătorit a decedat. Nu a avut frați sau surori, tatăl a decedat. Are numai mama, soție si multi unchi, mătuși si veri de gradul 1. La data decesului deține o locuința luată prin credit împreuna cu soția, o mașina achitata integral si un PFA.
Întrebări:
1. Mama defunctului are dreptul la moștenire asupra locuinței luate prin credit?
2. Mama defunctului are dreptul la celelalte bunuri?
3. Soția are vreun drept asupra casei soacrei, in cazul decesului acesteia si fara a exista un alt act ( testament, donație etc)
Deocamdata este blocata cartea deoarece a fost scos extrasul de CF in vederea vanzarii ce trebuia sa aiba loc ieri.Insa notarul a facut deja demersurile ca in momentul in care expira acest extras sa fie notat antecontractul nostru.
buna seara. am semnat un antecontract de vanzare cumparare la 1.04.2013 pt un teren si o casa. Doamna proprietar nu avea cadastru si intabulare la semnare.
Trebuia sa semnam pana la 15 mai insa actele au iesit de la Cartea Funciara pe 15.05, iar dna proprietar le-a ridicat abia pe 29 mai. Asa ca am stabilit pentru astazi semnarea contractului de vanzare cumparare. Nu am mai mers la notar sa spunem ca mai asteptam sa iasa actele, dar aveam clauza in contract ca daca nu sunt gata toate actele asteptam sa facem cumpararea pana la 30 iunie.
Numai ca dna proprietar a spus astazi ca s-a razgandit, a refuzat sa semneze vreun act prin care spune acest lucru. De asemenea, a refuzat sa imi dea inapoi vreun ban.
Ce dovada pot folosi eu ca doamna nu vrea sa mai vanda? De asemenea, ce cai am sa o oblig sa imi dea banii inapoi (nu vreau sa o oblig sa vanda).