Decizia PAP devine PLV dupa 01.09.2024 in cazul propus?? Un salariat a depus dosarul pentru pensie anticipata partial la inceputul anului, si a primit decizia pentru PAP acum cateva zile. Imediat insa s-a dus la Casa de pensii si a depus o cerere pentru anularea acesteia, vrand sa depuna o noua cerere dupa data de 01.09.2024, pe legea noua. Atunci va indeplini conditiile pentru limita de varsta conform art.56 din lege. Salariatul a implinit 62 ani in aprilie si conform deciziei are 41 ani si 6 luni de stagiu de cotizare . Intrebari:
- mai are vreo importanta decizia de PAP? asa i s-a spus de doamna de la ghiseu, ca si dupa 01.09 tot aceasta decizie cu penalizare i se va comunica...
- atunci i se vor lua in calcul adeverintele cu sporuri?
- va avea drept de munca, fiind pensie la limita de varsta, nu ? Pun in discutie acel articol 46 alin.2) - va avea vreo influenta in cazul lui?? Cu se interpreteaza acest articol!!!
In speranta ca am fost clara, dar stau la dispozitie cu orice alte lamuriri, va multumesc anticipat pentru raspuns.
Un salariat a primit Decizia pentru pensie anticipata partial, dar in ziua cand mi-a prezentat-o la munca, s-a dus si a cerut anularea acesteia, la Casa de pensii teritoariala - a adus nr.inregistrare.
intrebarea este daca mai sunt obligata sa ii incetez contractul de munca si sa ii fac alt contract cand primeste anularea deciziei!!??
Un pensionat gradul 3 poate beneficia si de somaj? Nu mai avem comenzi si vrem sa stim daca il putem trimite la somaj. Mai este si cu handicap -surdo-mut.... Multumesc
MANUELAZAMFIR
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Se poate cu adeverinte, dar tot trebuie declarat in MO pierderea cartii de munca. Altfel nu au voie sa elibereze adeverintele. De la unul din angajatori trebuie sa afle serie, nr, data eliberarii. SUCCES
Dupa ce toata societatea a fost in ST conf.art 52 alin.1 lit.c, pana la 30.04, o parte -un atelier- au inceput activitatea, dar sunt tot in somaj cu restrangere de activitate conf.art 52 alin.3, asa cum sunt si restul care au revenit pe parcursul lunii Mai sau de la 01 Iunie. Putem beneficia de acest beneficiu de 41.5% daca suntem tot intr-o forma de suspendare? sau ar fi mai bine prin acte aditionale sa scadem timpul de lucru de la 8 ore la 6 ore pentru o anumita perioada (3luni de ex.), poate in aceasta perioada vor veni comenzi si vom putea reveni la normal?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
deci in Revisal ramane inregistrata toata perioada, si numai in decizie se precizeaza ce zi nu se lucreaza? Gasisem pe un site de fiscalitate ca trebuie inregistrata numai ziua care este suspendata!! multumesc
Nu m-am documentat inainte, si am gresit inregistrarea in revisal pentru cim suspendat pentru art.52 alin.3. Concret, am inregistrat ca perioada data de inceput 01.05 si data sfarsit 31.05. Ori, am inteles ca trebuie trecuta ca suspendata doar ziua care este stabilita sa nu se lucreze- respectiv vinerea si trebuie in fiecare zi de joi sa fac suspendare si apoi incetare a suspendarii. pot sa fac corectie acum sau modificare?! Cum e mai corect?
Multumesc anticipat.
Daca starea de urgenta s-a prelungit si in revisal facem prelungirea acestuia, ce articol punem? Lasam tot 52 alin.1 pct c, sau punem 52 alin.3??
Pot diferentia in Revisal salariatii care ii am in ST conf Ordonantei fata de cei care ii am in somaj tehnic platit de societate?? Acestia din urma cum pot circula fara sa aiba consecinte daca ii opreste politia- este suficienta adeverinta de la locul de munca, desi si ei au cim suspendat?
Multumesc anticipat...
multumesc. Dar Ordonanta care stabileste ca se poate intra in somaj tehnic pentru perioada care s-a decretat stare de urgenta s-a dat in data de 21 martie iar starea de urgenta a fost decretata cu 16 martie. Cum ma mai incadrez in termen din moment ce este data perioada retroactiva??