avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate eugenpn

Activitate eugenpn

AvocatVatamanescu a scris:

Bunurile proprii raman bunuri proprii, nu este real faptul ca devin bunuri comune dupa 5 ani.
Acest fapt nu exclude posibilitatea incheierii unei conventii matrimoniale.



Buna ziua si va multumesc pentru raspunsuri si dumneavoastra si D-nei Avocat. Din pacate raspunsul D-nei se bate cap in cap cu raspunsul D-voastra asa ca eu nu inteleg decat ca trebuia sa merg la un avocat si la un notar pentru un prenuptial. Totusi: bunurile individuale devin sau nu bunuri comune dupa casatorie ?
Buna ziua,

Va rog respectous, daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: urmeaza sa ma casatoresc; viitoarea sotie are pe numele ei un titlu executoriu, din 2013, in urma unor datorii la stat ale firmei la care a fost administrator; eu am apartament achizitionat cu 4 ani in urma, deci mult inainte de casatorie; este adevarat ca dupa 5 ani de la data casatoriei bunurile care erau ale fiecaruia devin comune ?; adica dupa aceasta perioada de 5 ani de casatorie, titlul executoriu se poate indrepta catre apartament ? Un contract prenuptial este o solutie ?

Va multumesc
Buna ziua,

Va rog mult de tot, daca stie cineva, sa imi raspunda la urmatoarea intrebare: in august 2010 am semnat un contract de credit pt achizitionarea unui apt prin Prima Casa; mi s-a solicitat sa constitui un Depozit Colateral asupra caruia, prin contract, s-a constituit garantie reala mobiliara; la acest Depozit nu primesc nici o dobanda; mai este legal, conform celor mai recente Norme BNR in domeniu, acest Depozit ?
Exista vreun temei legal prin care eu sa solicit lichidarea acestuia ?

Va multumesc anticipat
Am fost doi asociati si administratori in acelasi timp intr-un S.R.L. Pe fondul crizei lucrurile au inceput sa mearga prost, nu ne-am mai inteles si celalalt nu a mai activat in firma, desfasurand o alta activitate. Mentionez ca in acte a ramas si asociat si administrator. Dupa o perioada, vazand ca nici acea alta activitate nu ii merge, a dorit sa se intoarca. Stiind ca nu putem colabora in mod eficient, am plecat eu. Nici de aceasta data nu am operat nimic in acte (cu exceptia unei hartii semnate de mana de noi doi prin care eu eram suspendat pentru un an din functia de administrator). In 2012 statul a cerut si obtinut in instanta falimentul si lichidarea societatii. Cateva luni mai tarziu ANAF-ul a obtinut in instanta atragerea raspunderii administratorilor pentru recuperarea unei sume de aproximativ 80.000 lei reprezentand tva, impozite si, mai ales, penalitati. Acest lucru a fost motivat de faptul ca, de la un moment dat (momentul in care eu am plecat din firma) nu s-au mai depus balante si bilanturi. "Colegul" nu a mai depus respectivele documente deoarece firma nu a mai generat bani si nu a mai putut plati nici macar firma de contabilitate care ne furniza serviciile de specialitate. La aceasta sentinta s-a facut apel care a fost respins. Din lipsa de bani pentru plata avocat nu am mai urma nici o alta cale de atac. A intrat pe fir un executor judecatoresc.
Intrebare: nici eu nici asociatul nu avem bani in conturi, proprietati, etc pe numele noastre. Foarte recent, m-am angajat. Imi va fi poprit contul de salarii ? Ce proportie din bani vor merge in contul poririi ? Exista posibilitatea sa se indrepte executarea silita asupra apartamentului aflat in proprietatea exclusiv a mamei mele dar in care eu figurez cu domiciliul ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Am cumparat din Germania si introdus in tara la mijlocul lui octombrie anul trecut un autoturism. Stiam ca nu o sa am nevoie de el decat 1-2 luni (stiam ca am sa fiu plecat ulterior din tara), asa ca i-am luat 30 de zile numere provizorii, fara ca sa-l inmatriculez definitiv si nici sa-l declar pe rolul fiscal. L-am folosit 20-25 de zile, nu i-am luat alte numere rosii, l-am pus chiar la vanzare pentru ca la sfarsitul lunii ianuarie am plecat deja din tara. Am facut imputernicire notariala sorei mele sa vinda autoturismul in numele meu. La inceputul lui mai, sora mea a semnat in numele meu vanzarea catre un cetatean din Urziceni(cred sau zona aceea). Cand a mers la "inmatriculari auto" i-a fost solicitat "Certificat fiscal" din partea mea, desi autoturismul nu a fost inscris pe Rol fiscal. Rolul Certificatului Fiscal nu este sa ateste faptul ca eu nu am datorii la stat aferente acelui autoturism ? Pentru cele 25/30 de zile in care am folosit autoturismul, am platit, pentru eliberarea numerelor rosii, intre altele, si o Taxa la Primarie, echivalentul Imozitului auto.

Pentru ce mai este necesar acel Cerificat fiscal daca autoturismul nu a fost inscris pe rolul fiscal ?
Cand sora mea a fost sa intrebe la directia taxe si impozite a primariei, a aflat (nici eu nu stiam) ca exista o poprire de la un Executor Judecatoresc pe numele meu- am doar o vaga banuiala ca are legatura cu un credit bancar cu care am ramas foarte in urma cu ratele (ale crizei consecinte-firma la care am fost asociat a intrat in faliment, nu am gasit de lucru in tara, iata-ma acum cum fac vanzari door-to-door intr-o tara straina ca sa pot sa-mi achit datorii-asta-i viata);
ideea e ca nu pot (eu consider ca nici nu trebuie) sa eliberez Certificat Fiscal cumparatorului; care, va dati seama, e suparat, ma ameninta cu fele de fel...;

ce e de facut in situatia mea ?

va multumesc anticipat