avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Legalitate Depozit colateral credit Prima Casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Legalitate Depozit colateral credit Prima Casa

Buna ziua,

Va rog mult de tot, daca stie cineva, sa imi raspunda la urmatoarea intrebare: in august 2010 am semnat un contract de credit pt achizitionarea unui apt prin Prima Casa; mi s-a solicitat sa constitui un Depozit Colateral asupra caruia, prin contract, s-a constituit garantie reala mobiliara; la acest Depozit nu primesc nici o dobanda; mai este legal, conform celor mai recente Norme BNR in domeniu, acest Depozit ?
Exista vreun temei legal prin care eu sa solicit lichidarea acestuia ?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 14:05, 9 Decembrie 2014
Depozitul colateral instituit de dvs.nu are legatura cu contractul de garantare FGMCIMM, ci doar de contractul dvs. de creditare cu banca, fiind o garantie instituita strict in favoarea bancii, si de obicei suma blocata in depozit reprezinta 3 dobanzi lunare, nu mai mult si de care nu aveti voie sa va atingeti.
Restul banilor din cont, daca ar exista, ar fi ai dvs. si ati avea si dobanda la ei. Deci, contractul fiind legea partilor, iar dvs. ati semnat un contract cu banca nesilita de nimeni, nu prea cred sa aveti sorti de izbanda in lichidarea depozitului, ptr ca vorbim de o garantie instituita in mod benevol la acordarea creditului.
Mai asteptati si alte raspunsuri, poate mai la obiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractarea unui credit la o banca,urmarea se dovedeste adevarat dezastru nicucc nicucc In Martie 2012 am contractat un credit pe firma in valoare de 45.000 ron. Conditiile au fost: -cash colateral 9000 ron(garantie) deci am facut un credit ... (vezi toată discuția)
Depozit colateral credit prima casa ancuta1ancuta ancuta1ancuta Bună ziua, În anul 2014 am contractat un credit Prima Casa prin Banca Transilvania. Perioada inițială a creditului a fost 14 ani. Acum as dori sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune si partaj asupra unui imobil dobandit prin creditul prima casa in 2011 Alina Susaica Alina Susaica Am dobandit imobilul in discutie impreuna cu sotul meu, fiind trecuti ambii pe contractul de vanzare cumparare, si aplicand impreuna pt creditul prima casa, el ... (vezi toată discuția)