avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate mariusstetco

Activitate mariusstetco

Buna, ma numesc Marius si as avea nevoie de cateva informati, anume, ma prins politia cu viteza ( 108 km/h in localitate) si mi-a luat permisul pe 3 luni si mi-a dat si o amenda de 844 lei. Eu am depus contestatie la tribunal cu diverse motive, si am scos permisul de la politie pana la sentinta. Ce se intampla daca, instanta decide, respingerea contestatiei si eu nu depun permisul? . Eu am inteles ca se adauga inca 30 de zile pe langa alea 3 luni adica 4 luni. Eu vreau sa stiu daca dupa ce trec alea 3 luni + 30 zile, pot sa conduc masina. In perioada de suspendare a permisului se poate conduce in strainatate? Si mai vreau sa stiu daca se poate judeca si lua o decizie in lipsa mea pentru ca eu am scris pe contestatie. Astept raspunsurile unui avocat/judecator etc
Buna, am cumparat o masina de la un intermediar destul de ieftina, totul in regula pana aici. Doar ca, cand am cumparat-o intermediarul a spus ca imi ofera fiscalul (era sambata cand am cumparat-o si a zis ca il scoate luni de la primarie, si il trimite prin curier) doar ca azi l-am sunat ( azi find luni, eu am sunat sa vad daca il trimite) si a zis ca mai dureaza 2-3 zile ca persoana care detine masina are ceva datori la primarie si pana nu le plateste nu il poate scoate. Precizez ca eu sunt al 4-5 lea proprietar si el care trebuie sa scoata discalul este penultima persoana, eu fiind ultimul proprietar cu contract de vanzare-cumparare, eu fiind cumparatorul, iar in talon si pe asigurare este primul proprietar ia de la aceasta persoana in dosar am gasit fiscalul respectivei (prima persoana) doar ca este expirat in iulie 2014, am si dovada anaf ca taxa a fost platita si nerecuperata doar ca este putin c-am veche. As vrea sa stiu daca pot merge cu fiscalul primei persoane la primarie si sa o pun pe mine, sa o pot imatricula si sa platesc impozitele. Si o ultima intrebare, ar putea fi posibil ca ultima persoana de la care am cumparat masina sa mi-o ia inapoi sau sa o declare furata, sau sa o radieze. Persoana pare de treaba. Astept parerea/sfaturile voastre. Va multumesc frumos
Buna , azi m-am tuns si aia care m-a tuns, ma ciupit/taiat putin cu foarfeca, o zgarietura dar a iesit putin sange, mi-a pus acolo niste alcool medicinal, si dupa eu am mers pana la urgente sa le explic problema, si mi-au facut o injectie antitetanos si m-au bandajat, eu am mers la Urgente exact dupa ce am iesit de la frizerie/coafor. As vrea sa stiu daca exista riscu sa ma infecteze cu ceva virusi gen hepatita, hiv etc
Chiar daca ma atins si numai un strop de sange a iesit aceasta persoana dovedeste a fi iresponsabila/neatenta si eu ma tem sa nu iau ceva virusi. Ce sfaturi imi dati? am de ce sa ma ingrijorez , nu stiu ce sa fac.
Buna ziua, as dori sa ma lamuriti cu ceva, acum doi ani am facut abonament de internet la o firma locala (Ha****y Srl), eu i-am intrebat " instalarea este gratuita?, ei au zis - da" ok, cand mi-au instalat, deoarece distanta era mare au folosit un fel de antene wireless (acces point), doua, una de emitere si una la mine pentru receptie, dupa ce mi-au facut instalarea mi-au cerut 420 lei, eu atunci i-am intrebat " ce reprezinta aceasta suma, pentru ce? ei au zis, costul echipamentului" o antena de aia este aprox 200 lei, doar ca eu am primit doar o chitanta pe care scrie : " T. montare antena. ". Acum 2 luni aceasta firma a fost preluata de rds, si acum 2 saptamani m-au trecut si pe mine pe noua retea, eu le-am cerut antena dar inca nu mi-a dat antena si nici nu raspunde la telefon, (este vorba de antena de emitere semnal wireless) de la ea mi-a dat doar incarcatorul si un fel de switch/ poe si atat. El mi-a spus sa-l contactez sa imi dea antena. Intrebarea mea este ca:

-daca merg eu si imi iau antena, ce se intampla ( am doar o chitanta si atat pe care scrie T. montare antena, stampila, semnatura si atata, nu am alte facturi. Dar acesta , cand ma pus pe noua retea de internet a zis ca mi-o da).
- daca merg si o iau eu ma poate acuza de furt?