avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate considera furt?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate considera furt?

Buna ziua, as dori sa ma lamuriti cu ceva, acum doi ani am facut abonament de internet la o firma locala (Ha****y Srl), eu i-am intrebat " instalarea este gratuita?, ei au zis - da" ok, cand mi-au instalat, deoarece distanta era mare au folosit un fel de antene wireless (acces point), doua, una de emitere si una la mine pentru receptie, dupa ce mi-au facut instalarea mi-au cerut 420 lei, eu atunci i-am intrebat " ce reprezinta aceasta suma, pentru ce? ei au zis, costul echipamentului" o antena de aia este aprox 200 lei, doar ca eu am primit doar o chitanta pe care scrie : " T. montare antena. ". Acum 2 luni aceasta firma a fost preluata de rds, si acum 2 saptamani m-au trecut si pe mine pe noua retea, eu le-am cerut antena dar inca nu mi-a dat antena si nici nu raspunde la telefon, (este vorba de antena de emitere semnal wireless) de la ea mi-a dat doar incarcatorul si un fel de switch/ poe si atat. El mi-a spus sa-l contactez sa imi dea antena. Intrebarea mea este ca:

-daca merg eu si imi iau antena, ce se intampla ( am doar o chitanta si atat pe care scrie T. montare antena, stampila, semnatura si atata, nu am alte facturi. Dar acesta , cand ma pus pe noua retea de internet a zis ca mi-o da).
- daca merg si o iau eu ma poate acuza de furt?

Va trebui sa mergeti sa lamuriti problema personal cu ei cu privire la ce reprezinta suma de bani din chitanta si daca va puteti lua antena. Puteti face singur demersurile sau puteti lua legatura cu un avocat care sa va redacteze o notificare, pe care sa o inregistrati la ei, apoi acestia sunt obligati sa va raspunda tot in scris.

Daca mergeti si va luati singur antena, fara o discutie prealabila, se poate interpreta ca fiind un furt. Nu va recomand!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internet la bloc v.coman v.coman 1.administratorul blocului poate impiedica o firma de internet sa traga firele aferente retelui in interiorul sau in exteriorul blocului ? (singura firma ... (vezi toată discuția)
Antena rds neoset neoset Am un teren pe care ar vrea rds sa monteze o antena. A s vrea sa stiu daca are vreo influenta asupra caselor din jur. Ei spun ca va avea 30 de metri inaltime. ... (vezi toată discuția)
Montare antena internet pe terasa blocului chelarucostel chelarucostel Pe terasa blocului in care locuiesc se monteaza o antena de internet de la romtelecom.Nu sau strans semnaturi de la toti locatarii de la ultimul nivel si nici ... (vezi toată discuția)