avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate rodikaconstantin

Activitate rodikaconstantin

buna ziua,
problema mea este urmatoarea. eu si sotul meu avem o proprietate comuna cu cumnatul si cumnata mea. Ambii avem acte de vanzare cumparare. Ei nu doresc sa facem granituirea, noi dorind sa separam proprietatile si sa facem gard, drept pentru care i-am actionat in judecata. problema este ca, desi am depus la dosat certificat fiscal, contractele de vanzare cumparare , din care reiese valoarea la care am cumparat terenul, de fapt este un teren cu o casa si fiecare a cumparat 1/2 din aceasta proprietate, am primit o hartie de la Judecatorie prin care ni se solicita anexarea la dosar a unui document, nu se specifica ce fel de document , privind valoarea terenului in vederea stabilii taxei de timbru.
Din certificatul fiscal nu reiese valoarea, pentru ca ei impoziteaza terenul la metru patrat in functie de zona, inteleg ca valorile din contract nu sunt valabile... aveti idee ce acte mai trebuie sa depun, cumva un raport de evaluare? Avocatul insista sa scoatem un certificat fiscal cu valoare pentru teren, certificat pe care primaria refuza sa-l elibereze, motivand ca nu are valoarea terenului atata timp cat el calculeaza impozitul conf. codului fiscal, unde are stabilita o valoare pe mp. si mereu am primit un certificat in care este trecuta suprafata, procentul detinut de fiecare proprietar si atat.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
as vrea sa stiu daca in fata politiei sau a instantei mesajele trimise pe e-mail pot reprezenta o dovada de amenintare, calomnie, etc.
Problema mea este urmatoarea: Eu in cursul a 15 ani am avut diverse divergente cu cumnata si cumnatul meu, de aceea nici nu ne vorbim de aproape 12 ani. Ei sunt genul de oameni carora le place sa se dea in judecata, sa cheme politia, sa faca reclamatii, lucruri care s-au intamplat intre ei si vecinii lor. Acum ei au avut o divergenta cu soacra mea, fapt pentru care cumnata mea imi trimite mie o serie de e-mail-uri jignitoare si amenintatoare la adresa mea , a sotului, a familiei mele. Eu nu am dat curs acestor mail-uri, si nici jignirilor aduse in decursul timpului, eu evitand intalnirile cu ei. I-am trimis un mail cat se poate de politicos prin care i-am spus ca ar fi mai bine sa inceteze pentru ca eu nu voi raspunde acuzatiilor si jignirilor ei. De incetat nu a incetat, insa a continuat sa scrie mail-uri mult mai acide si cu mai multe amenintari.
Intrebarea mea este urmatoarea: Cum o pot face sa inceteze, daca merg la politie, desi nu-mi place ideea, pentru ca nu sunt genul de om sa umblu pe la politie sa reclam, sa dau in judecata, pe baza acestor mail-uri ii pot face o plangere avand in vedere ca a devenit de nesuportat in ultima perioada. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Dezmembrare teren
Va multumesc foarte mult pentru lamuriri. O zi buna va doresc.
Răspuns la discuția Dreptul la proprietate
buna ziua,
deci, avem contracte de vanzare cunmparare fiecare, contracte ce sunt intabulate. Chiar daca in contracte este stipulat care cu care se invecineaza, deci nu exista posibilitatea ca eu sa iau partea lui si el pe a mea, nu au fost delimitate proprietatile. ce-i drept s-a facut un cadastru, a venit un topometrist si a masurat, a delimitat proprietatile, dar mai departe , inteleg eu ca trebuie facut si ceva la notar. La primarie, terenul, adica atat partea noastra cat si a cumnatului, intreaga proprietate asa cum era ea initial, tot rolul, este trecut pe numele sotului meu, drept pentru care impozitul l-am platit noi , deoarece cumnatul nu vrea s aplateasca pe motiv ca el nu are trecut nimic pe rol. Primaria a spus ca pana nu venim cu acest act de iesire din indiviziune nu va trece, conform contractului, suprafata aferenta fiecaruia pe rolul fiecaruia.
intrebarea mea era, pentru a face acest act de iesire din indiviziune, sau cum se numeste, pentru delimitarea proprietatilor, care ar fi costurile.
Va multumesc
Răspuns la discuția Dezmembrare teren
buna ziua,
coproprietatea consta in faptul ca, desi s-a facut cadastru pentru fiecare parte, rolul este pe numele meu, rol ce include si suprafata de teren a cumnatului meu. terenul este impartit in 2, jumatate eu jumatate cumnatul meu.
va multumesc
buna ziua,
detin o proprietate, pe care am achizitionat-o de la parinti. Proprietatea a fost mai mare, dar eu detin jumatate si fratele jumatate, conform contractelor de vanzare cumparare, dar nu avem iesirea din indiviziune facuta. (dezmembrarea proprietatilor, dar fiecare are intabulata partea lui) Eu am niste stupi pe proprietatea mea. El imi cere sa-i desfiintez, pentru ca il deranjeaza si imi spune ca atata timp cat nu este facuta dezmembrarea poate fi proprietar oriunde, desi in contracte este stipulat clar fiecare ce parte are.
Conform legi apiculturi, daca nu am proprietatea delimitata cu gard, este legal sa-i situez la 5 metri de razor, distanta de la stupi la razor este de 12 metri, deci mai mult decat dublu.
Intrebarea este daca ma poate actiona in judecata sau legal ma poate obliga sa-mi desfiintez stupi, avand in vedere ca nu il deranjeaza, dar face din rautate ceea ce face.

Va multumesc anticipat
buna ziua,
am in proprietate un teren cu constructie, insa terenul face parte dintr-un lot mai mare, vecinul meu fiind fratele. Fiecare are acte de vanzare cumparare pe lotul lui, cu contract de vanzare cumparare.
Eu doresc sa fac dezmembrarea pentru a contrui gard intre proprietatea mea si a lui, avand in vedere ca nu avem o relatie tocmai cordiala. El nu doreste sa facem aceasta iesire din indiviziune.
Intrebarea este cum trebuie sa procedez pentru a face iesirea din indiviziune avand in vedere ca el nu doreste asta.
si as vrea sa stiu si care ar fi costurile.
Multumesc