avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate adrian65

Activitate adrian65

Răspuns la discuția Donatie sau Comodat autoturism
Multumesc pentru raspuns.
Prin donatie, in calitate de nou proprietar al masinii, pe unde trebuie sa umblu si ce trebuie sa platesc?
Am primit acum 16 luni de la socrul meu din Piatra-Neamt un autoturism Cielo din 1995, cu toate documentele, asigurare, RAR, ROvignieta platite, fara act de vanzare-cumpare, donatie sau comodat.
La-m folosit pana acum fara sa ma intrebe nimeni nimic, dar, mai nou, locul unde parcam masina, exact in fata blocului, in dreptul scarii, va face obiectul parcelarii si licitarii la Primarie.
Mi s-a spus de acolo ca pentru a putea participa la licitatie trebuie sa dovedesc ca locuiesc la acea scara si ca sunt proprietarul masinii.
Cum este mai comod financiar pentru rezolvarea problemei?:
- act de donatie
- contract de comodat
Pe langa taxa de minimum 50 Lei de la Notar mai trebuie ceva - inmatriculare, RAR etc. sau poate sa ramana inmatriculata pe jud. NT, fara alte cheltuieli.
Prin contract de comodat presupun ca nu devin proprietar. Exista alte variante?

Multumesc.
Răspuns la discuția PFA pe linie de SSM
Am urmarit zeci de raspunsuri pe diverse forumuri, dar dumneavoastra m-ati lamurit cu adevarat.
Exista totusi opinii cum ca vechimea este valabila numai daca scrie pe CIM <Inspector SSM> sau <Lucrator desemnat> si nu s-ar lua in calcul doar Deciziile.
Altii spun ca pe CIM poate fi orice denumire, dar in fisa postului sa fi existat si sa existe in continuare atributii clare pe linie de SSM.
Raspunsul dumneavoastra prezinta situatia intr-o lumina extrem de favorabila.

Multumesc.
Buna ziua.

In vederea infiintarii unui PFA pentru prestarea serviciului extern de prevenire si protectie am o nelamurire in ce priveste demonstrarea vechimii de 5 ani in domeniu SSM.
De 5 luni sunt angajat cu CIM <Inspector SSM> si decizie de <Lucrator desemnat SSM> in cadrul SIPP, norma intreaga.
Anterior am lucrat 4 ani la o firma cu CIM <Inginer mecanic> si cu decizie de <Lucrator desemnat SSM>.
Mai pe scurt acum scrie pe CIM ocupatia, anterior exista o Decizie in materie de SSM.
Pot cumula cele 5 luni cu cei 4 ani, urmand sa completez cu activitatea mea actuala pana la implinirea celor 5 ani ?

Multumesc
Răspuns la discuția Responsabil SSM
Instruirea periodica o fac conducatorii directi ai locurilor de munca care au decizii de Responsabili SSM+SU (sefi de compartimente, birouri, sefi de santier etc.) iar lucratorul desemnat verifica efectuarea acestei instruiri. Asa deduc din documentele normative (si din fisa postului).
Reformulez o intrebare postata ieri, 09.04.

In prezent sunt angajat cu CIM norma intreaga in cadrul SIPP si am decizie de Lucrator desemnat SSM - firma de constructii. Am cursul SSM de 80 de ore.
In cadrul unui proiect la care suntem subantreprenor, antreprenorul general cere pentru activitatea din santier un Responsabil SSM, altul decat Seful nostru de santier.
Antreprenorul general doreste un Responsabil care sa raspunda de activitatea SSM din santier, indiferent al cui angajat este, chiar a sugerat sa fac CIM cu norma intreaga cu el, renuntand la CIM actual, pe durata proiectului (1 an).
Pentru a prelua activitatea de Responsabil SSM pe santier este suficient sa inchei un CIM cu timp partial (2 ore pe zi) cu Antreprenorul general, dar sa raman si cu actualul CIM cu norma intreaga la subantreprenor ca Lucrator desemnat? Se poate face o conventie de preluare a responsabilitatii SSM pe santier ca persoana fizica si sa raman cu CIM actual la subantreprenor?
In general, cum as putea sa gestionez simultan ambele ocupatii?

Va multumesc si imi cer scuze pentru formularea ambigua din postarea precedenta.
Discuție Responsabil SSM
Sunt angajat, la o firma care este subantreprenor in cadrul unui proiect de constructii, cu C.I.M. <Inspector SSM> si cu decizie de <Lucrator desemnat > in cadrul SIPP.

Prin Decizii, Seful de santier este <Responsabil SSM> si <Responsabil SU>.

Beneficiarul lucrarii doreste insa ca relatia dintre <Coordonatorul SSM> si noi, ca subantreprenor, sa fie facuta de un angajat distinct, altul decat Seful de santier, iar supravegherea, controalele si raportarile sa fie efectuate de catre acesta. De aici rezulta ca acest <Responsabil SSM>,daca exista legal, trebuie sa se ocupe exclusiv de acel santier, nu poate sa fie simultan si <Lucrator desemnat> pentru a efectua, de exemplu, controale si pe alte santiere ale firmei.

Este legal ca un angajat din cadrul SIPP, numit prin decizie <Lucrator desemnat SSM> sa fie numit <Responsabil SSM> pentru un santier de constructii in subantrepriza si sa preia atributiile pe care le are Seful de santier pe linie de SSM in calitate de conducator direct al locului de munca (HG 1425 din 2006)?

Va multumesc.

Sunt posesorul unui permis conducere auto (B) nepreschimbat din 1983.
Pot sa-l preschimb la formatul actual ?
Trebuie sa dau examenul de conducere auto din nou ?