avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Activitate luciamanta

Activitate luciamanta

Aş dori să aflu dacă un salariat poate cumula pensia cu salariul, în condiţiile legislaţiei actuale. Un salariat care împlineşte limita de vârstă pentru pensionare poate totuşi continua activitatea ca salariat la stat? Poate mă ajutaţi, vă rog frumos, şi cu indicarea unor acte normative în acest sens. Vă multumesc tare mult şi aştept o mână de ajutor cu mare interes! :)
Cum pot dovedi că nu sunt legale contractele individuale de muncă ale unor salariati care lucrează în acelaşi timp în diverse localităţi din tară? Adică salariatul X lucrează la un Centru de Dializă din Bucuresti, salariat care mai lucrează si în Buzău si în Focşani, dar si în Sinaia la punctele de lucru ale angajatorului mai sus menţionat.
Vă mulţumesc pentru sprijin si vă doresc sănătate si reuşite pe toate planurile!
Buna ziua, oameni buni. Nu stiu daca mă credeti, dar pentru luna dec. 2011, am de plătit o întreţinere de 8.220 lei pentru un apartament cu 3 camere, 3 persoane. Având în vedere acest fapt, as dori să stiu cum pot afla modul de calcul al întretinerii (să întreb la primăriei?!). As dori să stiu ce modalitate legala există pentru a controla legalitatea calculelor aferente apartamentului meu.
Vă mulţumesc nespus de mult şi astept cu nerăbdare un sfat, un răspuns.
Răspuns la discuția Caiet de sarcini - model -
Multumesc pentru raspunsuri.

Buna ziua!
Ma poate ajuta cineva, vă rog, cu un model de caiet de sarcini pentru o licitatie? Stie cineva care ar fi cadrul legislativ pe care il pot folosi? Astept cu mult interes raspunsurile voastre cu privire la aceasta tema.
Va multumesc anticipat.

Buna ziua. Va rog mult de tot sa ma lamuriti, daca un medic, care are deja un contract individual de munica incheiat cu un spital public, poate incheia si o conventie civila cu o ambulanta privata, in conditiile in care art. 377 alin. 81) din Legea nr. 95/2006, prevede că: medicii care îndeplinesc condiţia de cetăţenie prevăzută la art. 370 şi sunt membri ai Colegiului Medicilor din România exercită profesia de medic, în regim salarial şi/sau independent". Vă multumesc anicipat si astept cu interes un raspuns. Vă doresc o zi frumoasa si multe bucurii!
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere/plangere pentru CEDO (cauza plangerii: plata drepturilor salariale constand in suplimentul postului). Va rog mult sa ma ajutati in sensul celor mentionate mai sus. Va multumesc foarte mult.
Sunt functionar intr-o institutie publ;ica. Impreuna cu ceilalti salariati ai institutiei protestam impotriva masuri de neacordare a stimulentelor. Avem salarii de mizerie dupa ani grei de munca, vorbesc de personalul cu studii superioare. Noi, salariatii, azi am avut o intalnire cu presedintele institutiei, a spus ca maine convoaca consiliul de administratie ca sa hotarasca in privinta acordarii stimulentelor. Daca suntem in protest, noi salariatiii, nu vom fi platiti pentru zilele in care am protestat? Oare consiliul de administratie trebuie sa dea verdictul pe tema stimulentelor? Va rog sa imi spuneti daca sunteti in aceeasi situatie cu mine. Astept cu interes un raspuns. Multumesc mult
Spuneti-mi va rog frumos, as dori sa urmez niste cursuri de administrare a asociatiilor de proprietari, dar nu stiu ce institutii organizeaza asemenea cursuri. Va rog mult, sa imi spuneti unde pot urma cursurile mentionate mai sus, la primarie sau unde anume? Multumesc frumos si va urez o zi cat mai buna!
Buna seara. Imi puteti spune, va rog frumos, un medic nefrolog poate incheia un contract de prestari servicii cu o unitate de dializa privata daca respectivul medic este pers.fizica autorizata? Dar un asistent medical poat,e incheia un asemenea contract? Multumesc anticipat si astept cu mare interes si nerabdare un raspuns.