Buna ziua. Am avut o inundatie la casa unde locuiesc. Pe langa bunurile mele, aveam in casa niste bunuri ale unor altor persoane care nu locuiesc in aceasta casa. Dupa evaluarea asiguratorului, acesta a concluzionat ca nu mi despagubeste decat bunurile care erau pe numele meu (mi s-a cerut facturi pt toate bunurile afectate). Ce pot face pentru a putea sa obtin despagubire si pentru bunurile celorlalte persoane deoarece eu tb sa le dau acestora bani pentru ca le-au fost distruse de apa. va multumesc!
Buna ziua. As dori sa stiu in ce conditii pot solicita in instanta daune morale fostului angajator. Mentionez ca am castigat procesul cu ei. Acum doresc sa ii daun in judecata pentru a solicita daune morale. Se poate? Si daca da, care sunt conditiile? Multumesc
Buna ziua. Sunt intr-un impas in ceea ce priveste legalitatea suspendarii mele. Etapele au fost urmatoarele:
pe 07.01- s-a facut referat
pe 10.02- am fost suspendat
pe 18.02- a fost cercetarea disciplinara.
Astazi , 28.02, nu am primit nici o decizie. Am sunat la ei si imi tot spun ca nu au luat nici o decizie. Nu stiu care este termenul in care ei trebuie sa raspunda. Ei zic ca 30 de zile, insa nu am gasit nicaieri acest termen. Mi-e frica ca ei trag de timp si nu ii voi mai putea da in judecata. Ce sa fac? sa astept raspunsul lor sau sa incep demesurile pentru a i da in judecata? Va multumesc
Revin cu inca doua intrebari legate de acest subiect.Prima ar fi cat timp au la dispozitie pentru emiterea deciziei? Daca nu s-au respectat etape corecte a cercetarii si nu mi-au fost predate documentele ii pot da in judecata? as avea castig de cauza? Mentionez ca ei mi-au suspendat contractul de munca pana la luarea deciziei si deja au angajat alt om pe postul meu. este normal asa? Multumesc
Buna ziua. As avea si eu o cateva nelamuriri cu privire la ceea ce s-a intamplat in cadrul comisiei de disciplina care mi s-a facut. In primul rand as vrea sa va intreb daca este normal sa nu mi se prezinte nici un document din cele pe care mi le-au facut ( ma refer la avertizare, referat). Le-am cerut copii si au zis ca nu vor sa mi dea. Apoi au spus ca mi vor trimite raspunsul cu privire la decizia luata. Eu le-am dat o minuta prin care le-am specificat ca mi-am mutat domiciliul, insa nici un membru al comisiei nu mi-a semnat-o, nici eu, iar de numar de inregistrare nu a putut fi vorba (au luat-o asa). Cand le-am spus verbal ca mi-am schimbat domiciliul si ii rog sa mi trimita la noua adresa acestia mi-au raspuns ca nu sunt obligati. Este adevarat? Este dovada ca le-am inaintat acea aducere la cunostinta de schimbare a domiciliului daca nu mi-au dat un nr de inregistrare?va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Buna ziua. Un urma concedierii abuzive de catre angajator am decis sa il dau in judecata, proces in urma caruia am castigat la prima instanta. In aprilie s-a facut pronuntarea insa comunicarea nu a fost trimisa inca deoarece inca nu s-a redactat de catre cei de la tribunal, angajatorul avand drept de recurs in termen de 10 zile de la comunicare. In aceasta perioada, desi nu exista o comunicare oficiala decat cea afisata pe portalul just.ro, angajatorul imi trimite acasa instiintare de reintegrare pe postul detinut anterior si spune ca daca nu ma voi prezenta la munca se vor considera absente nemotivate. Eu le-am trimis o notificare in care i-am anuntat ca nu pot fi reintegrata pe postul detinut anterior decat in urma unei hotarari definitive si irevocabile deoarece situatia mea financiara actula nu mi permite sa ma joc cu job-ul. Exista riscul ca dupa transmiterea comunicarii, ei sa faca recurs si sa il pierd, iar eu as ramane si fara locul actual de munca. Va rog sa imi spuneti daca este corect cum am procedat sau trebuie neaparat sa ma reintegrez pe postul detinut anterior desi nu exista inca hotararea definitiva si irevocabila. va multumesc pentru raspunsuri anticipat!