Eu am dreptul la Concediu crestere copil pana in 19.02.2015. M-am intors la vechiul loc de munca in data de 01.04.2014. La doar o saptamana am fost chemata la un interviu pentru un alt loc de munca (in data de 05.04.2014) si am acceptat oferta lor. Luni, 07.04.2014 la prima ora mi-am anuntat angajatorii ca vreau sa plec de la ei pentru ca mi-am gasit un loc de munca mai bun. Am decis de comun acord (verbal) sa raman in preaviz doar saptamana aceea ( 07.04.2014-11.04.2014), incepand ca din data de 14.04.2014 sa ma duc la locul de munca nou.
Marti, 08.04.2014, mi s-a imbolnavit fetita de 3 ani si am fost internata de urgenta cu ea la un spital de pediatrie si am primit concediu medical pt perioada 08.04-11.04 (vineri 11.04 ne-am si externat). Vineri cand am dus concediul medical la vechiul loc de munca (la care eram teoretic in preaviz) am aflat ca ei mi-au desfacut contractul de munca cu data de 09.04, pe motiv ca oricum nu ma mai intorceam la ei la lucru ... si de ce sa-mi plateasca concediu medical.
Intrebari:
- ma va afecta in vreun fel intreruperea de pe cartea de munca (voi aea intrerupere in per. 09.04-14.04) la primirea stimulentului de insertie?
- din cate stiu eu, ceea ce a facut angajatorul meu (m-a concediat in perioada stimulentului de insertie si in ziua pentru care am concediu medical) este ilegal - ce pot face eu pe cale legala pentru a fi pedepsit abuzul in serviciu pe care l-au facut ei?
Mentionez faptul ca am anuntat marti, in ziua internarii , de situatia in care ma aflu si ca eu nu am semnat nici o cerere de suspendare a contractului de munca.
Buna ziua. Socrul meu se cearta cu vecinii de aproximativ 10 ani din cauza ca acestia si-au mutat gardul cu 1 metru spre terenul nostru, pe o lungime de aprox.30m. Anul trecut s-a hotarat sa-i dea in judecata. A fost ajutat de un prieten de-al dansului care este jurist, dar acum a aflat ca acesta nu il poate reprezenta in instanta. Intrebarile mele sunt: (daca se poate spune cu aproximatie) care este tariful unui avocat, acesta se plateste pe o sedinta sau la sfarsitul procesului si daca aveti vreo recomandare a unui avocat care a mai avut procese cu pamanturi in Targu Mures. Multumesc
Buna ziua. Eu ma intorc la serviciu pe data de 01.04.2014 si voi beneficia de stimulentul de insertie inca 10 luni (copilul s-a nascut pe 19.02.2013). Intrebarea mea este daca in aceasta perioada imi voi putea schimba locul de munca fara sa-mi fie afectata acordarea stimulentului. Multumesc
Multumesc mult pentru raspuns si imi cer scuze fata de administratori si utilizatori ca nu am fost atenta la regulile forumului si am scris primul mesaj cu majuscule. O seara placuta in continuare.
Buna ziua!
Am citit deja la dumneavoastra pe site cum se acorda stimulentul de insertie.
Eu am optat pentru CCC de 2 ani.
Micutul meu s-a nascut pe 19.02.2013 si vreau sa ma intorc la lucru prin luna martie.
Am inteles ca primul lucru care trebuie sa-l fac, e sa duc o adresa de la locul de munca la cei de la asistenta sociala pentru a-mi intrerupe plata indemnizatiei, dupa care sa ma duc la Primarie sa fac cerere pentru acordarea stimulentului de insertie.
Intrebare: la asistenta sociala ma duc dupa ce incep lucrul sau inainte ... sa le mentionez data de la care incep lucrul?
Si a doua intrebare e : daca pe langa stimulentul de insertie de 500 lei primesc mai departe si cei 200 lei alocatia copilului, sau lunar voi primi doar cei 500 lei fara alocatie?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!