Mergeti la locul de munca al fostului sot, departamentul financiar, cu o copie a hotararii de divort, o cerere scrisa de mana cu solicitarea popririi si extrasul de cont prin care sa demonstrati sumele deja incasate.
Sotul meu ii plateste fiicei din prima casatorie pensie alimentara desi aceasta s-a casatorit si are si un copil. Mentionez ca are 20 de ani si a amanat cursurile de la facultate pentru nasterea copilului. In aceste conditii se poate sista pensia alimentara? Daca da, cum trebuie sa procedam?
Buna ziua,
In data de 27.09.2013 am semnat actul de adjudecare a unui imobil, dupa ce am participat la licitatia acestuia cu o luna inainte.
Dupa ce am semnat actul de adjudecare, am aflat ca trebuie sa mai asteptam inca o luna pentru ca fostul proprietar sa fie SOMAT pentru eliberarea locuintei, dupa care se va dispune executatrea silita a acestuia.
Situatia familiei mele este insa, una disperata, deoarece am locuit cu chirie pana la 30.09.2013, iar proprietara nu a mai vrut sa ne prelungeasca contractul pe motiv ca vrea sa vanda apartamentul.
In prezent locuim la o vecina din blocul in care am locuit cu chirie, avem mobila si lucrurile pe la prieteni si cunostinte, nemaiputand inchiria nici un imobil pe o perioada de 1 luna.
Intrebarea mea este urmatoarea: exista vreo posibilitate legala de a putea intra in apartamentul pe care l-am platit?
Mentionez ca am si un copil de 5 ani cu care nu stiu unde sa ma duc si cum sa-i explic de ce trebuie sa stam la vecina.
Daca am trait in concubinaj 10 ani, iar in acest timp el a mostenit un apartament, acesta poate fi considerat bun partajabil alaturi de celelalte bunuri dobandite in timpul convietuirii?
Mentionez ca avem impreuna o fetita de 5 ani, iar el mai are o fata de 18 ani din prima casatorie.
Va multumesc !