avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Activitate belanagy23

Activitate belanagy23

Discuție Pensii
Buna ziua. Am lucrat contributiv 40 ani 10 luni si 18 zile. Nu am avut intreruperi de activitate de lucru. De la 2019 noiembrie 25 pana la 2023 iulie 23 am fost in pensie de invaliditate gradul 3, dar am lucrat cu 4 ore pe zii fara intreruperi. La recalculare la acele 4 ani lucrate trebuia sa primesc inca 4 puncte de stabilitate pentru acele perioade . Itrebarea daca am dreptul sau nu? Cu respect.
Buna ziua. Pentru anii perecuti in pensie de invaliditate gradul trei am dreptul de a primi punctaj de pensie si cat se pot primi? Am lucrat cu 4 őre, si pentru 4 ore lucrate am primit puncte iar pentru celelelte 4 őre de pensie de invaliditate nimic. Cu respect.
Buna tiua. An lucrat 10 ani 11 luni si 13zile in grupa 1 pana la data de 01.03.1994.Din cauza capacitatii financiare a fabricii de a plati salariile la angajati de la data sus mentionata toti muncutorii au fost transferati la o anumita "somaj tehnic"dar fizic mai de parte am lucrat zi de zi la aceeas loc de munca de conditii de grupa 1 de munca.Acele zile sau perioade de somaj tehnic completeaza zilele lipsite din al 11- lea an de grupa 1, pentru reducere la pensionare cu inca 6 luni de zile.Va rog sa- mi dati o sutie pentru rezolvarea acestei probleme.Cu respect.
Buna ziua. Sant nascut 23.07.1963. Lucrez din 03.08.1981. deci pe data de 03.08.2021.voi avea 40 ani vechime de munca.Zece ani si 11 luni am gradul unu suta la suta.As vrea sa intreb cand pot sa ies la pensie.

Buna ziua. Aş intreba daca o persoana are dubla cetatenie, poate sa avea asigurare de sanatate in ambele tari separat in UE? Adica doua cetatenie si doua asigurare de sanatate.Cu respect.
Buna ziua. Persoana respectiva nu are posibilitate de coasigurare. Aş afla daca trebuie platita mai multe luni inapoi ca sa aiba asigurare la spitalizare.
Buna ziua. Aş intreba daca un om a ramas fara loc de munca si la un moment dat ajunge la spital si n-are asigurare de sanatate, cum se procedeaza in aceasta situatie. Mentionez ca nu are nici un venit.
Buna ziua. Aş intreba daca un om a ramas fara loc de munca si ajunge in spital cum se procedeaza daca n- are asigurare de sanatate.
Discuție Mostenire
Buna ziua! Intrebarea mea este: mostenirea sotului supravietuitor in cazul cand au cumparat impreuna intravilanul fara ajutorul parintilor.Mentionez ca nu au avut copii iar parintii si surorile defunctului traiesc. As intreba daca sotul supravietuitor mosteneste jumatate din mostenire si inca o treime din cealalte jumatate parte? Cu respect!

Mentionez ca imobilul a fost cumparate inainte de casatorie si este trecuta 1/2parte pe numele sotului decedat si 1/2parte pe numele sotiei pe numele anterioare. Ma intereseaza 1/2 parte a sotului decedat! Multumesc de dinainte!
Răspuns la discuția Mostenire

belanagy23 a scris:

Buna ziua! Intrebarea mea este: mostenirea sotului supravietuitor in cazul cand au cumparat impreuna intravilanul fara ajutorul parintilor.Mentionez ca nu au avut copii iar parintii si surorile defunctului traiesc. As intreba daca sotul supravietuitor mosteneste jumatate din mostenire si inca o treime din cealalte jumatate parte? Cu respect!

Mentionez ca imobilul a fost cumparate inainte de casatorie si este trecuta 1/2parte pe numele sotului decedat si 1/2parte pe numele sotiei pe numele anterioare. Ma intereseaza 1/2 parte a sotului decedat! Multumesc de dinainte!