Pentru "homerag".... Eu locuiesc deja "la casa", singurul incovenient - distanta, aprox. 8 km pana la oras/locul de munca. NU SE COMPARA..... Toate utilitatile (fara agent termic, am centrala proprie) se platesc in functie de cat se consuma, nu mai sunt niste "capuse" din asociatia de locatari care inventeaza tot felul de chichite administrative pentru a te jefui. Aici nu ai pierderi pt ca este vinovat apometrul.....platesti si la 2-3 saptamani dupa citirea indexului ceva asemanator ca la factura de curent electric. Oricum sunt din ce in ce mai multi nemultumiti pentru ca cetatenii platesc pe langa curentul, apa sau caldura consumate si pierderile din retelele de furnizare, incluse in facturile lunare.
Din acest motiv, mai multi deputati si senatori PSD au elaborat un proiect de lege prin care vor ca facturarea acestor pierderi catre consumatori sa fie interzisa. Doamne ajuta sa se realizeze acest pas urias pentru a pune in lumina firescul.....
Mda, acestea sunt mentalitatile "made in Romanik". Si vrem o tara "ca afara" ???!!! Este foarte greu spre imposibil sa lupti cu "sistemul" ticalos care fara nici cea mai mica jena, pe unde-l prinde pe sarmanul cetatean il "jefuieste miseleste". Ma bucur ca am reusit (impreuna) sa punem in discutie o mica parte din abuzurile savarsite de aceste "entitati". Citesc tot felul de "justificari" postate aici, insa nicuna in favoarea consumatorului/cetateanului.....???!!! De ce simplu cand se poate si complicat ???!!! De ce la nemti, francezi, spanioli etc "se poate" si la noi nu ? Simplu, pentru ca din furt se traieste cel mai bine si la acest "sport" ne pricepem de minune.... Domnilor, ca un ceas "apometru" este de clasa "x" si nu "Y" care este mai "performant" sau ca este vechi.... ca diferenta dintre data citirii si data achitarii.... ca este "normal" sa existe diferente.... Nu, eu nu sunt de aceeasi parere. Eu doresc - CAT CONSUM ATAT SA PLATESC, nu sa sponsorizez toate smecheriile administratorilor de asociatii/societati care furnizeaza apa.
1. Montarea apometrelor s-a facut de catre firma agreeata de furnizorul de apa, el a recomandat tipul de apometru (clasa de precizie), el face verificarile periodice (evident contra cost,"turcul plateste") - eu de ce sunt vinovat ca ceasul respectiv nu inregistreaza corect ??? Eu am privit ceasul meu, inregistreaza si cea mai mica scurgere, presupunand ca exista si asemenea apometre cred ca intr-un an daca ar consuma 1-2 mc apa rece.
2. Diferenta intre data citirii si data achitarii...???!!! Pai nu este normal sa fie asa ??? Pe 20 ale lunii, citesti indexul iar eu achit factura ulterior... Sa presupunem ca se intarzie sau nu se poate citii intr-o luna din N motive, pai administratorul poate sa achite factura cu acel fond de rulment "sponsorizat" de ..... proprietar. In cazul meu, am specificat ca indexul este dat administratorului cu consum 0 si el tot imi baga..... Administratorul se poate ghida/orienta si dupa un consum avut in lunile precedente si daca nu exista nicio modificare la nr-ul de persoane, poate merge pe acelasi consum si in luna in care nu se citeste apometrul.
3. Diferente intre apometrul principal-cel al furnizorului si apom. proprietarilor.... ADMINISTRATORUL este platit de proprietari sa verifice (el sau un specialist/instalator) daca exista scurgeri de apa, starea conductelor si bransamentele, calitatea apometrului montat de furnizor si sa ia toate masurile pentru eliminarea acestor "pierderi".
Consider ca motivele prin care se incearca inducerea in eroare a consumatorilor sunt puerile si chiar au o logica ofensatoare....
„Legea contorului“, spaima furnizorului.....Facturarea pierderilor din reţele va fi interzisă, potrivit unui proiect de lege depus în Parlament, şi se va pedepsi cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.
Un număr de 32 de parlamentari au elaborat un proiect de lege prin care furnizorilor de energie electrică şi termică li se interzice facturarea către consumatori a pierderilor din reţele, încasările în avans, recalculările şi taxele de rezervare, consumatorii urmând să plătească numai cantitatea consumată, pe baza citirilor efectuate de contoare atestate de Biroul Român de Metrologie Legală (BRML). Abia astept ca anormalitatea sa devina normalitate. Cetateanul roman este jignit, umilit, inselat, mintit etc. de toti acesti smecheri pentru ca asa zisele "institutii" platite din bani publici si care ar fi trebuit sa protejeze cetatenii de aceste abuzuri sunt de rea credinta, incompetente sau mituite..... Firmele din Romania care furnizeaza/distribuie apa, au aceeasi mentalitate ca si bancile - consumatorii sa suporte toate pierderile, tocmai deaceea nu se grabesc sa faca investitii in inlocuirea conductelor vechi de 40-50 ani. In tari ca Germania, Franta, Spania etc, aceste firme au tot interesul sa modernizeze retelele/serviciile de distributie pentru ca "acolo" vinovata de pierderi este firma si nu cetateanul. O gandire logica, cu ce sunt eu "consumatorul" vinovat ca se sparge o conducta pe care firma nu a inlocuit-o la timp ???!!!
Da, am inteles ca pierderile de apa trebuiesc platite de proprietari in speta de catre persoanele trecute la "intretinere" pe fiecare apartament in parte. Nedumerirea mea ramane......!!!!, de ce aceste pierderi mi se opresc numai mie ??? !!!, nu este normal sa se imparta la nr-ul de persoane trecute la intretinere - existente pe aceeasi scara de bloc sau chiar bloc (depinde cum este montat apometrul furnizorului)??? Exemplu concret, in luna februarie sunt apartamente cu consum mai mic decat cel "imputat" mie de administrator.....Inca odata va multumesc pentru raspunsurile pertinente.
"2. In momentul in care ati declarat 1 persoana, deja ati intrat in ”hora” repartizarii costurilor pe persoana si aici ma refer in special la suportarea ”diferentelor” care apar intotdeauna intre cantitatea facturata si cea declarata de proprietari - discutand aici despre apa rece si calda;"
Care diferente ????? de un an am acelasi index la apa calda si in tot atata timp am 1,6 mc apa rece !!!!!!!!!!!!!! Nu se aplica regula: cat consum atata platesc ? Nu s-a facut dotarea cu apometre tocmai in acest scop ? Nu trebuie sa fie f. simplu, ca la contorul de gaz si curent ?Asa este la Romanik, de ce simplu cand se poate si complicat (mai ales cand unul cu mintea odihnita face pe "miezul"-administratorul).
Detin o garsoniera in care nu locuieste nimeni, deci consumuri .... aproape zero (doar pt. toaleta si spalat pe maini, ocazional). Am apometre (apa calda si rece) gazele sunt "la comun" si caldura... insa pentru a nu avea discutii cu administratorul, am trecut o persoana (pt. caldura in special) la cheltuieli administrative. Citirea contoarelor de apa o face un "nene" de la o firma care vine o data pe luna sa ia indexul (contra sumei de 2 lei) insa eu nu sunt acasa, asa ca am achitat anticipat la firma suma prevazuta pt. citit contoare pana in decembrie 2014 convenind cu acestia ca la administratia blocului sa dea consum "zero" pt. garsoniera. Am convenit sa-i informez telefonic de eventuale consumuri de apa (la 5-6 luni 1 mc apa rece) pentru a plati la timp. Acum este acum, administratorul imi baga pe fiecare luna 1 mc apa calda si 2 mc apa rece fara sa tina seama de indexurile trimise de firma cititoare. Am discutat cu cei de la firma si mi-au spus ca singura solutie este sa-l dau in judecata.... Cu administratorul nu se poate discuta.... Ce pot sa fac in aceasta situatie ? De ce mai am apometre daca dl. administrator nu le ia in calcul ???!!! Va multumesc anticipat.
BISERICA peste tot in lume este un subiect sensibil si naste cele mai nebanuite controverse iar scandalurile de tot soiul sunt subiecte TABU. Scandaluri de proportii in Biserica Ortodoxa Romana (si nu numai) au fost dintotdeauna, insa abila a pus batista pe tambal ascunzand sub pres "gunoaiele". Zicala din popor "sa faci ce zice popa nu ce face el" si adevarul ca Iisus a fost rastignit chiar de catre preoti/biserica sunt destul de relevante.....
NIMENI nu detine adevarul absolut. Fiecare om este liber sa-si aleaga credinta si nu cred ca un crestin ortodox este mai presus decat un crestin catolic/musulman/budist/etc. Adevarata credinta a oricarui OM este data de RATIUNE si este diferita in functie de nivelul de educatie moral-religioasa, cultura, civilizatie, bun simt etc. Puterea de a ierta, faptele de milostenie blandetea, toleranta sunt cateva din atributele unui "CREDINCIOS" indiferent de religia sa. Personal nu cred ca religia trebuie predata in scoala, religia se transmite din familie-daca te nasti in familie de musulmani esti musulman, daca te nasti in familie de budist esti budist etc. Educatia religioasa (nu numai..) o face familia pe cale orala (invataturi), prin practica (participare activa la adunari in Biserica) si trebuie sa aiba caracter liber consimtit si nu obligatoriu asa cum Dumnezeu a lasat LIBERUL ARBITRU. Cine este fara de pacat sa ridice piatra......Este loc sub soare pentru toata lumea....:)):D
Terenul cumparat de la mostenitori (trei-din care doar unul singur a primit banii !!!!!????) chiar/tama-n ziua decesului proprietarului de drept !!!!, prenumele si adresa gresite !!!! Este ceva putred......in Danemarca vs chitanta....
Buna seara,
imi pare sincer foarte rau de situatia in care ati ajuns. Nu sunt partinitor, eu v-am precizat care este circuitul normal al documentelor. Institutia care iti da banii trebuie informata nu altcineva. Numarul dosarului de pensionare este mentionat pe fiecare cupon de pensie nu era necesara (numai) decizia de pensionare, deci era foarte usor de a instiinta Casa sectoriala de pensii. CMJ-ul intradevar se ocupa cu multe alte probleme insa de pensionarii militari nu, poate fi o problema de sistem insa care nu va exonereaza de vinovatie. Persoana (sau persoanele) care a (au) ridicat banii ca ajutor de deces avea (aveau) obligatia sa se documenteze cu privire la problema si sunt sigur ca aflati informatiile necesare. Insa stiti cum este zicala din popor: "dai Doamne romanului mintea a de pe urma". Cat despre banci, este alta gasca in alta traista - alta discutie. Sa auzim numai de bine.
Dvs. ati anuntat "toate institutiile de care stiati" numai pe cea care trebuia (pt. sistarea pensiei) nu ati anuntat-o. De unde a primit tatal pensia ?- este mentionata in decizia de pensie, pai tot la acea adresa trebuia sa faceti anuntul decesului. Va rog sa scoateti din context CMJ-ul care nu are nicio vina in cazul dvs. CMJ-ul face exact ceea ce face si POSTA, FAN CURIER, EXPRES CURIER etc. Militarii pensionari nu au "casa de pensii judetene", orice problema in legatura cu pensia militara se rezolva prin "intermediul" Centrului Militar Judetean (sau alte servicii de curierat civile) formuland o petitie catre CASA DE PENSII SECTORIALA a MApN cu sediul in Bucuresti. In aceasta petitie trebuia sa specificati decesul tatalui atasand o copie a certificatului de deces. Simplu ca BUNA ZIUA. De ce simplu cand se poate si complicat...........:sorry::O:-/