avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parinti ortodocsi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parinti ortodocsi

Buna ziua,

Fiul meu spune ca doreste conf Nou Cod Civil, avand varsta de 14 ani, sa-si aleaga confesiunea renuntand la ortodoxie si fiind ateu. Eu sunt ortodoxa ferventa, practicanta, si am hot jud def si irevocabila crestere si educare minor. Exista program vizita prima si a treia sambata si duminica 10-18 si 1 sapt vacanta pt fostul sot. Fiul nostru, foarte abil, hip hopar, numai cu fete in cap si facebook altfel de o inteligenta as spune diabolica ce s a gandit? Ma mut la tata. M am saturat sa mi spui ca Dumnezeu imi cere sa te ascult, nu mi mai place autoritatea ta eu vreau de capul meu de la 14 ani. Tata ma lasa sa fac ce vreau(precizez ca fostul sot e ortodox nepracticant).
Sa nu ma intelegeti gresit,ca mama, il imbrac de firma, are smartphone, toate electronicele existente, vacante in strainatate, timp liber, etc. cu o singura conditie scoala sa i fie scoala si duminica sa ma insoteasca la biserica. Nu cred ca cer prea mult. Nu i cer sa ma ajute in gospodarie, nu face nimic e de o obraznicie de a dreptul imorala, vreau doar sa invete si sa nu se inhaiteze si sa ajunga la bautura droguri femei ca generatia lui.
Revenind la oful meu, acum vrea sa l faca pe fostul meu sot sa modifice programul de vizita in sensul maririi timpului, si includerii duminicilor. Dar duminica doresc sa mi fie alaturi. Cand sa primeasca educatia pe care sunt obligata sa i o dau? Eu am serviciu dimineata, el invata dupamiaza, ne vedem la 20. Nu mi ramane prea mult timp, nu?
Hot jud privind programul de vizita fiind def si irevocabila poate fi schimbata? Ma gandesc ca e irevocabila si nu poate fi. Dar copilul vrea sa lipseasca duminica din biserica, vai de cei fara Dumnezeu, toate le merg pe dos.
Ce as putea face din punct de vedere juridic pentru a mi aplica modul meu de a creste si educa acest copil? De ce mai sunt mama ? Doar sa slugaresc un adolescent razgaiat de fostul sot care parca il impinge pe o cale rea a neascultarii de mine, si asa au inceput sa apara rezultate mediocre la invatatura...
Va multumesc pt rabdarea de a fi citit si problema mea, ajutati ma sa previn ca fiul meu sa aiba parte de influenta proasta a tatalui, om batjocoritor, prieten bun cu bautura, si foarte permisiv cu copilul ca sa mi faca in ciuda, la ce spun da el spune nu , la ce spun nu el spune da.
Cel mai recent răspuns: miliuta , utilizator 14:42, 22 Februarie 2014
Poate nu vrea sa va insoteasca duminica la biserica pt ca nu intelege de ce trebuie sa mearga acolo si ce se intampla acolo, ati vb cu el despre asta ?
Si da, poate alege la varsta asta sa nu mearga la biserica si nu il puteti obliga.
Dvs va puteti duce si avea program cu copilul cand veniti de la biserica.


Religia copilului Art. 491
(1) Parintii indruma copilul, potrivit propriilor convingeri, in alegerea unei religii, in conditiile legii, tinand seama de opinia, varsta si de gradul de maturitate ale acestuia, fara a-l putea obliga sa adere la o anumita religie sau la un anumit cult religios.
(2) Copilul care a implinit varsta de 14 ani are dreptul sa isi aleaga liber confesiunea religioasa.


Tarandu-l la biserica nu cred ca va deveni un om cu Dumnezeu.
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
cu dumneavoastra am diferende mai vechi astfel ca nu ma mira raspunsul nelaobiect primit
am intrebat daca hot jud e irevoc si def poate fi schimbata, regret ca am dat detalii ca materie prima pt site ul ce l moderati cu subiectivism
ca s ava raspund la intrebare copilul meu stie Crezul si i l am explicat, cunoaste f bine totul, nu incercati sa ma tratati de parca as fi bigota, ca nu sunt, imi vopsesc parul, ascult MTV, privesc telenovele, sunt un om normal, doresc doar duminica fiul meu sa nu aiba timp vizita cu fostul pt ca e o stratagema, 14 ani nu s a pus problema asta m a parasit cand avea copilul 3 luni si nu a cerut duminica

E problema dvs ca aveti ceva impotriva mea, eu n-am si raspund mesajelor postate in forum, nu ma gandesc la cei ce posteza daca au ceva impotriva mea sau nu.

Hot jud privind programul de vizita fiind def si irevocabila poate fi schimbata? Ma gandesc ca e irevocabila si nu poate fi


Raspunsul e da, poate fi data alta hotarare,hotararile in materie de drept al familiei, nu au autoritatea de lucru judecata.
Orice poate fi schimbat daca exista motive- si cunatumul pensiei de intretinere si locuinta copilului si felul in care parintii exercita autoritatea parinteasca.. orice.

Nu era nimic in neregula si daca erati bigota, ziceam ca acel copil nu intelege de ce trebuie sa mearga la biserica.
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
va multumesc pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)
Drept si religie.... Marius Bote Marius Bote Bună ziua. Va punem oîntrebare mai delicata. Drept si religie. Un preot, refuza sa imi elibereze certificatul de Botez al nepotelului meu. Pentru un Botez ... (vezi toată discuția)
Fostul soț a schimbat religia copilului nostru fără consimțământul meu. Îi pot face reclamație? corina25caval corina25caval Ii pot face reclamatie fostului sot ca i-a schimbat religia copilului nostru fara consimtamantul meu avand in vedere ca avem custodie comuna? (vezi toată discuția)