David22 a scris:
Aveti dreptate dar cui ne adresam in cazul in care Presedintele ridica din umeri si spune ca nu are cum sa oblige proprietarii sa-si repare cota ce le revine din acoperisul comun?Scrie peste tot ca poate fi amendati dar cine da aceasta amenda ca nu stiu cui sa ma adresez...Primaria nu, Inspectoratul pentru constructii nu.. atunci cineeeeee???Ca sunt la limita rezistentei.Eu nu pot suporta integral aceasta cheltuiala deci cum vom face?
Presedintele daca ar cunoaste legea, ar sti ca in afara de a-si ridica umerii se poate face si lucruri concrete.Mai exact pune cheltuielile de reparare pe consumul respectivului ''domn'' care cica nu vrea sa plateasca, si daca nu isi plateste restantele, il da in judecata. e atat de simplu daca urmezi pasii dictati de lege . eu zic ca din partea presedintelui care ridica umerii lipseste ori cunoasterea legislatiei, ori buna vointa. eu personal ma confrunt cu aceeasi situatie, am predat cerere adresat Presedintelui, am cerut desigur nr.de inregisrare, ca sa pot dovedi ca chiar am sesizat asociatiei, respectiv presedintelui ca am probleme cu tavanul. urmeaza sa primesc raspuns. in cazul in care mi se va refuza cererea, direct la judecatorie ma duc si il dau in judecata pe dl. Presedinte, pentru ca legea scrie clar ca presedintele raspunde pentru astfel de situatii. pe urma....vedem. dar am vorbit si cu avocat personal, si aici m-au sfatuit domni si doamne cu bunavointa carora le si multumesc pe aceasta cale, si stiu sigur 100% ca legea e de partea nostra. adica reparatia acoperisului nu tine de vor sau nu vecinii, ci de presedintele asociatiei, care recupereaza de la vecini cheltuielile. cum am scris mai sus, daca si el intampina dificultati in a recupera banii, si el merge in instanta.simplu.