Multumesc mult! As mai avea o intrebare: un act de donatie nu ar fi mai solid decat unul de vanzare-cumparare sau intretinere? Si ce costuri implica un asemenea document?
Buna ziua! As dori sa fac un contract de vanzare-cumparare pt un imobil si terenul aferent intre mine si un unchi. Prin acest contract eu ma oblig sa am grija de el,iar in cazul decesului sa ma ocup de inmormantarea lui; dupa deces sa intru in posesia proprietatii.Unchiul nu are familie si nici mostenitori.M-ar interesa ce continut sa aiba acel contract, Ce clauze sa cuprinda ,asa incat ,in timp, unchiul sa nu-si schimbe intentiile.Multumesc mult!
Multumesc mult! Legat de dovada calitatii de proprietar,am o problema.Familia mea e formata din NUMAI 2 persoane:eu si mama. Tata a decedat cu 2 ani in urma.Nu avem succesiune,pt ca nu am avut si nici acum nu avem posibilitati financiare.Avem o situatie mai mult decat delicata.Pt a supravietui,trebuie sa inchiriem urgent acel spatiu;este vorba de un imobil ,100m,la tara,jud.Giurgiu.Am scos de la primarie un document,care arata ca figuram la rol acolo.Nu credeti ca este suficient? o sa semnam amandoua acel contract!Raspundem pt ce semnam! Multumesc mult de tot!
Buna ziua! Va rog frumos,as dori un sfat,daca se poate! Doresc sa fac un contract de inchiriere , prin inscris sub semnatura privata,sa-l inregistrez la ANAF in 15 zile.Intrebarea mea este daca pe langa acel contract mai trebuie sa merg acolo cu vre-un alt document? Va multumesc mult!
Multumesc mult pt informatii! Numai bine va doresc!
Sa inteleg ,asadar, ca acest contract de comodat incheiat in conditiile in care succesiunea nu este dezbatuta, nu este valabil sau ca poate fi anulat usor printr-o simpla notificare? Nu este valabil pt ca nu se bazeaza pe date confirmate de documente; in cazul nostru la punctul 1 din contract, acolo unde sunt prezentate partile, mama e trecuta ca proprietar, neexistand un document,succesiunea , care sa confirme acel fapt? Va multumesc mult de tot si promit sa nu mai abuzez de bunavointa dv. pe aceasta tema!
Buna ziua! In raspunsul dv. din 6 iulie imi spuneati, la punctul 3: contractul de comodat trebuia semnat de toti proprietarii. In cazul nostru, nu inteleg , cine sunt proprietarii? Dupa cum v-am spus in primul mesaj, imobilul apartine mamei si mie (fiicei),tata decedand in urma cu 2 ani; succesiunea dupa tata nefiind realizata. Asadar, in conditiile acestea , cine sunt proprietarii legali, cu acte in regula? Parerea mea neavizata este ca mama nu putea sa semneze acel contract pe 10 ani, singura. Am mai inteles, in situatia noastra, ca ar putea sa semneze singura pe maxim 3 ani. Peste 3 ani are nevoie si de semnatura mea. Fiind semnat pe 10 ani ,acest contract se transforma in act de dispozitie care ar putea fi contestat de mine. Dv. ce parere aveti? Oricum voi trimite o notificare catre acea firma , asa cum mi-ati sugerat, bazandu-ma pe faptul ca de la semnare pana astazi nu a suportat cheltuielile necesare folosirii locuintei, conform prevederilor din contract , in felul acesta incalcand una din clauze, dar si pe faptul ca avem nevioe urgenta si neprevazuta de bun.Va multumesc mult! Sa aveti o zi frumoasa!
Multumesc mult pt sugestii!
Multumesc mult!Scuzati-ma ca am mai postat acum cateva minute un mesaj pe aceesi tema.Eram foarte deprimata ca nu am primit ieri nici o sugestie,am crezut ca nu a vazut nimeni mesajul si am indraznit sa mai incerc o data!(e pt prima data cand accesez un astfel de forum si nu ma pricep)Inca o data va rog sa-mi scuzati nestiinta si va multumesc mult de tot!
Buna seara!Am situatia urmatoare:Familia noastra e compusa din 2 membrii:mama si fiica(doar atat!)Mama,pe 10 aprilie2013 a semnat un contract de comodat cu o firma(ea crezand ca contractul de comodat =cont.inchiriere), persoana spunandu-i ca-i plateste chiria din momentul cand va incepe activitatea si dupa o renovare pe care spunea ca o va incepe in cateva zile. Pana astazi 5 iulie nu s-a intamplat nimic, nu a mai dat nici un semn de viata!Atat eu cat si mama suntem convinse ca acea persoana nu are intentii serioase si oneste. Ca atare,dorim sa anulam,sa rezilem acel contract.As mai adauga ca nu a semnat acel contract la notar,nu l-a inregistrat nicaieri.La fel,as mai adauga ca imobilul a apartinut si tatalui meu care a decedat in urma cu 2 ani si dupa care nu am facut succesiune.Ca atare, mama,singura care a semnat, nu este unica proprietara,eu,fiica,cea dea doua proprietara nu am semnat.Am mai inteles ca acum,conform noului cod civil,contractul de comodat e lovit de nulitate intr-o proportie mare.Asa stand lucrurile, credeti ca pot anula acel contract atat de pagubitor pt noi,si daca da,cum?Abuzez de bunavointa dv si mai vin cu o intrebare:cine are obligatia sa inregistreze un contract de comodat si unde?Multumim mult de tot!