avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare imobil

Buna ziua! As dori sa fac un contract de vanzare-cumparare pt un imobil si terenul aferent intre mine si un unchi. Prin acest contract eu ma oblig sa am grija de el,iar in cazul decesului sa ma ocup de inmormantarea lui; dupa deces sa intru in posesia proprietatii.Unchiul nu are familie si nici mostenitori.M-ar interesa ce continut sa aiba acel contract, Ce clauze sa cuprinda ,asa incat ,in timp, unchiul sa nu-si schimbe intentiile.Multumesc mult!
Mergeti la un avocat/notar care sa va ajute in redactarea contractului conform cerintelor dvs. si in concordanta cu dispozitiile legale insa aveti in vedere ca orice contract poate fi atacat in diverse conjuncturi, spre exemplu pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale.
Nu vad vanzare, vad o intretinere cu uzufruct, mergeti la un jurist pentru redactare.
Ca sa nu se desfiinteze asa de usor, clauzele sa fie clare, obligatiile bine stabilite, posibilitatile de proba etc.
Multumesc mult! As mai avea o intrebare: un act de donatie nu ar fi mai solid decat unul de vanzare-cumparare sau intretinere? Si ce costuri implica un asemenea document?
Solid e actul care vi se potriveste dv. si situatiei dv.
Din situatie am inteles ca ar fi vorba despre o intretinere. Daca dv. faceti intretinere, dar in act treceti vanzare, nu, ala nu va sta in picioare. La fel cu restul.
Actele nu sunt mai solide sau mai putin solide in functie de cum se numesc, ci in functie de cum se respecta drepturile celor implicati direct sau indirect si de cum se potrivesc situatiei concrete de fapt.
Ca altfel, toata lumea ar face un singur act pe planeta, considerat cel mai solid si basta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere Srb Srb Bunica mea vrea sa imi faca contract de vanzare-cumparare pe numele meu al apartamentului ei, fiul ei decedat in urma cu o luna. Primaria si notarul a zis ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract vanzare cumparare si intretinere alexandra3031 alexandra3031 Buna seara !\\ Matusa mea are un contract de vanzare cumparare si intretinere cu un nepot de al ei , insa el nu o intretine cuu nimica si acuma matusa vrea ... (vezi toată discuția)