avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate Giorigiana

Activitate Giorigiana

Bună ziua,

În primul rând vă mulţumesc frumos pentru răspuns.
Din câte ştiu plagiatul este încadrat în Legea 8/1996, privind protecția drepturilor de autor, iar cel ce solicită un astfel de material răspunde penal, conform articolului 141 din Legea nr.8/1996.
Problema mea este că s-a schimbat Codul Penal parcă în 2015 şi chiar nu mai ştiu noile prevederi.
Îmi place să învăţ şi nu ştiu unde sau ce voi ajunge peste 10 ani, nu aş vrea să fiu vulnerabilă din cauza unei prostii de genul acesta şi să mă trezesc peste 10 ani cu mascaţii la uşă doar pentru că cineva vrea să îmi facă rău şi a găsit această eventuală abatere, deci vreau să ştiu sigur ce nu am voie să fac.
1.Există o prevedere legală ce să interzică, comercializarea de materiale deja redactate (precum susţin cei de pe lucraridelicenta ro)? Am remarcat că majoritatea site-urilor ce oferă lucrări şi referate deja redacate sunt societăţi comerciale, deci dacă e ilegal, cum funcţionează acestea? Pe ce bază legală?
2.Am dreptul legal de a cere doar un material la comandă?
Vă rog frumos să mă ajutaţi, căci chiar nu ştiu la cine să apelez.
Vă mulţumesc anticipat pentru răspunsuri.

PS: Problema este că la master primesc sarcină cam săptămânal să întocmesc un nou referat chiar pe teme ce nu au fost abordate în România şi nu găsesc la bibliotecă sau în librărie materialele necesare, deci am nevoie de sprijin, dar nu vreau să îmi compromit viitorul pentru nişte referate.
Bună seara,

Trebuie să recunosc că am des nevoie de ajutorul domniilor voastre pentru că mă confrunt cu multe probleme ce chiar îmi depăşesc pregătirea. Acum fiind extrem de intrigată de problema menţionată în titlul topic-ului îmi permit să vă cer ajutorul, dar am să fiu foarte la subiect cât să nu vă irosesc timpul inutil.
1.Materialele oferite de site-uri precum: regielive, referate ro sau gradou, sunt legal considerate ajutoare academice?
2.După ce achit şi descarc un material de pe aceste site-uri am dreptul să îmi fac referatul după acel material? (nu mă refer să prezint referatul ca fiind întocmit de mine, ci să folosesc porţiuni sau idei din material).
3.Până la urmă care site este în ilegalitate lucraridelicenta ro ce susţin că nu oferă materiale deja redactate (pentru că e ilegal) ci doar elaborează lucrări la comandă şi emit factură sau regielive.ro ce oferă materialele deja redactate?
La ce site aş putea apela fără să se considere că solicit ajutor academic, ceea ce din câte ştiu este ilegal?
Vă mulţumesc anticipat pentru răspunsuri.

Numai bine!
Bună seara,

În primul rând vă mulţumesc tuturor pentru răspunsuri.
Nu am văzut casa omului, şi dacă o vedeam sincer nu ştiu care e perete de rezistenţă şi care nu, doar am văzut rezemat de bloc un perete întreg (cam 2,5 m înălţime, şi peste 2m lungime) în care se vedeau ţigle de metal, deci am presupus. oricum am înţeles că şi restu' vecinilor au aceaşi opinie, şi sunt foarte speriaţi de ce modificări s-au făcut. Toţi par de părere că era perete de rezistenţă, dar nu ştiu dacă vreunul din ei chiar se pricepe.
Nu am înregistrat nivelul zgomotului decât cu telefonul pentru a face haz de necaz cu o prietenă, cât să înţeleagă în ce hal pot face zgomot zilnic vecinii mei, dar oricum e clar că nu aş putea dovedi nimic cu acea înregistrare.
Cât despre presedintele asociatiei de proprietari, a fost deja reclamat de noul vecin. Nu ştiu în ce context, pentru ce, dar ştiu că a fost. La fel ca vecinii ce i-au vândut apartamentul, şi cam orice alt om a intrat în contact cu noul vecin. Acesta este motivul pentru care aş vrea să mă asigur că dacă vom mai avea probleme cu noul vecin, vom cunoaşte posibilităţile de a-l combate. E clar că el le cunoaşte, de aceea nu are nici cea mai mică consideraţie faţă de ceilalţi, dar lucrurile se pot schimba.

Numai bine!
Am o foarte mare problemă, şi vă rog din suflet să mă ajutaţi.
Acum 8 luni nişte vecini s-au mutat deasupra noastră, au tot renovat, renovează de când s-au mutat, dărâmă pereţii de rezistenţă, aruncă molozul la noi prin găurile rămase de la schimbarea ţevilor (intenţionat, se aude cum mătură tot molozul până ajung la găuri, şi tot aşa, insistă pe un comportament total lipsit de respect faţă de restul vecinilor. Vecinii nemutându-se în mod real aici, ei stau altundeva, în linişte, dar renovează aici. Bun până aici toţi am tăcut, fie, o să locuim în aceaşi scară, sunt nebuni, dar asta e, deşi toţi vecinii s-au speriat foarte tare când au văzut scos afară un perete de rezistenţă. Însă astăzi problema s-a agravat considerabil, tata a ţipat la ei să nu mai arunce molozul la noi, iar vecinul a venit la uşă şi a vrut să se bată cu tata, dar eu şi mama nu l-am lăsat să deschidă. După ce a ţipat din toţi plămânii pe scară şi l-a făcut pe tata "muiere" că nu iese din casă, şi că dacă îl prinde vede el ce păţeşte, că nu mai iese din blocul ăsta am decis că ar trebui să iau măsuri legale cu privire la cele ce s-au întâmplat şi se întâmplă.
Vă rog din suflet să îmi spuneţi ce pot face în acest caz.
Aş vrea să fac plângere la poliţie, mai ales pentru că nu vreau să se lase cu bătaie, şi pare o soluţie mai rapidă, dar nu ştiu ce legi ar trebui să invoc.

Buna ziua,

Doresc sa stiu cateva chestiuni legate de acceptarea succesiunii sub
beneficiu de inventar. Cine face inventarul? Notarul? Banuiesc ca astfel
taxele notariale vor fi mai mari. Cam cat de mari?
Exista vreun beneficiu al acestei forme de acceptare a mostenirii in
afara aceluia propriu zis ca datoriile nu pot depasi activul?
Noi nu cunoastem exact bunurile ce fac parte din masa succesorala. De aceea am vrea sa se faca un inventar.
In cat timp se poate accepta mostenirea?
De asemenea mai am o intrebare. Acum jumatate de an am aflat ca exista un contract de vanzare cumparare prin conventie semnat intre bunicul meu (acum decedat) si celalalt mostenitor, contract semnat acum 3 ani, dar ce nu stiu nici pana azi ce contine. Prin ce mijloace pot vedea continutul acestui contract?
Daca mai am si alte nelamuriri, voi reveni.

Multumesc.
Bună ziua,

Mă văd nevoită să vă cer sfatul în o privinţă. Am mama bolnavă psihic de vreo 20 de ani. Întodeauna convieţuirea cu ea nu a fost tocmai facilă, dar în ultima perioadă, aşa cum fusesem avertizaţi de medici, problemele s-au agravat făcând practic imposibilă convieţuirea cu ea. Fratele meu a făcut o cădere psihică acum doi ani tot din cauza crizelor ei, iar acum din nou are gânduri de sinucidere tot din cauza crizelor ei şi stresului la care este supus. Dacă până acum încercam să dăm dovadă de înţelegere şi milă, deja ne vedem în situaţia în care trebuie să găsim o soluţie pentru a ne salva pe noi. Tratamentul nu şi-l mai ia de ani de zile in ciuda insistenţelor noastre continue. A fost internată din nou acum câteva luni în un spital de psihiatrie, dar fără niciun rezultat. Face plângeri la poliţie, parchet, etc zilnic de au ajuns să o ia fizic şi să o dea afară din sediu.
Am luat în calcul să plecăm noi 3 cu chirie şi să o lăsăm în casă doar să scăpăm, dar ea nu doar că are venituri mici, deci nu e capabilă să se întreţină, dar nici nu înţelege responsabilitatea de a achita toate dările, consideră că ea a suferit şi statul trebuie să o întreţină, deci cel mai probabil în maxim 3 luni am avea apartamenul băgat la licitaţie pentru neplata dărilor.
Nu voi intra în mai multe detalii, mă voi rezuma la a vă ruga să ne spuneţi:
1.dacă o putem evacua din domiciliu (proprietate comună)
2.dacă i se poate pune vreo interdicţie cât să nu semneze vreun act ce ar aduce prejudiciu (merge peste tot cu toate actele după ea, semnează fără să citească, plus că am vrea să stopăm aceste plângeri stupide, şi domnii poliţişti ne tot roagă să o calmăm cumva)
3. am auzit că există clinici pentru bolnavi psihic irecuperabili, în ce condiţii am putea-o interna în un astfel de centru?

Mulţumesc anticipat