avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare bolnav psihic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare bolnav psihic

Bună ziua,

Mă văd nevoită să vă cer sfatul în o privinţă. Am mama bolnavă psihic de vreo 20 de ani. Întodeauna convieţuirea cu ea nu a fost tocmai facilă, dar în ultima perioadă, aşa cum fusesem avertizaţi de medici, problemele s-au agravat făcând practic imposibilă convieţuirea cu ea. Fratele meu a făcut o cădere psihică acum doi ani tot din cauza crizelor ei, iar acum din nou are gânduri de sinucidere tot din cauza crizelor ei şi stresului la care este supus. Dacă până acum încercam să dăm dovadă de înţelegere şi milă, deja ne vedem în situaţia în care trebuie să găsim o soluţie pentru a ne salva pe noi. Tratamentul nu şi-l mai ia de ani de zile in ciuda insistenţelor noastre continue. A fost internată din nou acum câteva luni în un spital de psihiatrie, dar fără niciun rezultat. Face plângeri la poliţie, parchet, etc zilnic de au ajuns să o ia fizic şi să o dea afară din sediu.
Am luat în calcul să plecăm noi 3 cu chirie şi să o lăsăm în casă doar să scăpăm, dar ea nu doar că are venituri mici, deci nu e capabilă să se întreţină, dar nici nu înţelege responsabilitatea de a achita toate dările, consideră că ea a suferit şi statul trebuie să o întreţină, deci cel mai probabil în maxim 3 luni am avea apartamenul băgat la licitaţie pentru neplata dărilor.
Nu voi intra în mai multe detalii, mă voi rezuma la a vă ruga să ne spuneţi:
1.dacă o putem evacua din domiciliu (proprietate comună)
2.dacă i se poate pune vreo interdicţie cât să nu semneze vreun act ce ar aduce prejudiciu (merge peste tot cu toate actele după ea, semnează fără să citească, plus că am vrea să stopăm aceste plângeri stupide, şi domnii poliţişti ne tot roagă să o calmăm cumva)
3. am auzit că există clinici pentru bolnavi psihic irecuperabili, în ce condiţii am putea-o interna în un astfel de centru?

Mulţumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:53, 9 Iulie 2013
Nu aveti cum s-o evacuati.. unde sa se duca, pe strada ?
Va adresati instantei cu cerere de punere sub interdictie, sa fiti numita tutore, veti putea lua decizia s-o internati.
Luati-i si actele , mai bine preveniti decat sa fiti nevoiti sa atacati acte de dispozitie.
A cui e casa ?
1-Starea de sanatate nu constituie temei legal pentru evacuare,eventual va obliga sa desfasurati demersuri pentru internare in unitatea specializata
2-Daca aveti teama instrainarii imobilului,puteti depune cerere la OCPI,in care sa dovediti cu documente medicale starea de sanatate a proprietarului,astfel incat ,imobilul sa nu poata fi instrainat in conditii necunoscute dvs ca mostenitori
3-Sesizati oficial directia de protectie a persoanelor varsnice din primarie,directia de protectie a copilului ,care pot dispune analizarea situatiei,si eventual internarea in unitate specializata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, sunt hartuita constant, de 3 ani de zile, de vecinul ... Andreeasmel Andreeasmel Buna Seara, Sunt hartuita constant, de 3 ani de zile, de vecinul de apartament. Ma agreseaza verbal, imi distruge bunurile - masina, usa (am depus plangeri la ... (vezi toată discuția)
Luare in tutela batran - fara venit oficial crocodilan crocodilan Vreau sa iau in tutela un baran din famlie. L-am intretinut si pana acum, dar nu am un venit oficial. Pot motiva ca il voi ajuta doar din venitul lui ... (vezi toată discuția)
Internare la azil fara voia pacientului limac limac se poate duce la o azil o persoana impotriva vointei ei - mentionez ca persoana respectiva are pakinson gr 3 si dementa senila - in pricipiu este de acord sa ... (vezi toată discuția)