avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate sarghedianalaura

Activitate sarghedianalaura

Si un administrator poate sa fie pus sa faca si munca de necalificat sa inteleg?

Cornel Vasile a scris:

Confrom art. 40 din Codul muncii:
(1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
a) să stabilească organizarea și funcționarea unității;
b) să stabilească atribuțiile corespunzătoare fiecărui salariat, în condițiile legii;
c) să dea dispoziții cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalității lor.
..

Legiuitorul nu a mentionat exact si modalitatea acelor dispozitii , verbale sau scrise .. in opinia mea, acestea ar trebui scrise astfel incat sa se poata contesta legalitatea lor.

Doar verbal prin telefon

Cornel Vasile a scris:

Aveti ceva scris sau verbal?

Buna ziua sunt angajata intr-o institutie publică pe post de administrator. Acum conducerea vrea da ma trimita pe un alt serviciu saa fac de paza efectiv, adica da numar cate masini intra intr-o zi pe poarta. Acest lucru nu este specificat nicaieri in fida postului. Am mai fost trimisa odata am facut sesizare la ITM si acum vrea sa ma trimita iar. Pot refuza? Mi se poate intampla ceva daca refuz?
Bună ziua. Va rog sa ma ajutați cu un sfat. Am fost gestionar și am avut oprita garanție depusa la CEC. acum nu mai am calitatea de gestionar și mi s-au dat documentele sa îmi pot retrage garanția. La Cec mi s-a spus ca nu îmi pot da banii deoarece am executare silita, menționez ca eu am proprire pe salar. Am vorbit cu executorul și mi-a zis ca dacă acele sume sunt asimilate salariului pot retrage 2 treimi din bani. Ce spuneți pot rezolva asa? Mulțumesc frumos.
Răspuns la discuția Succesiune


Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Din moment ce la arhive vi s-a dat o hotarare pe care este aplicata stampila cu definitiva ce alta stampila va mai trebuie de la judecatorie?


La judecatorie ni s-a spus ca ne mai trebuie o stampila. Nu știu despre cestampila e vorba.
Discuție Succesiune
Bună ziua. În anul 1973 tatăl soțului meu a murit. Au rămas moștenitori soția supraviețuitoare, fiica ei din căsătoria cu defunctul și soțul meu și sora lui dintr-o alta relație a defunctului. La succesiune soția defunctului și fiica ei au primit bani iar soțul meu și sora lui din a doua relație au primit casa. Din cauza unor probleme hotărârea judecătorească prin care se stabilește ca soțul meu și sora lui sunt proprietari au fost pierdute. Am fost la arhivele statului și am luat hot judecătorească. Ne-am dus la judecătorie sa pună o stampila pe hotărâre și ne-au cerut copii de la arhiva după registrul general și registrul informativ. Doar ca la arhivele naționale acte registre nu se găsesc iar pe hotarare scrie da e difinitiva. Ce putem face deoarece am vrea sa vindem aceasta casa. Va multumesc
da a semnat. Noi pe atuncit. nu eram impreuna asa ca a facut singur ce a a stiut. Noi nu avem proprietati impreuna si nici el singur nu are. Dar se paote pune propriere pe salariul? Sau putem oare vb cu ei sa mai micsoreze rata o paerioada?
Buna ziua are sotul meu o datorie la banca facuta de mult si din anumite motive nu a mai putut plati. De vreun an si ceva a fost preluata de o societate de preluare a creantelor si anume de [editat]. acum am ramas cu 2 rate restante si aici. oare cum am putea face sa ne mai scada din rata. Ne tot trimit scrisori acasa si efectiv ne terorizeaza, ne suna de nu stiu cate ori pe zi. Eu stiu ca datoriile trebuie platite si le vom plati doar ca nu putem acm plati toata rata. Multumesc de raspunsuri. Cu stima
Răspuns la discuția Somaj dupa perioada de proba
de la serviciu mi e spusese ca se poate printr-o notificare scrisa de la angajator si cu notificarea trebuie mers la agentia de somaj si se reia somajul. Mentionez ca am in total pana acum 5 ani de vechime si am luat somaj doar o luna. Sau cica ar mai fi o posibilitate ca data incetarii contractului de munca sa fie tot acea zi in care am depus actele.
Răspuns la discuția Somaj dupa perioada de proba
nedeterminata