sunt prestator de utilitati (salubritate). prin contract serviciile le facturez in luna urmatoare prestatiei. Acum cu schimbarea TVA au fost emise facturi cu TVA 20 % in loc de 24%, ce fac? Care este procedura corecta de corectare a acestei erori?
In cadrul societatii contabilul sef exercita CFP si pune viza aferenta. Pt aceasta activitate primeste un spor de CFP de 25%.
Alaturi de acesta beneficiaza si de un spor de conducere de 25 % (cred).
Cei de la curtea de conturi au facut ceva discutii cum ca cele doua sunt incompatibile.
Nu gasesc baza legala pentru o asemenea abordare. Din punctul meu de vedere nu pare a fi nimic in neregula . Activitatea de CFP se presteaza iar cea de conducere la fel.
An primit o notificare pentru a plati in 5 zile tarif de despagubire pentru un PVCC din 31-01-2012 - lipsa rovinieta.
PV a fost contestat in 11,05 la judecatori, instanta respingand plangerea ca tardiv formulata.
Tinand cont ca exista Legi nr. 144 din 23-07-2012 care in art. 2 spune:
“Tarifele de despăgubire prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare, aplicate şi contestate în instanţă până la data intrării în vigoare a prezentei legi SE ANULEAZĂ.”
precum si o hotarare a Curti constitutionale prin care se anuleaya pv ne semnate olograf.
Trebuie sa platesc tariful de despagubire și care este procedura de urmat in speta?
Am nevoie de un instrument care sa imi centralizeze activitatea biroului juridic. Adica sa tina acele registre obligatorii, sa centralizeze contracte si sa le urmareasca viata (acte aditio, notificari, corespondeta pe contract...) intrari iesiri fluxuri de doc...
Debitorul unei obligații de plata pentru servicii de utilități, a fost chemat în judecata si obligat la plata sumelor restante. Sentința a fost înaintata unui birou de executor judecătoresc investita de către acesta și sa început executarea (poprire salariu ...). Acum debitorul în mod voluntar vine la furnizor sa achite sumele...
Ce pot face? Ii iau bani? In timpul asta debitorul consuma și creeaza noi restante.
In speța de fata, unele opinii susțin ca furnizorul nu are voie sa încaseze cv. din Sentință și ca toate plățile trebuiesc făcute prin executor.