avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate Victoriagheorghe

Activitate Victoriagheorghe

Poprire cont dupa efectuarea platii
ANAF spune ca nu stie sa aplice OUG107/2024 drept urmare contul va ramane blocat pana vor avea norme de aplicare
Multumesc mult pentru raspuns.
Probabil ca m-am lasat prada emotiilor.

O zi frumoasa si un an cat mai bun!
Buna dimineata,
In aceasta dimineata mi-a fost suspendat permisul de catre un agent de circulatie ce nu a dorit sa se prezinte si care a avut o tonalitate a vocii foarte ridicata. Am refuzat sa semnez procesul verbal ( care a fost citit doar pe jumatate, cand a auzit ca nu doresc semnarea acestuia).
Mi s-a inmanat doar dovada de 15 zile de circulatie.
Cum pot contesta si afla continutul procesului verbal pentru a contesta?
Multumesc
S-a făcut o sesizare și se dorește investigarea sesizării
Buna ziua, in cadrul companiei se dorește a fi efectuată o ancheta interna privind comportamentul unuia dintre manageri; la aceasta ancheta se dorește : intervievarea câtorva angajați, participarea dnei de la hr România, hr-ul din cadrul grupului și un interpret ( traducător) .
Doresc sa aflu dacă implicarea persoanei externe intr-o ancheta interna cu detalii sensibile încalcă in vreun fel legea GDPR și dacă da, cum ma sfătuiți sa procedez?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
Am o prietena a care-i fetița urmează sa împlinească vârsta de 2 ani peste o luna. Ea a renunțat la stimulentul de inserție.De la locul de munca a fost anunțată ca dacă soțul nu își ia luna, ea își va pierde locul de munca, adică nu se poate întoarce la serviciu.
Dacă se poate sa ma ajutați cu un sfat in acest sens. Nu am reușit sa găsesc o speța asemănătoare.
Mulțumesc.
Buna seara,

Avem urmatoarea spete: in anul 2011 CA al societatii numeste un director general, care nu are contract de mandat ci CIM ( in prezent se fac acte aditionale la CIM...).
Ce documente pot fi intocmite astfel incat in urma demiterii directorului sa putem numi 2 manageri care pentru o perioada determinata sa poata suplini faptul ca nu exista un director general.
Daca ati mai avut o astfel de speta si aveti un model pe care puteti sa il impartasiti, v-as multumi enorm.
Buna ziua,

Am mai multi angajati care au declarat in incinta companiei care nu sunt de acord cu modernizarea sistemului de lucru, drept pentru care au spus ca in fiecare luna isi vor lua concediu medical cate o saptamana.
Va rog sa imi spuneti daca ca angajator putem face ceva in acest sens, deoarece ne afecteaza productia si activitatea companiei.
Buna ziua, tocmai ce am descoperit ca avem in cadrul companiei cativa angajati, care in timpul programului de lucru, s-au dus la lucru la o companie alaturata (in cadrul spatiului unde avem fabrica mai avem in chirie o alta companie care le da bani pt ceea ce presteaza).
Cum pot sanctiona acesti anagajati?
Multumesc
Buna seara,va deranjez cu următoarea situație:
Lucrez in producție, liderul de sindicat in ultimile 6 luni a lipsit 1,5 luni zile lucrătoare, sub diferite pretexte( co, cm). In ccm se specifica clar ca cererea trebuie făcută cu 5 zile înainte, nu a respectat niciodată aceasta condiție. Doctorul de medicina muncii ( care este si medicul de familie al doamnei) m-sa anunțat ieri ca Dna a venit săptămâna trecută sa solicite 10 zile de cm si ca nu i-a acordat, drept pentru care Dna a dat un sms si a anunțat ca își prelungește co cu încă 5 zile.
Mizează si chiar ne-a spus ca este lider de sindicat si ca nu putem sa o dam afara sau sa o sancționăm in vreun fel.
Problema noastră este ca afectează producția, dansa fiind la calitate, deoarece nu o putem înlocui.
Ce ma sfătuiți sa fac astfel încât sa înțeleagă ca toți venim la serviciu sa ne facem treaba, ca nu se poate ca cineva sa fie sacrificat sa ii facă treaba.
Va mulțumesc anticipat