avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Activitate aris80

Activitate aris80

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o adresa/institutie unde pot sa fac o reclamatie pentru schimbarea programului cresei fara a anuntea din timp acest lucru.
Astazi am aflat cu surprindere ca incepand de luni 15.12.2014 si pana in 05.01.2014(dar nu e sigur ca se va deschide pe data de 5) cresa va fi inchisa pentru renovare/zugravire.
E posibil sa inchida cresa asa cum vor ei si sa anunte parintii cu o zi inainte?
Eu nu am cu cine sa las copilul o saptamana.....Ce ...fac cu el?

Va multumesc
Răspuns la discuția 1 luna CCC pentru tata
ok, va multumesc
ana-cer a scris:

Tatal nu este obligat sa efectueze cel putin o luna de CCC. Are dreptul la acest concediu si numai daca doreste il solicita. Cititi si raspunsurile date mai sus, in mesajele anterioare.

Buna ziua, pai eu(tatal) vreau sa iau aceasta luna. Intrebarea este daca se poate in conditiile in care mama sa intors la munca luna aceasta. Adica cu 2 luni mai rpd fata de cei 2 ani.
multumesc
Buna ziua,
daca copilul implineste 2 ani in 01.11.2014 si mama s-a intors la munca in 01.09.2014, tatal poate sa-si ia luna de concediu in Octombrie? Vorbesc de aceea luna obligatorie de crestere a copilului pe care trebuie sa o ia si tatal.
-multumesc-
Răspuns la discuția Gradinita cu program prelungit
elena138 a scris:

Programul creselor este stabilit de catre conducerile acestora. Ganditi-va ca au si ei un nr. de ore de serviciu, daca stau peste program nu le plateste nimeni ore suplimentare. Programul normal este 7,30-17,00.

Buna ziua,
dar legea asta la ce se refera?

Lege nr. 263/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea creselor, legea 263/2007

Art. 5
(1) Cresele organizate cu program de lucru zilnic functioneaza in intervalul orar 6,00-18,00.
(2) Cresele prevazute la alin. (1) pot functiona si cu program flexibil, la solicitarea parintilor/reprezentantilor legali, in functie de optiunile acestora, cu asigurarea personalului de specialitate.
(3) Cresele organizate cu program de lucru saptamanal functioneaza prin personalul propriu angajat, 5 zile lucratoare pe saptamana, intre orele 6,00-18,00.
(4) Prin program de lucru saptamanal se intelege perioada de ingrijire si educare a copiilor, cuprinsa intre ora 7,00 a zilei de luni si ora 19,00 a zilei de vineri.
(5) Cresele organizate cu program de lucru saptamanal asigura, pe langa serviciile prevazute la art. 1 alin. (1), gazduirea copiilor pe timpul noptii, inclusiv masa de seara.
(6) Cresele functioneaza pe tot parcursul anului.
(7) Cresele isi pot interupe functionarea pe o perioada de 30 de zile de vacanta pe timpul verii, precum si in perioada sarbatorilor legale.
(8) Perioadele de vacanta se stabilesc in urma consultarii parintilor/reprezentantilor legali ai copiilor sau a comitetului de parinti, dupa caz.
(9) Perioadele de vacanta se afiseaza de catre conducerea cresei la loc vizibil parintilor/reprezentantilor legali ai copiilor cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii acestora.
(10) Activitatile de igienizare si, dupa caz, lucrarile de reparatii si de intretinere ale cladirii se realizeaza, de regula, in perioadele de vacanta.

Si aici modificarea ....

Lege nr. 272/2009 pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea creselor. Legea nr. 272/2009

7. La articolul 5, alineatele (1)-(3) si (5) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"Art. 5
(1) Cresele organizate cu program de lucru zilnic functioneaza in intervalul orar 6,00-18,00.
(2) Cresele prevazute la alin. (1) pot functiona si cu program flexibil, la solicitarea parintilor/reprezentantilor legali, in functie de optiunile acestora, cu asigurarea personalului de specialitate.
(3) Cresele organizate cu program de lucru saptamanal functioneaza prin personalul propriu angajat, 5 zile lucratoare pe saptamana, intre orele 6,00-18,00.
..............
(5) Cresele organizate cu program de lucru saptamanal asigura, pe langa serviciile prevazute la art. 1 alin. (1), gazduirea copiilor pe timpul noptii, inclusiv masa de seara"

Multumesc
Aveti dreptate, la asta nu m-am gandit. O sa ma apuc de adunat bani....Poate pe cand trebuie sa mearga la scoala am banii adunati pentru bona.
Weekend frumos va doresc!!!
Buna ziua,
asta nu este program prelungit. De fapt pentru cei de la stat acesta este un program foarte prelungit. Ma mir de ce este alta ingrijitoare dupa-amiaza.....Sotia mea lucreaza pana la 5 si eu pana la 6. Cine babau il scoate la 5 fara? Aaaaaa, era sa uit. daca le pui ceva in plasuta ti-l tin pana la ora 6.......Ce spuneti de asta?

Oricum va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
exista o lege in care se mentioneaza programul de functionare pt cresele cu program prelungit?
Am un baietel la o cresa de stat cu PP si orar-ul cresei este pana la ora 18:00 dar mie imi spun doamnele de acolo ca tre sa-l iau acasa cel tarziu la ora 17:00. Nu mai vorbesc de faptul ca dupa-amiaza e doar o singura educatoare la peste 15 copii care nu face fata. Baiatul meu nu doarme pre mult la amiaza si ele il tin in pat pana se trezesc toti copii. El plange si apoi ma suna sa merg mai rpd dupa el ca nu mai sti ce sa-i faca si trezeste pe ceilalti copii.
Multumesc
freeelis a scris:

aris80 a scris:

......Dar daca am si documente cum ca nu am incasat acesti bani, nu trebuie sa puna propire doar dupa ce trec cele 30 zile de contestatie sau cele 15 zile in care zic ei ca trebuie sa restitui banii? Eu am primit plicul cu intiintarea vinerea trecuta si ieri am avut mai putini bani in cont. E posibil?

Poprirea trebuia s-o faca dupa expirarea termenului de contestatie sau al celui in care trebuia sa restituiti banii.

Exista si o lege in acest sens?
tudorvaleriu a scris:

1. Nu degeaba v-am spus sa intrebati la AJPIS de ce v-a pus mai putini bani in cont.

2. S-ar putea sa nu fie de la ei, dvs. faceti, deocamdata, numai presupuneri.

3. Dupa ce aveti raspunsul de la AJPIS reveniti si vedem despre ce este vorba.

Buna ziua,
nu am presupus nimic. Doar am intrebat daca este posibil ca intr-un timp asa de scurt de la primirea instiintarii sa retina bani si nu dupa finalizarea contestatiei.
Multumesc