avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Activitate KOSOVO123

Activitate KOSOVO123

Buna ziua am o fetita de 16 ani iar sotia a plecat la lucru in gemania cu contract de munca si dupa expirarea contractului si gasit un alt job si ni sa mai intors la domiciliu de un an oractic nu sia mai vazut nici fata de un an nici adresa de domiciliu din germania nu o cunosc Se poate introduce actiune de divort pentru abandon de familie sau parasire de domiciliu si incredintarea minorului numai mie se poate face si o plingere la protecția copilului pt a avea si o dovada in timpul procesului .Precizes faptul ca fata nici nu vrea sa auda sa se mute in germania si am martorii ca fata eu am îngrijit-o Imi spuneti va rog ce pot face in acest caz si cat poate dura un asemenea proces? Cu stima si respect!

Răspuns la discuția Divort
Domnule avocat dar sa o primesceu in custodie nu se poate având în vedere situația dar ta părăsirea domiciliului si vointa fetei?

KOSOVO123 a scris:

Domnule

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Tinand cont de cele povestite de dvs și de vointa minorei care o sa fie audiata aveti sanse la custodie comună si stabilirea domiciliului la dvs.Despre durata vorbiti cu un av pt a vedea ce optiuni aveti depinde de multe aspecte un an poate fi plauzibil.



Discuție Divort
Durează mult un divort intentat de sot pt părăsirea domiciliului de catre soție?Am un copil de 16 ani iar soția lucrează în strainatate si a spus ca ea nu se mai întoarce acasă.Îmi spuneti va rog ce sanse am sa castig copilul avand in vedere ca eu stau cu el de 3ani ca tata iar soția nu vrea sa spuna unde este in germania având împreună si un credit ipotecar parti egale?Am sanse ca tata ca sa castig custodia fetei si cam cat timp durează un divort lipsa soției eu nestiind nici măcar adresa ei din germania?
Răspuns la discuția Clauza act aditional credit
domnule avocat tot in acest act aditional la credit luat in 2007 ,credit ipotecar eu am marja de 2% la data semnarii contractului dupa aparitia oug 50/2010 formula de calcul era conform ordonantei robor +marja ,incazul meu 2%,banca mi-a mai adaugat la formula de calcul fara sa fiu de acord cu asa ceva inca o marja de 2,25% deci eu platesc din 2010 mai mult cu 2,25%formula acum este robor +2%+2,25% fara fiu de acord cu semnarea actului aditional.Am facut si o plangere la banca inregistrata si mi--au spus ca daca nu semnez se considera acceptare tacita.ce pot face in acest caz am inteles ca de la 1 octombrie a intrat in vigoare o noua lege privind clauzele abuzive.Ce pot face in acest caz?
buna ziua am si eu o nelamurire la actul aditional primit de la banca pt un credit ipotecar,la art 5 se specifica"in cazul in care imprumutantul va inregistra intarzieri mai mari de 30 de zile la plata ratelor ,banca va raporta aceasta informatie la Biroul de credite si isi rezerva dreptul de a rezilia sau inceta contractul de credit si demararea procedurilor de recuperare a debitului.Intrebarea mea este este legal asa ceva sau dupa 90 de zile se poate trece la recuperarea debitului? Se poate ca doar dupa 30 de zile sa-ti rezilieze contractul ipotecar daca nu platesti vreo rata ? va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Expertiza contabila bloc
E fara suma datorata de fiecare in urma expertizei. Domnule gigipopa, prima sedinta de demitere a presedintelui a avut loc , la care presedintele a luat parte si am cerut sa ne arate toate documentele priviind expertiza si facturile si a spus ca nu le arata, a spus ca e dispus sa renunte la penalizari numai sa ramana in functie, Intrebarea mea este de cate sedinte este nevoie sa fie eliberat din functie legal ?Am fost si la tribunal si mi-a spus ca daca nu stiu nr dosar nu poate sa-mi spuna daca e exp. judiciara. Cheltuielile nu vrea adm. sa ne incaseze fara suma datorata in urma expertizei. Am martori in acest sens. In aceasta expertiza un locatar a cumparat garsoniera in 2009, dar el avea datorie din 2008, cand a vazut administratorul i-a scazut din pix valoarea datorata, atunci va dati seama ce exp.este. As mai avea o intrebare, o exp. poate sa-mi puna mie penalizari, repet sunt cu cheltuielile la zi. Pana la aparitia acestei expertize nu am fost instiintat de nici o datorie din 2008 pana in prezent. Ieri am fost si la avocat care ne-a spus ca dupa 3 ani se prescriu datoriile daca nu ai fost instiintat de ele. Probabil urmeaza o actiune in instanta. Nu se poate ca adm. si presedintele sa nu iti arate nici un document sau o factura lamuritoare in acest sens.
Răspuns la discuția Expertiza contabila bloc
domnule ,gigipopa am facut cum a-ti spus dumneavoastra,am trimis prin posta contestatie la presedinte cu confirmare de primire si pt 2 luni de cheltuieli la rand deci am depus 2 contestatii prin posta si am cerut lamuriri cu privire la aceasta expertiza ,plus am cerut copie de pe factura ei si o copie de factura de la deratizarea blocului si nu am primit nici un raspuns mi-a ras in fata presedintele,cheltuielile nu vrea sa mi le incaseze fara sa dau bani si pt expertiza,si pt deratizare si pt contabilul care a facut aceasta expertiza care a spus ca a costat 8000lei
,puteti sami spuneti legal cum sa platesc aceste cheltuieli sa le trimit prin mandat postal sau prin ex.judecatoresc in care sa specific cu ce nu sunt de acord pana la incheierea unui eventual proces pt ca nu vrea sa-mi incaseze cheltuielile fara bani pe expertiza etc,precizes faptul ca nu avem un cont bancar in care eu sa depun bani pt utilitati?si asi mai avea o intrebare ,daca sunteti amabil,cum se poate schimba legal presedintele blocului si care ar fii etapele?,va multumesc pt amabilitate!
Răspuns la discuția Expertiza contabila bloc
imi spuneti va rog daca in urma expertizei contabile am de dat 2000lei daca contest in instanta pe langa onorariul avocatului mai trebuie sa platesc ceva timbru judiciar la valoarea sumei pe care o contest adica am inteles dupa legea noua ca sumele intre 500 si 5000 de lei se taxeaza cu 40lei+7% suma ce depaseste 500lei.
Răspuns la discuția Expertiza contabila bloc
puteti sa-mi spuneti va rog cineva,cum e mai bine sa actionam in judecata pe presedinte si administrator pentru problema de mai sus,individual fiecare locatar nemultumit sau impreuna am avea sanse mai mari de castig
Răspuns la discuția Expertiza contabila bloc
dar nu stiu daca s-a facut prin instanta nu s-a prezentat nici un document in acest sens ,unde pot afla daca este o expertiza prin instanta? presedinta a strins cateva semnaturi de la 28 de apartamente (in bloc sunt 84 de garsoniere )si a spus ca in numele asociatie a facut aceasta expertiza. la expertiza sa comparat chitantele de la cei care au platit la presedinte respectiv la administratoare.cei care au platit lla administratoare au platit mai mult tot felul de aberatii le-a bagat la cheltuieli.i,iar acum agajandu-se din nou la bloc ar fii ca o rasbunare pentru cei ce am platit la presedinte .dar repet pe fisier sa afisat numai sumele datorate si penalizarile nedatata numai cu stampila contabilului care a facut expertiza ,nici vorba de o hartie de la instanta,nu trebuia sa primesc si eu ceva hartie de la instanta sau sa fie afisata undeva pt toti locatari?