Multumesc, inregistrarile contabile le-am facut, am explicat cum in prima parte. Problema este la serviciul aprovizionare mai exact la evidenta obiectelor de inventar pe gestionar, mai exact ma refer la managementul stocurilor. Ei nu pot da in pastrare catre gestionar, fara Nir, iar Nir nu pot face fara factura distincta a obiectului. Ar trebui sa fie o particularitate pentru aceste obiecte de inventar cumparate din subventii fara facturare distincta, dar nu gasesc nimic in aceasta speta. Oricum va multumesc.
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema. In urma procesului verbal pentru terminarea lucrarilor au rezultat pe langa mijloace fixe si obiecte de inventar. Aceste obiecte de inventar au fost achizitionate de catre contractor, in numele lui, si prinse in factura emisa catre beneficiar (noi) in baza situatiei de lucrari. In acest moment, neavand factura distincta pentru aceste obiecte de inventar, doar factura de lucrari (in care se precizeaza doar valoarea lucrarii), situatia de lucrari si o factura intre constructor si furnizorul de la care a achizitionat acel ob. de inventar, cu valoare zero (contractul dintre noi si constructor fiind de tip FIDIC galben), cum pot inregistra acest obiect de inventar in cont 8035 daca pentru NIR trebuie factura obiectului. Factura de lucrari este platita de noi din fonduri nerambursabile. Am inregistrat initial factura:
% = 404
231
231.tva
La primirea procesului verbal:
-stornarea inreg. 231 si transfer ca obiect de inventar
303 = 404
603 = 303
-trecerea investitiei la venit
475 = 758
8035 = 8000 (cont manevra)
Problema se pune la evidentierea in stocuri, la gestionar, unde trebuie NIR. Nu vad nici o iesire din aceasta situatie. Va rog mult ajuta-ti-ma.
Probabil ca nu ati inteles ce am intrebat. Bineinteles ca accept si datoriile, intrebarea era daca datoria, la momentul constituirii era asumata atat de catre tatal meu cat si de sotia sa in mod egal ca si proprietari ai imobilului, la momentul acesta, prin decesul tatalui, doar el, implicit mostenitorii, raman cu toata datoria? Nu este corect ca participarea lui la datorie sa fie de 50% asa cum a fost in momentul in care acesti bani au intrat in bugetul familiei, implicit beneficiind si sotia sa de ei?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Peste cateva zile voi merge la notar pt. dezbaterea succesiunii dupa decesul tatalui meu. Mostenitori suntem eu, fratele meu si sotia tatalui. Nu stiu cum se procedeaza in cazul unui imprumut pe care l-a facut fiul sotiei sale iar tata a girat cu pensia, la banca. Totodata in afara imobilului pentru care am facut succesiune dupa decesul mamei, la care sotia actuala stiu ca are 1/3, pentru un alt imobil cumparat in timpul casatoriei lor, in care locuieste fiul acesteia si pentru care, sustin ei, le-a dat, fara inscrisuri, 11000 euro, cum se imparte acest imobil si datoria girata, in cazul in care el nu mai inapoiaza banii bancii.Sunt de bunacredinta si mi se pare omeneste sa-i inapoiem banii dati dar cei 11000 se imparte in jumate ca datoria tatalui si o suportam toti 3 in cote sau el fiind girantul, se imparte toata suma in cote? Va rog foarte mult sa ma ajutati pentru a stii ce pozitie sa adopta la prezentarea la notar. Multumesc anticipat!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat privind modalitatea de protejarea unei cote de 1/2 din imobil in cazul decesului meu, in favoarea sotului care a contribuit la plata ratelor in decursul celor 10 ani de creditare dar apartamentul este doar pe numele meu, nefiind casatoriti la data contractarii. As dori sa evit anumite probleme ce s-ar putea ivi intre el si cei 2 copii ai mei, fiind normal sa-i ramana si lui 1/2 din apartament. In afara de cazul in care as face donatie sau act de vanzare cumparare, care costa destul de mult si tot din banii comuni ar trebui sa-i dam, ce alta posibilitate am avea. Va multumesc.
Multumesc dar asta ar presupune sa stiu exact adresa pentru care cer certificat de informare la cadastru sau sa fac eu investigatii pentru gasirea proprietatilor (de orice tip, imobil, autovehicul, conturi bancare). Oricum va multumesc pentru raspuns
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu privire la demersurile procedurii de succesiune. In urma decesului tatalui meu am ramas mostenitori eu, fratele meu si sotia tatalui nostru. Din ce am inteles la notar trebuie sa declaram masa succesorala. Aici este problema ca nu stiu de unde pot afla daca un apartament achizitionat din banii tatalui este pe numele lui, al sotiei sale sau a fiului sotiei. La Adm. Financiara nu pot cere cazierul fiscal pentru ca nu am certificatul de mostenitor inca iar in certificat, la notar se trece si masa succesorala. Cum si unde pot afla ce detinea tata pentru a putea cere la prezentarea la notar pt. certificatul de mostenitor. Din ce am mai citit despre subiect si pt. certificatul de calitate de mostenitor trebuie sa stii masa succesorala. Nu prea am inteles despre ce e vorba in formularul 23 si 24, se completeaza de catre noi sau de catre serviciul specializat din primarie se trec proprietatile. Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns. Ca sa stiu daca inteleg bine, chiar daca restul ratelor au fost platite in timpul celei de-a doua casatorii asta nu inseamna ca sotia tatalui are cota sa de 1/2 plus 1/4 de la tata? Intrebarea aceasta o pun pt. ca mi s-a sugerat de catre ea ca ar ar drept si la 1/2 ca parte propie. Multumiri din suflet
Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema. De curand tatal meu a decedat mostenitori fiind sotia lui, eu si fratele meu. Imobilul ramas in urma tatalui nostru a fost achizitionat in timpul vietii mamei noastre fiind achitat 68%, facandu-se succesiunea dupa decesul mamei 1/2 plus 1/3 tata si fratele 3/4 eu renuntand in favoarea fratelui. Tata s-a recasatorit dupa 1 an de zile continuand plata imobilului (sotia neavand venituri dar are o proprietate cu teren cultivabil pe care tot tata a sustinut-o aducandu-i imbunatatiri). Stiu ca noi nu avem nici un drept pt. aceasta dar pentru imobilul ramas din timpul casatoriei cu mama noastra, care sunt cotele ce ne revin? Va multumesc anticipat.
Va rog frumos sa-mi explicati daca prescriptia este intrerupta de somatie fara a fi urmata de executare silita. Mai explicit daca pentru un credit restant, pe care banca la cesionat catre o firma de recuperare, aceasta catre alta firma, fiecare trimitand cate o somatie sau o instiintare de plata, neexistant nici o hotarare de executare silita din martie 2009 cand ar fi fost ultima rata a creditului, termenul de prescriptie este martie 2012 sau se intrerupe la fiecare somatie. Din Codul civil eu inteleg ca termenul se intrerupe doar daca a fost recunoscut prin plata sau inscris, prin emiterea executarii silite sau la termen. Va rog foarte mult sa ma lamuriti in aceasta privinta. Va multumesc frumos!