avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare cota imobil sotului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare cota imobil sotului

Va rog sa ma ajutati cu un sfat privind modalitatea de protejarea unei cote de 1/2 din imobil in cazul decesului meu, in favoarea sotului care a contribuit la plata ratelor in decursul celor 10 ani de creditare dar apartamentul este doar pe numele meu, nefiind casatoriti la data contractarii. As dori sa evit anumite probleme ce s-ar putea ivi intre el si cei 2 copii ai mei, fiind normal sa-i ramana si lui 1/2 din apartament. In afara de cazul in care as face donatie sau act de vanzare cumparare, care costa destul de mult si tot din banii comuni ar trebui sa-i dam, ce alta posibilitate am avea. Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:02, 9 Noiembrie 2013
Sotul va mosteni oricum 1/4 si are si un drept de creanta pt ratele platiti in comun. Are si drept de habitatie viagera, cel putin pana la un eventual partaj. Nu credeti ca e de ajuns ?
Donati-i o cota, nu va costa f mult si in plus, va puteti razgandi si revoca donatia.
Mai puteti sa schimbati regimul matrimonial, sa adoptati regimul comunitatii conventionale, iar prin conventie sa aduceti acest imobil in comunitatea de bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie Marius216445 Marius216445 Buna ziua. Am si eu o intrebare Am primit o casa de la tatal meu care mi-a facut donatie pe ea. Cum poate si sotia mea sa devina propietara pe 50 la ... (vezi toată discuția)
Adaugare proprietar apartament bdgabi bdgabi Buna ziua Am achizitionat un apartament prin prima casa. Intre timp, m-am casatorit si as vrea ca si sotul sa fie trecut ca si proprietar avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Am un apartament cumparat inainte de casatorie si acum doresc ... Jydanul68 Jydanul68 Am un apartament cumparat inainte de casatorie si acum doresc sa o trec in acte si pe sotia mea,cum procedez? (vezi toată discuția)