Plângere la politie către minori :
Avem plangere la politie din partea unui minor catre alți 2 minori pe motiv de înjurături
Acest minor care a depus plângerea este un copil agresiv, pe unul dintre minori pt care a depus plângerea l a bătut pana a intrat în spital iar al doilea minor a fost amenințat mereu cu bătaia de către el și tatăl sau. Tot ei acum depun plângere ca a fost înjurat... Tatăl este polițist și se lauda cu aceasta funcție ca nu i se poate întâmpla nimic copilului sau. Cum se poate contesta?avand in vedere ca acest copil poarta și cuțit la el în permanenta și tatăl lui mi a hartuit copilul
Fiind polițist își "permite"
Mulțumesc
Asistenta tutelara în divorț notar - am depus de comun acord actele la notar, soțul a plecat din tara și revine când se pronunța divorțul. Întrebarea mea este : dacă nu este acasă când vin cei de la asistenta tutelara este o problema?Eventual se poate suna pe camera web unde sa dovedească ca este el cu buletinul?nu poate reveni pana la data pronunțării divorțului. Menționez ca este un divorț absolut amiabil, fără probleme și cu un băiat de 14 ani și deocamdată rămânem la același domicilul unde am convientiut cu tatăl lui.
Buna ziua,
Am o situatie la scoala la care nu reusesc sa gasesc un cadru legal sa pot face reclamatie.
Astazi m-am trezit la scoala ca sunt anuntata de catre d.na directoare ca invatatoarea baiatului meu va lipsi si ca ii va tine locul baiatul invatatoarei-un baiat de maxim 30 de ani cu prietena lui.
Acum stau si ma intreb- cum e posbil asa ceva?
Poate veni oricine din familia invatatoarei sa o suplineasca?Este vorba de 32 de copii din grupa 0.
Multumesc frumos!
am transplant renal,am fost in concediu medical aproximativ 10 luni ,ma voi reintoarce la job insa as dori program de 6 ore permanent.Stiu de cele 90 zile pe un an insa eu as dori sa fie permanent deoarece medicamentele care le iau pentru sustinerea rinichiului sunt foarte puternice si au unele efecte adverse,plus ca oboseala si stresul imi pot afecta starea de sanatate,Ce pot face in acest sens?
Mentionez ca am certificat de handicap grav!
Multumesc frumos!
buna ziua,
in luna iulie (a.c.) mi s-a eliberat noul certificat de handicap in care se specifica ca am drept la indemnizatia de insotitor.Am depus cerere pentru facilitati(tot in luna iulie chiar la insistentele unei angajate de acolo care mi-a spus sa depun repede actele sa prind luna august ,sa imi iau banii).
In luna August nu am primit acesti bani si am asteptat luna septembrie crezand ca mi se da retroactiv dar nu am primit nimic.Am primit indemnizatia de insotitor normal deci banii din luna august s-au evaporat...ce trebuie sa fac?cui ma adresez?
Desi nu sunt cadru juridic va pot raspunde la aceasta intrebare deoarece am avut de-a face cu aceste probleme privind adoptia.
Va puteti adresa la DGASPC -ul de care apartineti,adica Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
Adoptia se poate face dar numai cu acordul familiei.. Daca exista o diferenta de 18 ani, adoptia poate avea loc urmandu-se procedurile legale.O sa va trebuiasca in primul rand sa obtineti certificatul de parintii adoptivi,o sa trebuiasca sa aveti vizite acasa de la Directie,teste psihologice etc.
Cel mai bine discutati cu membrii familiei de unde doriti sa luati copilul si mergeti impreuna la DGASPC unde veti primi informatile necesare.