Nu. M-am deplasat de la punctul de lucru pe care il conduc la un alt punct de lucru la solicitarea sefului direct. Desi stia de la un coleg cu care discutase la telefon de locul unde ma aflu, directorul tehnic, adica superiorul ierarhic mi-a cerut explicatii si mi-a transmis ca asteapta de la mine o nota explicativa. Nu am prezentat asa ceva, iar dupa o saptamana mi-a reamintit ca trebuie sa ii prezint nota explicativa in cauza.
Avand in vedere referatul domnului ____ prin care se solicita instruirea salariatilor de la punctul de lucru ____ cu privire la interdictia salariatilor de a da dispozitii angajatilor firmei de paza, accesul in incinta punctului de lucru urmand sa se faca conform prevederilor contractuale si dispozitiilor date de directorul societatii.
Directorul societatii ______________,
DECIDE
Art. 1 Se interzice personalului punctului de lucru ____ sa emita dispozitii angajatilor firmei de paza cu privire la accesul in incinta punctului de lucru a oricaror persoane.
Accesul persoanelor in incinta punctului de lucru se va face numai cu acordul domnilor _________
Art. 2 Orice abatere de la prevederile prezentei dispozitii reprezinta o incalcare a regulilor de disciplina a muncii si se sanctioneaza ca atare.
Art. 3 Domnul _______ va asigura instruirea personalului de la punctul de lucru cu privire la prevederile prezentei decizii.
Art. 4 Persoanele nominalizate vor duce la indeplinire prevederile prezentei decizii.
Lista semnaturi: "
Semne de intrebare:
- paza este asigurata de o alta societate fara nici o legetura cu cea care isi desfasoara activitatea la punctul de lucru. De ce sa nu fie prelucrati angajatii firmei cu privire la accesul in incinta si sa fie sanctionati daca permit accesul fara acordul persoanelor stabilite.
-daca un agent de paza va declara ca un anumit salariat i-a dispus sa permita accesul unei persoane, atunci respectivul salariat va fi sanctionat conform deciziei, chiar daca nu este adevarat.
-cred ca pentru modul de organizare a pazei se poate intocmi o procedura care sa fie insusita de salariati.
In calitate de salariat al unei societati comerciale am primit o decizie a carui text este interpretabil si poate duce la nasterea unor litigii de munca.
Daca nu sunt de acord cu formularea, cum pot comunica aceasta conducerii societatii, prin nota de informare, contestatie, punct de vedere etc...
Sunt obligat sa semnez pentru luarea la cunostinta daca nu sunt de acord cu formularea?
Am senzatia ca textul a fost gandit in asa fel incat anumiti angajati sa fie sanctionati chiar si cu riscul ca acestia sa conteste sanctiunea.
Va multumesc!
In calitate de angajat al unei societati comerciale am dat o declaratie la notar ca indeplinesc conditiile de a fi cenzor la o alta societate la care prima detinea 99% din actiuni. Am semnat raportul cenzorilor pentru anul anterior. Ulterior am cerut documentul modificator al actului constitutiv al societatii respective prin care s-a facut numirea mea in calitate de cenzor. Prin tot felul de metode mi s-a refuzat prezentarea acelui document. Nu stiu daca este hotarare AGA sau altceva. E posibil ca acel document sa nu existe? Am dreptul sa cer informativ acel document? As putea sa-l obtin din alta parte, respectiv Registrul Comertului? Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns.
Dar pentru ca nu detin o nota de lichidare semnata de la firma pot fi chemat in insanta pe motiv ca nu am predat bunuri apartinand societatii?
Mi-am incetat activitatea la o societate comerciala la expirarea contractului individual de munca, am primit decizia de incetare si am devenit somer. La fostul angajator am avut mai multe obiecte si echipamente inregistrate pe inventarul meu pe care le-am predat fizic la societate, dar nimeni nu a vrut sa se incarce cu ele si nu mi-a semnat nici un proces verbal, acolo fiind o degringolada totala, firma in insolventa. Dupa mai bine de 6 luni incercand sa obtin adeverinta de vechime sunt refuzat pe motiv ca trebuie sa ma prezint sa predau fizic si scriptic acele bunuri si sa obtin mai intai o nota de lichidare si abia apoi adeverinta de vechime. Mentionez ca la expirarea contractului societatea a fost cea care nu a dorit prelungirea acestuia. Ce obligatii am eu in acest caz si cum pot obtine adeverinta de vechime.
am incetat relatia contractuala cu fostul angajator de cca 6 luni si nu am primit ultimele 3 salarii. Exista un termen pana la care se pot solicita aceste restante. Se pot prescrie aceste drepturi neincasate.