avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Activitate emilio77

Activitate emilio77

Discuție Plata dividente
Am următorul caz:
Rezultat raportat 2013.2016=280000lei
Asociat unic ,nu realizează nici un fel de venituri pe teritoriul României lucrează in Anglia
Doresc plata dividendelor in valoare de 280000 lei pe parcursul anului 2018,care sunt pași de urmat și care sunt taxele care trebuiesc platite?multumesc
Buna ziua ,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:este o factura emisa de catre o prsoana juridica catre alta persoana juridica cu data scadentei la 60 de zile.Avand in vedere ca s-a depasit data scadentei si factura nu a fost achitata s-a transmis o notificare in vederea aplicari unei penalitati de 1%pe zi,precizez ca acesta penalitate a fost scrisa pe factura si admisa prin semnarea facturi de partea facturata.La notificarea formulata ei au raspuns ca, sa o calculam conform Ordonantei 13/2011 si respectiv Legii 72/2013.
Valoarea penalitatilor de 1% pe zi nu are o baza legala si/sau contractuala.Atata timp cat factura a fost admisa cu precizarea acestei penalitati pe ea nu este legala?
Va multumesc pentru timpul acordat.
Am rugamintea sa ma ajutati intr-o problema
In octombrie am primit proprire pe salar printr-o decizie de executare
Am facut contestatie in 20 de zile ,am platit taxa de timbru
in martie 2015 in urma analizei dosarului judecatorul a hotarat ca nu m-am incadrat in termenul de a face contestatie deoarece trebuia sa fac contestatie in anul 2013 cand executorul mi-a trimis o somatie, somatie in posesia caruia nu am intrat
hotararea judecatoreasca a fost data in 2012 in 2013 s-a facut somatie iar in octombrie 2014 s-a pus proprirea.Ce cai legale mai am de a contesta verdictul dat de judecator?Multumesc
Conform Ordonantei de Urgenta nr 50/2010 este legal ca o societate de creditare sa perceapa comision de depasire limita de credit fara ca titularul sa semneze un document u aceasta limita,dar comision de administrare si comision plata intarziata?

Multumesc
Discuție taxa de timbru
Eu am facut o contestatie la executare si mi s-a pus in vedere achitarea unei taxe de timbru de 550 lei daca nu achit aceasta taxa ce se intampla?Multumesc
Răspuns la discuția Executare silita
OK
multumesc
Răspuns la discuția Executare silita
Aveti dreptate este vorba de un card la care s-a facut o cerere de credit ,s-a semnat niste conditi si cam atat.Eu le-am solicitat conditiile (cererea o am atasata la executare)si istoricul platilor deoarece eu am platit ratele la ei dar vad ca nu mi le trimit.Este o setinta judecatoreasca data de tribunal in decembrie 2012 dar nu inteleg de ce doar acum au luat masuri eu primid executarea si proprirea in octombrie 2014,mai exact a fost trimisa de catre executor pe 6.10.2014 si primita de mine pe 14.10.2014,setinta judecatoreasca a fost data in 2012.Nici nu stiu ce ar trebui sa fac.

Multumesc
Buna ,
cum se poate ataca o executare silita ,ca si pasi juridici precizez ca eu nu mai am documentele prin care am luat ceva produse din Altex in 2005 prin card Euroline ,dupa cunostintele mele au fost achitate dar am primit o executare pentru o suma enorma.Le-am solicitat lor documentele :cererea conditiile si istoricul platilor dar cu toate insistentele mele omit sa mi le trimita.Ce soluti legale am deoarece din 1700 lei la care am platit rate ei imi executa acum 8600lei,enorm se poate asa ceva?
Buna ,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie:
venitul din concediu prenatal,si indemnizatia de crestere copil este supusa executari silite?
Daca nu este supusa executari cum se procedeaza pentru a suspenda executarea silita pana la reluarea activitatii.
Eu am acum o proprire pe salar 1/3 dar din 20 august intru in concediu prenatal dupa care in maternitate si daca aceste venituri nu pot fi supuse propririi as vrea sa stiu ce trebuie sa fac pentru a sista proprirea (optez pentru 1 an concediu maternal si apropo cei 500 ron primiti ca si stimulent la intoarcere se supun propririi?)

Multumesc