Buna ziua,
As dori sa aflu mai multe informatii despre declaratiile care trebuie depuse in cazul unei societati care comercializeaza produse din tutun in cadrul unui magazin ce apartine societatii respective. Mentionez faptul ca firma respectiva nu are ca obiect de activitate comertul cu tutun, ci are expus un stand cu tigari in zona casei de marcat. Sunt si alte schimbari de care ar trebui sa tin cont? Va multumesc.
As dori sa stiu mai multe despre procedura prealabila in privinta ordonantei de plata deoarece am depus la judecatorie o cerere privind ordonanta de plata si mi s-a comunicat o adresa in care mi se cere sa depun "dovada indeplinirii procedurii prealabile". Avand in vedere faptul ca in momentul in care am depus cererea pe ordon. de plata am respectat conditiile impuse de art.1.013-1.024, Cod. proc. civ. referitoare la ordonanta de plata, mai exact, art. 1.014 care specifica ca tr. sa ii comunic debitorului, prin executor judec. sau prin scrisoare recomandata ,cu continut declarat si confirmare de primire, o somatie prin care sa-i pun in vedere sa plateasca suma datorata in termen de 15 zile de la primirea somatiei, iar copia somatiei impreuna cu dovada comunicarii -nota de inventar a continutului scrisorii certificat de oficiul postal- am depus-o la dosar, la ce poate face instanta referire? Procedura medierii nu priveste si procedura ordonantei de plata, si atunci la ce poate face referire instanta? Va multumesc
In cazul unei noi cereri complete e posibil ca instanta sa invoce exceptia autoritatii de lucru judecat. in acest caz, n-ar fi mai bine sa depun o cerere de reexaminare? Multumesc
In urma depunerii unei cereri de incuviintare silita printr-un executor judecatoresc, a fost anulata cererea de incuv. a exec.sil. Am aflat ca instanta a cerut executorului sa "completeze cererea de chemare in judecata, conform art.194, lit.a) si b)din Cod prod.civ."(???????) Executorul a comunicat instantei faptul ca nu s-a depus o cerere de chemare in judecata, ci o cerere de incuviintare a executarii silite, conform art. 665(1),Cod proc. civ., motivand faptul ca au fost indeplinite toate elementele prevazute de art.656(1), 665(1),664(1), C.p.c. Cu toate acestea, instanta a anulat cererea. In acest caz, executorul ar trebui sa depuna o cerere de reexaminare anulare cerere sau creditorul poate ataca cu apel incheierea in termen de 5 zile de la comunicarea acesteia? Mentionez faptul ca nu am primit inca incheierea prin care a fost anulata cererea, dar as dori sa stiu ce posibilitati exista in aceasta speta? Va multumesc
Imi poate da cineva vreun sfat in problema de mai sus?Va multumesc.
Buna ziua,
In urma introducerii unei cereri privind ordonanta de plata impotriva unei firme, s-a admis cererea, am primit ordonanta si am trimis cererea de executare silita la executor. Insa am verificat firma respectiva pe portaljust.ro si am aflat ca s-a admis "cererea promovata de Oficiul Nat. al Reg. Comert. si s-a dispus dizolvarea paratei in temeiul art.237, alin.1, lit.c din Lg.31/1990" - mai exact s-a dispus dizolvarea societatii respective pentru faptul ca firma "si-a incetat activitatea, nu are sediul social cunoscut sau nu-si indeplineste conditiile referitoare la sediul social sau asociatii au disparut ori nu au domiciliul cunoscut sau resedinta cunoscuta". O alta firma si Directia Gen. a Finantelor Publice au facut recurs, insa recursul a fost respins in aprilie 2013. Eu am primit ordonanta de plata in iulie, insa stiu ca acum ar urma lichidarea firmei (daca are datorii la fisc, se va cere numirea unui lichidator, daca nu are, va fi radiata din oficiu,dar asta va mai dura). Ce pasi ar trebui sa urmez acum (in calitate de consilier juridic la firma creditoare) pentru a recupera debitul pe care firma respectiva ni-l datoreaza (avand in vedere ca am trimis si cererea de executare silita la executor)? Multumesc mult