As dori sa stiu daca pentru intocmirea unui contract de inchiriere a unui spatiu comercial este obilgatoriu sa se anexeze schita spatiului si procesul verbal de predare-primire a spatiului?
Buna ziua,
As dori cateva lamuriri in urmatoarele probleme:
1.Doresc sa inchiriez un spatiu comercial care nu dispune de grup sanitar si apa curenta,mentionez ca in cladirea respectiva unde functioneaza mai multe societati ,exista grup sanitar+apa curenta,daca se stipuleaza in contract ca pot folosi acel grup sanitar ar fi vreo problema din partea autoritatilor?
2.Este nevoie sa am contract cu firma PSI ,in conditiile in care magazinul se desfasoara pe 25 mp?dar cu protectia muncii,eu fiind titular I.I
3.este nevoie de autorizarea primariei pentru a functiona,din moment ce am autorizatie de Registrul Comertului?
4.Sunt obligat sa am denumirea firmei expusa la vedere?
Buna ziua,
Am infiintat de curand o intreprindere individuala ,avand cod caen 4771 comert cu imbracaminte in magazine specializate,si as dori sa stiu daca pot comercializa si jucarii si articole de petrecere?Este nevoie sa adaug un nou cod caen?si care ar fi costurile in acest caz?
Multumesc
As dori sa stiu daca pot face un contract de comodat pentru infiintarea unei ii,in conditiile in care eu sunt proprietar,iar parintii mei au uzufrut viager si daca este obligatoriu ca sa fie autentificat la notar?cine trebuie sa semneze contractul eu sau parintii ?Mentionez ca titularul ii este sora mea care adresa din CI tot la acesta
locatie.
Multumesc
Am apelat la un executor judecatoresc care sustine ca angajatorul are datorii mari ,si bunurile de pe firma le-a instrainat,deci nu am rezolvat nimic.Ce rost mai are hot judecatoreasca daca este optional sa se aplice sau nu,adica politia nu te ajuta cu nimic,legea nu te protejeaza,legea spune ca nerespectarea hot judecatoresti se pedpseste cu inchisoare sau amenda,si ce facem asteptam sa treca 3 ani si sa ramnan nepedepsit?de ce nu se aplica legea?
Am o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie pentru neplata salariilor,am facut o plangere penala impotriva angajatorului deoarece n-a dat curs hotararii.Angajatorul a fost audiat de organele competente care au reusit sa obtina de la dansul promisiunea ca imi va da banii(de la incheierea procesului dec 2013 tot promite ca va face plata,aceasta fiind o metoda de a trage de timp).
Ce ma sfatuiti sa fac mai departe?
Comisia rogatorie nu trebuia sa ia niste masuri?sau trebuie sa solicit eu acest lucru?
Daca in continuare refuza sa indeplineasca hot.judecatoreasca va trebui sa ajungem din nou in instanta?
Va multumesc
Ma aflu in urmatoarea situatie : am suspendat somajul pentru un CIM pe durata determinata ,mai exact doua luni.A trecut o luna si din diferite motive nu mai doresc sa continui acest contract.Cum ar trebui sa procedez?sa imi dau demisia? in acest caz ma va afecta in vreun fel la somaj,deoarece doresc sa beneficiez in continuare de indemnizatia de somaj,si ce acte ar trebui sa cer de la angajator pentu somaj?
Vanzarea nu s-a facut in fata notarului,noi partile am facut o hartie de mana pe care am semnat-o ,NIMIC mai mult.Vecinul sustine ca a intabulat la CF bucata de teren pe baza acelei hartii,mentionez ca sotia dumnealui este avocata,de aceea aveam nevoie de parerea dvs.
Va multumesc
Buna ziua,
In 2002 am cumparat un imobil de la parintii mei ,in contractul de vanzare -cumparare este clauza cu uzufructul viager al parintilor.
Parintii sunt separati (nu sunt divortati legal),mama nu a locuit nici o data in tot acest timp in locuinta respectiva,iar tatal,care locuieste singur in imobil imi creeza probleme in sensul ca a zidit ferestrele,etc,provoaca numai stricaciuni.Mentionez ca are probleme psihice,nu ma pot intelege cu el sub nici o forma,iar toate cheltuielile sunt suportate de mine (utilitati,impozit,).este exclusa varianta sanatoriului,azil,etc,in plus nu are nici un venit.
Intrebarea mea este cum as putea sa modific contractul in asa fel incat parintii sa piarda uzufructul viager?
As mai avea inca o intrebare ..
I-am vandut vecinului o bucata de teren pentru care am facut o hartie de mana,vecinul spune ca el si-a reinnoit CF-ul si a introdus si acea bucata de teren....ce ar trebui sa fac in acest caz,cu hartia respectiva sa modific si eu CF-ul?,banuiesc ca nu trebuie modificat contractul.Nu as dori sa am probleme pe viitor daca voi dori sa vand proprietatea.