Daca o societate comerciala primeste, dupa intrarea in insolventa, a unei sentinte civile prin care este obligata sa plateasca anumite despagubiri, este obligata sa faca aceste plati?
Mai am o intrebare, daca nu va deranjeaza: deoarece partea adversa a platit taxa de timbru aferanta apelului, in cazul stramutarii la alta instanta, trebuie sa mai platesc si eu taxa?
As dori o recomandare privind oportunitatea schimbarii tribunalului unde se judeca apelul, tinand cont ca am castigat pe fond, partea adversa (societate comerciala) a facut apel iar din completul de judecata desemnat pentru apel facea parte si sotia avocatului partii adverse. Deocamdata suntem in faza de modificare structura complet judecata, dar, tinand cont de eventuale relatii de prietenie intre judecatorii aceluiasi tribunal - poate fi influentata decizia ???
Multumesc pentru raspuns!
Am temerea ca nu cumva, daca actionez in instanta doar una din partile implicate (nu stiu care ar fi mai bine), sa nu ceare anularea actiunii pe motiv ca nu poate fi considerata parte procesuala deoarece nu a lucrat efectiv ( ex. Primaria sau societatea 1).
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de cine ar trebui actionat in instanta pentru recuperarea daunelor provocate de distrugerea unui imobil in urma unor lucrari executate pe domeniul public:
1. Primaria - in calitate de beneficiar;
2. Societatea 1 - in calitate de Antreprenor General;
3. Societatea 2 - in calitate de executant (subcontactant la societatea 1).
Lucrarile au constat in pozarea unei tevi de apa paralel cu zidul casei, la aproximativ 50-60cm, prin spargerea trotuarului cu un picon, apoi sapatura executata mecanizat, fara compactare ulterioara. Am sesizat ISC, fara raspuns deocamdata ( de aproape 30 de zile).
In urma unor lucrari edilitare a fost afectata structura de rezistenta a imobilului. In ce situatie executantul lucrarii poate fi tras la raspundere:
1. doar daca nu a respectat proiectul tehnic / normativele in vigoare;
2. chiar daca a respectat proiectul tehnic / normativele in vigoare, daca se dovedeste ca distrugerea a rezultat in urma lucrarii?