din pacate nici eu nu o am acum la mine. am doar fisele si nu scrie in ele. mi-a atras atentia acesta remarca a lui si am retinut-o.
b
pe principiul daca ai avocat, daca te lasa sa vorbesti, daca te poti apara conform legii ce mai conteaza ca vb din cusca de sticla?!?
eu am retinut ce zice MU desi e putin tras de par
va rog nu aveti nici o idee, sugestie?
martorul (pr pen)
a.nu poate fi intrebat ,in nicio situatie ,cu privire la optiunile sale politice
b.poate fi intrebat cu privire la circumstantele sale personale si de familie in scopul verificarii credibilitatii sale
c.nu poate fi intrebat cu privire la optiunile sale ideologice sau religioase ,cu exceptia cazului in care acestea sunt strict necesare pt aflarea adevarului in cauza
anutzel a scris:
adi_09 a scris:
anutzel a scris:
adi_09 a scris:
anutzel a scris:
instanta decide daca instrainatorul ramane sau nu in proces, asa zice art 39 al 2... hm...
eu ma refer la dobanditor, daca devine parte sau nu... fiindca cele doua articole mi se par putin contradictorii, primul spune ca se transmie calitatea de parte, ia al doilea ca procesul va continua intre partile initiale.
pai da, regula e ca jud se face intre partile initiale si ramane asa. parerea mea (posibil sa fie si gresita,nu zic nu) e ca din moment ce instanta decide daca instraintorul ramane in proces, prin urmare tot ea va decide daca intra dobânditorul in proces sau nu
Cred ca e mai complexa situatia
cred ca am gasit:
dpc - vm ciobanu pg 128
daca in cursul proc, dr litigios e transmis prin acte intre vii cu titlu particular, jud va continua intre partile initiale, fara ca transmisiunea sa produca imediat si in mod automat modificari cu privire la partile intre care se desfasoara procesul. daca insa intervine o transmisiune intre vii cu titlu universal, cum este cazul fiduciei, judecata va continua nu cu constituitorul, ci cu fiduciarul.
deci la asta se refara art. 38 cu transmisiunea conventionala ?