avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test paternitate

as dori sa stiu daca pot face testul de paternitate ,copilul are 16 ani si acum am aflat ca nu este copilul meu .am fost casatorit cu mama copilului copilul este pe numele meu ,sunt divortat si i-am platit 16 ani pensie alimentara .cum sa procedez ca mama copilului refuza sa faca testul de paternitate
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 22:00, 30 August 2014
Ati deschis proces?
Exista si o problema legata de termenul introducerii actiunii.
Sa nu incercati proces fara avocat intrucat sunt de parere ca il veti pierde si daca il pierdeti nu mai conteaza daca sunteti sau nu tatal copilului deoarece asa se va considera.
Ultima modificare: Luni, 25 August 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Actiunea privind tagada paternitatii este prescrisa.

( termenul de exercitare a actiunii in tagada paternitatii este de 3 ani si curge de la nasterea copilului).

Cu alte cuvinte - puteti face testul de paternitate, dar nu va foloseste la nimic, veti fi in continuare, legal, tatal copilului dvs.
As zice ca si faptic tot tatal copilului respectiv veti fi pentru ca el pe dvs va stie de tata, indiferent de ce a facut mama lui acum 17 ani.
bogdanivanciu75 a scris:

as dori sa stiu daca pot face testul de paternitate ,copilul are 16 ani si acum am aflat ca nu este copilul meu .am fost casatorit cu mama copilului copilul este pe numele meu


Acțiunea nu e prescrisă.

Cei trei ani se socotesc atât pe vechiul cod al familiei cât și pe noul Cod civil de la data la care soțul mamei a aflat că prezumția de partenitate nu corespunde realității.

De ce cat noul cod civil nu ii e aplicabil ?
Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Prescriptie pentru tagada de paternitate edmond11 edmond11 Buna ziua, Pot introduce actiune in tagada paternitatii prin care sa cer test ADN daca minorul rezultat in timpul casatoriei cu mama lui are 11 ... (vezi toată discuția)
Test adn dupa 24 ani elartdesign elartdesign Buna ziua, as dori sa stiu daca testul ADN este posibil a fi cerut din partea unui tata catre fiica lui, care are 25 de ani si, care a fost crescuta de el, ... (vezi toată discuția)
Paternitate marian1268 marian1268 sunt divortat, copiii mei, 2, sunt in intretinerea mamei. Fiul meu cel mic, are 6 ani. L-am recunoscut ca fiind fiul meu la nastere si asa as vrea sa fie. As ... (vezi toată discuția)