avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test paternitate

as dori sa stiu daca pot face testul de paternitate ,copilul are 16 ani si acum am aflat ca nu este copilul meu .am fost casatorit cu mama copilului copilul este pe numele meu ,sunt divortat si i-am platit 16 ani pensie alimentara .cum sa procedez ca mama copilului refuza sa faca testul de paternitate
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 22:00, 30 August 2014
art 47 din legea 71/2011 stabileste ca tagaduirea paternitatii [cf noului cod] este supusa noului cod civ si se aplica numai copiilor nascuti dupa intrarea lui in vigoare. prin urmare ar fi aplicabil vechiul cod al fam.
cred ca e important motivul pt care apare tatal cu numele in certif. de nastere.
1-daca e copil nascut in timpul casatoriei, ar fi necesara actiunea in tagaduirea paternitatii (ducând la rasturnarea prezumtiilor legale de paternitate) --- prescrisa in 3 ani de la nasterea copilului
2-daca e copil conceput si nascut in afara casatoriei, deci exista o recunoastere de paternitate, ar putea cere anularea recunoasterii facute pt viciu de consimtamant
@bogdanivanciu
Fara a pune la indoiala nicio clipa cele postate de ceilalti forumisti (respecte, maestre lascoschi!), vedeti link-ul de mai jos:

www.avocatnet.ro/content/art...

Am postat mai sus link-ul catre articolul din avocatnet, dar mie mi-a placut cum a fost cauza prezentata aici :

[ link extern ] /
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2014
DlGoe, utilizator
Cauza la care faceți referire chiar dacă pare interesantă nu are legătură cu discuția deschisă de bogdanivanciu75.

Acolo e vorba de contestarea stabilirii filiației față de tată al copilului din afara căsătoriei, iar aici e vorba de tăgada paternității de către soțul mamei de la data nașterii copilului, ceea ce e cu totul altceva.

Mai mult, CEDO face distincție clară între drepturile persoanelor de a avea legături de familie și dreptul de a contesta un asemenea drept, cel din urmă neavând nici o legătură cu art. 8 din Convenției.
DlGoe a scris:

@bogdanivanciu
Fara a pune la indoiala nicio clipa cele postate de ceilalti forumisti (respecte, maestre lascoschi!), vedeti link-ul de mai jos:

www.avocatnet.ro/content/art...

Am postat mai sus link-ul catre articolul din avocatnet, dar mie mi-a placut cum a fost cauza prezentata aici :

[ link extern ] /

Daca am spus ca se poate inseamna ca se poate.
Am precizat exact pe ce ma bazez cand afirm asa ceva dar s-a sters.
Domnule avocat Lascoschi,
Nu e prima oara cand sustineti fara temei ca vi se sterg mesaje care contin sfaturi bazate pe ceva concret. In ce am sters eu asta-seara singurul lucru concret este numarul minorilor si varsta lor dintr-un caz care desigur l-ati avut dumneavoastra. Restul e vrajeala pura, lipsa de respect fata de colegii dumneavoastra avocati care activeaza pe forum si sfidare la adresa moderatorilor si adminilor.

Am avut caz concret in care erau 2 copii minori.Unul avea vreo 6 ani iar altul vreo 11 ani.
Conteaza foarte multe detaliile cazului.
De aceea i-am zis sa nu incerce fara avocat deoarece poate exista posibilitatea sa se poata dar sa o iroseasca aiurea.

Desi, pare sa nu se poata la o prima vedere exista posibilitatea de a se reusi.
Depinde insa de multe circumstante...si nu este atat de usor incat deschizi procesul si gata ai si castigat.Nicidecum...

La urmatorul comentariu pe care il veti face in public despre moderarea mesajelor dumneavoastra veti fi banat.

O seara inteleapta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2014
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie pentru tagada de paternitate edmond11 edmond11 Buna ziua, Pot introduce actiune in tagada paternitatii prin care sa cer test ADN daca minorul rezultat in timpul casatoriei cu mama lui are 11 ... (vezi toată discuția)
Test adn dupa 24 ani elartdesign elartdesign Buna ziua, as dori sa stiu daca testul ADN este posibil a fi cerut din partea unui tata catre fiica lui, care are 25 de ani si, care a fost crescuta de el, ... (vezi toată discuția)
Paternitate marian1268 marian1268 sunt divortat, copiii mei, 2, sunt in intretinerea mamei. Fiul meu cel mic, are 6 ani. L-am recunoscut ca fiind fiul meu la nastere si asa as vrea sa fie. As ... (vezi toată discuția)