avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test ADN dupa 24 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test ADN dupa 24 ani

Buna ziua, as dori sa stiu daca testul ADN este posibil a fi cerut din partea unui tata catre fiica lui, care are 25 de ani si, care a fost crescuta de el, fara ca acesta sa stie ca tatal natural este alt barbat, de fapt. Intentia este de a o nu mai recunoaste ca fiica si cum se procedeaza in cazul in care aceasta nu doreste testul?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elartdesign , utilizator 15:07, 15 Septembrie 2015
O eventuala actiunea dedusa judecatii ar fi respinsa ca fiind prescrisa.

Conform art. 53 C. fam., „copilul născut în timpul căsătoriei are ca tată pe soţul mamei”.


Prin acest articol a fost instituită, în Codul familiei, prezumţia legală de paternitate, prezumţie ce poate fi însă răsturnată, dacă este cu neputinţă ca soţul mamei să fie tatăl copilului, prin acţiunea în tăgăduirea paternităţii, acţiune care trebuie să fie exercitată în condiţiile legii. Una dintre condiţiile de admisibilitate a acţiunii în tăgăduirea paternităţii este ca ea să fi fost exercitată în termenul de prescripţie.


Conform [ editat- temei de drept eronat ], „acţiunea în tăgăduirea paternităţii se prescrie în termen de 3 ani de la data naşterii copilului.


Pentru soţul mamei, termenul curge de la data la care a luat cunoştinţă de naşterea copilului”.



Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
Barbatul a aflat dupa 16 ani de la nastere ca acest copil nu este al lui, drept pentru care nu mai este sotul acelei mame de ani buni, insa el a ramas ca si tata. Deci, nu mai este nicio sansa pentru actiunea in tagaduirea paternitatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui tatalui in certificat andrada alexandra andrada alexandra buna ziua.vreau si eu sa stiu de ce acte am nevoie pt a-mi schimba numele tatalui in certificatul de nastere.sunt majora si am facut un test ADN la cererea ... (vezi toată discuția)
Paternitate someone someone Buna! Am si eu o problema. Un prieten are un copil cu o tanara, ce nu era inca divortata in momentul conceptiei. Copilul s-a nascut pe parcursul procesului de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara merimeri merimeri Buna! V-as ruga sa ma ajutati intr-o problema. Fratele meu a divortat in luna martie 2010. Divortul s-a pronuntat din vina ambelor parti. Si el si fosta ... (vezi toată discuția)