avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Activitate Nicoleta-State

Activitate Nicoleta-State

Răspuns la discuția Mostenire apartament
Ce pot face in conditiile in care fratii nu vor sa isi dea consimtamantul, iar parintii nu vor sa imi faca un contract de vanzare cumparare, insa vor sa imi lase apartamentul mie?
Buna ziua!

Parintii mei au un apartament, in care am crescut toti fratii (suntem 5 frati). Eu fiind cea mai mica, ar urma ca apartamentul sa imi ramana mie. Ce acte ar trebui sa imi faca parintii ca apartamentul sa nu se imparta intre toti fratii. Am inteles ca daca parintii depasesc varsta de 65 de ani nu mai pot sa imi faca contract de vanzare-cumparare. Este adevarat?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Zile concediu casatorie
Nu este nici o lege care sa oblige angajatorul sa dea macar 3 zile pentru casatorie?
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti si mie cate zile de concediu se dau de la Stat pentru casatorie.
Va multumesc!
Buna ziua!

Tatal meu este nascut pe 12.01.1953, are o vechime in munca de 37 de ani si 4 ani de grupa a-2-a. Va rog sa imi spuneti cand poate iesi de drept la pensie?
Răspuns la discuția Acordarea grupei a 2-a de munca
Buna ziua!
Multumesc pt. raspunsuri. Problema este ca reprezentatii acelei firme nu vor sa ii elibereze tatalui meu niciun fel de adeverinta sau act.
Buna ziua!

Tatal meu a lucrat in perioada 1972-1977 la Intreprinderea Mixta de Industrie Locala de Stat din Curtea de Arges, pe postul de strungar. Dupa desfiintarea acestei intreprinderi toate actele doveditoare au fost preluate de o alta intreprindere din oras, acestea regasindu-se si in prezent tot acolo. As vrea sa stiu daca pe aceasta perioada tatal meu are dreptul la grupa a-2-a de munca? Si daca da va rog sa imi spuneti ce demersuri ar trebui sa facem pt a obtine actele pt ca intreprinderea in custodia careia sunt actele nu vrea sa ni le acorde.
Discuție Pensie urmas
Buna ziua!

Mama mea a murit in urma cu o luna la varsta de 51 de ani, fiind inca angajata. Am inteles ca desi tatal meu este iesit la pensie, iar eu si fratele meu suntem angajati cu forme legale, avem dreptul la pensie de urmas. Vreau sa va intreb daca este adevarat si daca da, sa imi spuneti ce am putea face in aceasta privinta?

Va multumesc!