avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate BLETI

Activitate BLETI

Discuție Anulare act.
Conform H.G. nr. 1705/2006 institutia noastra are in administrare un imobil preluat in baza HCM nr. 9/1973 dar acest imobil apare ca este inscris in aceeasi hotarare de guvern fiind şi in administraea alei persona juridice.
Din corespondenţa purtata cu cealalta parte ni se precizează că amplasamentul terenului nu corespunde situaţiei actuale, iar neexistand un proces verbal de primire a suprafetei de teren , aceasta nu a fost delimitata, nu a fost scoasa din fondul forestier nationa şi se afla in continuare in administrarea acestei.
In acet moment precizam că terenul supus atentiei figureaza atat in administrarea noastră cat si in administrarea acelei institutii.
sfaturi.
va multumesc.
Discuție legea 203/2018
Potrivit art 22 alin 2 din legea nr. 203/2018 De la data intrarii in vigoare a prezentei legi, contravenenientul poate achita jumatate din minimul amenzii prevazute de lege si in acele situatii in care actul normativ de stabilire a contraventiilot nu prevedea expres aceasta posibilitate.
Dispozitiile art 9 din legea 61/1991 prevad ca,, dispozitiile prezentei legi se intregesc cu prevederile OG 2/2001 .... cu exceptia dispozitiilor privind plata a jumatate din minimul amenzii.
In acest context va rog sa precizati daca prevederile din legea 203 sunt aplicabile si la legea 61/1991.
va multumesc
sunt institutie publica (unitate militara)
In baza unei hot. judecatoresti definitive o peroana are de achitat fata de noi o suma de bani constind in ajutoare salariale primite necuvenit.
Doresc sa stiu cui ma pot adreas pentru a recupera debitul avand in vedere ca acesta nu a raspuns solicitarii de buna voie si tocmai de aceea a fost dat in judecata. Cui ma adresez?.Unui executor judecatoresc sau directiei finantelor publice pentru ptreluarea debitul ?
Va multumesc anticipat.
Discuție executare
sunt institutie publica (unitate militara)
In baza unei hot. judecatoresti definitive o peroana are de achitat fata de noi o suma de bani constind in ajutoare salariale primite necuvenit.
Doresc sa stiu cui ma pot adreas pentru a recupera debitul avand in vedere ca acesta nu a raspuns solicitarii de buna voie si tocmai de aceea a fost dat in judecata.
Unui executor judecatoressc sau directiei finantelor publice pentru ptreluarea debitul ?
Discuție Dr PROPRIETATE
Am act de proprietate numai asupra casei si terenului aferent acesteia.Cui ma pot adresa pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra intregii suprafete de teren ( curte, gradina, dependinte etc* vand in vedere ca sunt unic mostenitor si nu am acte ape aceaste . la vremea respectiva parintii nu au focut si asupra intregii suprafete. mentionay ca terenul nu este revendicat de nimeni.
Discuție PROP PUBLICA
sunt institutie publica titulara a unui drept de administrare asupra unui teren, iar Consiliul judetean printro hotarare de consiliu a dat prin contract de delegare de gestiune catre RAJA o portiune din acest teren pentru constructia unei statii de pompare (fonduri europene) ceea ce s-a si intamplat.
Noi am intrat in administrarea acestui teren prin printrun protocol din 2004 incheiat intre RAPPS si noi.
In extrasu de carte funciara figuram ca avem drept de administrae si asupra acelei suprafete de teren..
intrebam este legala hotararea consiliului judetean de a transmite o parte din suprafata de teren administrata de noi catre RAJA motivand dispospozitiiel legii 213/1998 si HG 548/1999 ?
Discuție Întabulare
Institutia publica are un teren, in administrare de la RAPPS iar RAJA cu multi ani in urma a construit pe o parte din acesta o constructie pe care a si intabulato.
Cum pot intra in posesia acelei parcele neavand intabulare la ea.
Cine ar trebui sa se adresze la ANAF pentru a-mi recupera taxa de poluare la un auto luat in leasing? eu ca detinator sau firma de leasing. mentionez ca aceasta a platit taxa de poluare si si-a recuperata de la mine.
Va multumesc.
Avem un acord cadru care expira la 31 12 2016. Contractul subsecvent expira cu aceeasi data. Pot incheia un alt contract subsecvent cu 01 01 2017 avand in vedere ca AC expira?
Discuție pensii militare
BUNA ZIUA.
Pensia stabilita, recalculata si actualizata nu poate fi mai mare decat 85% din baza de calcul ( media soldelor brute realizate la functia de baza)
Pentru militarii care au platit contributia la fondul pentru pensia suplimentara la stabilire, recalculare sau actualizare se adauga un spor de : 3,6,9 % in functie de vechime.
Acest spor de 3,6,9% pentru militarii care au contribuit se acorda distinct ori se include in baza de calcul ( 85%)?
Aceeasi situatie si pentru militarii decorati cu meritul militar.
va multumesc